Νέα Ζηλανδία: Νέος δορυφόρος θα παρακολουθεί τις εκπομπές μεθανίου από αγελάδες

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι πεπτικές διαδικασίες των 6,3 εκατομμυρίων αγελάδων είναι από τα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Νέας Ζηλανδίας. Η γεωργία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αερίων του θερμοκηπίου της χώρας που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική καταστροφή.

Πέρυσι, οι εκπομπές μεθανίου έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της γεωργίας και της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Το μεθάνιο αντιπροσωπεύει το 43% των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Νέας Ζηλανδίας, και πάνω από το 80% παράγεται από τη γεωργία, κυρίως μέσω των πεπτικών διεργασιών των μεγάλων μηρυκαστικών ζώων.

Σύντομα, ο δορυφόρος MethaneSAT θα παρακολουθεί τις εκπομπές μεθανίου με πρωτοφανή ακρίβεια, δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας. Μια επιστημονική ομάδα με έδρα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα ηγηθεί της έρευνας για τις εκπομπές μεθανίου που εκπέμπονται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα παρακολουθεί τις διαρροές σε μεγάλους αγωγούς.

Η επιστημονική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας θα επικεντρωθεί περισσότερο στις γεωργικές εκπομπές. Η ερευνήτρια Σάρα Μίκαλοφ-Φλέτσερ, η οποία θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, δήλωσε ότι ο δορυφόρος θα χρησιμοποιήσει τη Νέα Ζηλανδία ως δοκιμαστικό έδαφος για τον έλεγχο της ακρίβειας της ανίχνευσης μεθανίου, συγκρίνοντας τις μετρήσεις του δορυφόρου με αυτές της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας. Επειδή πολλές χώρες δεν τηρούν ακριβή ή περιεκτικά αρχεία σχετικά με τις γεωργικές εκπομπές, η έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες και τους πολιτικούς να διαπιστώσουν πόσο μεθάνιο παράγει πραγματικά η κτηνοτροφία.

Το έργο «θα ενισχύσει τη φήμη της Νέας Ζηλανδίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές και θα παρέχει ζωτικά δεδομένα για να υποστηρίξει τη δική μας πολιτική για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε η Μέγκαν Γουντς, υπουργός έρευνας, επιστήμης και καινοτομίας της χώρας.

Η τοπική διαστημική εταιρεία Rocket Lab κέρδισε το κυβερνητικό συμβόλαιο για τη δημιουργία και τη λειτουργία του MethaneSAT, ωστόσο μετά από περίπου ένα χρόνο, τον έλεγχο του δορυφόρου θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

3 κατοικίδια που σας βοηθούν να απαλλαγείτε από το άγχος!

Πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ανά διαστήματα, δείχνουν ότι τα κατοικίδια μας βοηθούν στην ψυχολογία μας. Ανάμεσα στις θετικές επιδράσεις περιλαμβάνονται η μείωση της...

Κλιματική αλλαγή: Η φωτογραφία του Αρκτικού Ωκεανού χωρίς πάγο που τρόμαξε τους επιστήμονες

Δορυφόρος του προγράμματος Copernicus κατέγραψε στις 8 Μαρτίου εικόνα που δείχνει τον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ χωρίς θαλάσσιο πάγο. Η μηνιαία ενημέρωση της...

Κλιματική κατάρρευση: 145 δισ. δολάρια το κόστος των καταστροφών το 2020

Το οικονομικό κόστος από τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε η κλιματική κατάρρευση, ανήλθε σε 145 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο υπολογισμός έχει γίνει από ασφαλιστικές εταιρείας με βάση την...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613