Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους

ισωσ σε ενδιαφερουν

Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους διοργανώνουν ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού σε συνεργασία με την οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβάλλοντος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί σημεία, στα οποία θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάλαθοι αχρήστων και θα καθαριστούν διάφορες περιοχές (μονοπάτια της φύσης, φράγματα, πάρκα κτλ).

Σκοπός της εκστρατείας, συμπληρώνει, «είναι η συμβολή των νέων στην καθαριότητα της περιοχής του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, στην προώθηση της περιβαλλοντικής παιδείας, στην απόκτηση πράσινων συνήθειων και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας ανάμεσα στους νέους».

Όπως σημειώνει «η ανθρώπινη δραστηριότητα διαταράσσει και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και αυτό γίνεται αντιληπτό καθημερινά, ενώ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον ίδιο τον άνθρωπο», για να προσθέσει πως «τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μία αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προσπάθεια για τη διατήρηση της ισορροπίας στη Φύση».

Συνεχίζει λέγοντας πως «στόχος των διοργανωτών είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για θέματα περιβάλλοντος, με όραμα να διαμορφώσουμε ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας», προσθέτοντας πως «για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων».

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι κερασιές στην Ιαπωνία είχαν να ανθίσουν τόσο νωρίς από το 812 μ.Χ

Η φετινή ανθοφορία της κερασιάς στην Ιαπωνία ήρθε νωρίτερα «από ποτέ» στην καταγεγραμμένη ιστορία, και σίγουρα τουλάχιστον από το 812 μ.Χ. όπου έχουν εντοπιστεί...

Εντυπωσιακή, αλλά εφήμερη η βελτίωση της ποιότητας του αέρα το 2020 λόγω lockdown

Τα lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που επιβλήθηκαν πέρυσι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή, αλλά πρόσκαιρη βελτίωση της ποιότητας...

Κατοικίδια και παιδιά – Πως να πετύχει η συμβίωση

Είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι κάθε παιδάκι σε κάποια φάση της ζωής του θα ζητήσει από το γονιό ένα κατοικίδιο. Η έμφυτη -κατά κάποιον τρόπο- αυτή...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613