Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους

ισωσ σε ενδιαφερουν

Εκστρατεία για καθαρισμό του δασικού πάρκου Τροόδους διοργανώνουν ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού σε συνεργασία με την οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβάλλοντος.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί σημεία, στα οποία θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάλαθοι αχρήστων και θα καθαριστούν διάφορες περιοχές (μονοπάτια της φύσης, φράγματα, πάρκα κτλ).

Σκοπός της εκστρατείας, συμπληρώνει, «είναι η συμβολή των νέων στην καθαριότητα της περιοχής του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, στην προώθηση της περιβαλλοντικής παιδείας, στην απόκτηση πράσινων συνήθειων και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας ανάμεσα στους νέους».

Όπως σημειώνει «η ανθρώπινη δραστηριότητα διαταράσσει και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και αυτό γίνεται αντιληπτό καθημερινά, ενώ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον ίδιο τον άνθρωπο», για να προσθέσει πως «τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μία αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προσπάθεια για τη διατήρηση της ισορροπίας στη Φύση».

Συνεχίζει λέγοντας πως «στόχος των διοργανωτών είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για θέματα περιβάλλοντος, με όραμα να διαμορφώσουμε ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας», προσθέτοντας πως «για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων».

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Χάθηκαν 430 εκ. στρέμματα δασών

Περίπου 430 εκατομμύρια στρέμματα δασών, δηλαδή η έκταση μιας χώρας όπως το Ιράκ, χάθηκαν στα 24 κύρια «μέτωπα» της αποψίλωσης των δασών στον κόσμο...

Θανάσιμος ύπνος: Φίδι κάνει πέσιμο σε γάτα που κοιμάται – Βίντεο

Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που ένα φίδι κάνει «πέσιμο» σε μια γατούλα που κοιμάται. Η γάτα μας, όπως κάνουν όλες οι γατούλες, απολαμβάνει τον...

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Αργήσαμε πολύ για το όραμα του 2050

Αν το όραμα μας είναι μέχρι το 2050 η Κύπρος να λειτουργεί ως μια οικονομία που θα βασίζεται εξολοκλήρου σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613