Νέα Ζηλανδία: Νέος δορυφόρος θα παρακολουθεί τις εκπομπές μεθανίου από αγελάδες

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι πεπτικές διαδικασίες των 6,3 εκατομμυρίων αγελάδων είναι από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Νέας Ζηλανδίας. Η γεωργία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αερίων του θερμοκηπίου της χώρας που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική καταστροφή.

Πέρυσι, οι εκπομπές μεθανίου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της γεωργίας και της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Το μεθάνιο αντιπροσωπεύει το 43% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Νέας Ζηλανδίας, και πάνω από το 80% παράγεται από τη γεωργία, κυρίως μέσω των πεπτικών διεργασιών των μεγάλων μηρυκαστικών ζώων.

Σύντομα, ο δορυφόρος MethaneSAT θα παρακολουθεί τις εκπομπές μεθανίου με πρωτοφανή ακρίβεια, δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας. Μια επιστημονική ομάδα με έδρα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα ηγηθεί της έρευνας για τις εκπομπές μεθανίου που εκπέμπονται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα παρακολουθεί τις διαρροές σε μεγάλους αγωγούς.

Η επιστημονική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας θα επικεντρωθεί περισσότερο στις γεωργικές εκπομπές. Η ερευνήτρια Σάρα Μίκαλοφ-Φλέτσερ, η οποία θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, δήλωσε ότι ο δορυφόρος θα χρησιμοποιήσει τη Νέα Ζηλανδία ως δοκιμαστικό έδαφος για τον έλεγχο της ακρίβειας της ανίχνευσης μεθανίου, συγκρίνοντας τις μετρήσεις του δορυφόρου με αυτές της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας. Επειδή πολλές χώρες δεν τηρούν ακριβή ή περιεκτικά αρχεία σχετικά με τις γεωργικές εκπομπές, η έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες και τους πολιτικούς να διαπιστώσουν πόσο μεθάνιο παράγει πραγματικά η κτηνοτροφία.

Το έργο «θα ενισχύσει τη φήμη της Νέας Ζηλανδίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές και θα παρέχει ζωτικά δεδομένα για να υποστηρίξει τη δική μας πολιτική για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε η Μέγκαν Γουντς, υπουργός έρευνας, επιστήμης και καινοτομίας της χώρας.

Η τοπική διαστημική εταιρεία Rocket Lab κέρδισε το κυβερνητικό συμβόλαιο για τη δημιουργία και τη λειτουργία του MethaneSAT, ωστόσο μετά από περίπου ένα χρόνο, τον έλεγχο του δορυφόρου θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αρκτική: «Καμπάνα» 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρωσική εταιρεία για πετρελαιοκηλίδα

Η ρωσική εταιρείας εξόρυξης Norilsk Nickel ανακοίνωσε ότι έχει καταβάλει αποζημίωση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικολογική ρύπανση που προκλήθηκε πέρυσι όταν υποχώρησε...

Τον φάκελο της Ζακύνθου ανοίγει εκ νέου η Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης.

Τον φάκελο της Ζακύνθου ανοίγει εκ νέου η Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης. Αιτία, η κατάσταση που επικρατεί στον κόλπο του Λαγανά στην Ελλάδα,...

Nέα στρατηγική για τη βιοποικιλότητα – Στόχος να επαναφέρει τη φύση στη ζωή μας

H  Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια ολοκληρωμένη νέα στρατηγική για τη βιοποικιλότητα, με στόχο να επαναφέρει τη φύση στη ζωή μας, και τη στρατηγική «Από το...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613