Ο όμιλος Air France – KLM εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο”

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που επιτρέπει στις εταιρείες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο μέλλον των βιώσιμων ταξιδιών, εγκαινίασε ο όμιλος Air France – KLM.

Οι εταιρικοί πελάτες των εταιρειών Air France και KLM μετά από τον υπολογισμό των εκπομπών CO₂ που σχετίζονται με το ταξίδι τους, θα είναι σε θέση να καθορίσουν μια ετήσια συνεισφορά που επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel).

Όλες οι συνδρομές των εταιρειών Air France και KLM θα επενδυθούν στην προμήθεια και κατανάλωση SAF. Η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων στις αερομεταφορές που θα εγγυάται τα ολοένα και πιο οικολογικά υπεύθυνα ταξίδια.

Επενδύοντας σε αυτό το εταιρικό πρόγραμμα, οι εταιρείες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην μείωση εκπομπών CO₂ και συμβάλλουν στην οικολογική μετάβαση των αερομεταφορών υποστηρίζοντας καινοτόμες λύσεις.

Βιώσιμα καύσιμα, θεμελιώδεις λύσεις για την μείωση εκπομπών CO₂
Για πολλά χρόνια, οι εταιρείες Air France και KLM συμμετέχουν σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων. Το 2011 οι δύο αεροπορικές εταιρείες ήταν από τις πρώτες που πραγματοποίησαν εμπορικές πτήσεις καταδεικνύοντας μια πιθανή εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μπορούν να παραχθούν σήμερα από χρησιμοποιημένα έλαια, από απόβλητα και δασικά υπολείμματα. Μπορούν να ενσωματωθούν στα καύσιμα των αεροσκαφών χωρίς τροποποίηση των κινητήρων, Η χρήση τους μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τουλάχιστον 85% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα. Η βασική πρόκληση σήμερα είναι η ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας στην οποία οι εταιρικοί πελάτες της Air France και KLM θα μπορούν να συμβάλουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Σε μια εποχή που η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής πολλών εταιρειών, το πρόγραμμα Air France-KLM Corporate SAF προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών άνθρακα, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους ταξιδιών.

«Οι εταιρείες Air France και KLM εργάζονται για πολλά χρόνια με στόχο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα» δήλωσε ο Henri de Peyrelongue, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εταιρικών Πωλήσεων για τον όμιλο Air France-KLM.

Όπως είπε, «το λανσάρισμα του προγράμματος Corporate SAF είναι μια επιπλέον απόδειξη για την δέσμευσή μας που οδηγεί σε συγκεκριμένες δράσεις. Μέσω της συνεισφοράς τους, οι εταιρικοί μας πελάτες θα είναι οι αυριανοί συνεργάτες στην ενεργειακή μετάβαση που θα συμβαδίζει πλήρως με την οικολογικά υπεύθυνη ταξιδιωτική πολιτική τους».

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Σκύλος διένυσε 80 χλμ για να δει το παλιό του σπίτι

Η Cleo, ένα τετράχρονο Λαμπραντόρ, αναφέρθηκε ότι έλειπε από την πόλη Olathe στις 12 Ιουλίου. Αρκετές μέρες αργότερα, εμφανίστηκε στη βεράντα του παλιού σπιτιού...

Στο 34% η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ το 2019 – ποιο το ποσοστό στην Κύπρο

Το 2019, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν το 34% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, με ελαφρά αύξηση από 32% το 2018, σύμφωνα...

Φράκτης του Ξυλιάτου (Κυκλικό) – Επαρχία Λευκωσίας, Δάσος Αδερφοί Μονοπάτι της Φύσης

Συντεταγμένες αφετηρίας: Lat: 35.009318 Lon: 33.036420 Συντεταγμένες τερματισμού: Lat: 35.009318 Lon: 33.036420 Υψόμετρο Αφετηρίας: 543 μ. Υψόμετρο ψηλότερου σημείου: 601 μ. Υψόμετρο τερματισμού: 543 μ. Αφετηρία: (α) Υπερχείλιση Φράκτη, (β) Εκδρομικός Χώρος Φράκτη. Μήκος: 3.8 χλμ. Χρόνος: 1 -...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613