Λύσεις Καθαρής Ενέργειας Αναζητούν στην Αλάσκα

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία και το υψηλό κόστος οδήγησαν πολλές κοινότητες στην Αλάσκα να αναζητήσουν ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι των ορυκτών καυσίμων. Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πρόσφατα τους βραβευμένους ενός νέου προγράμματος για να βοηθήσει τις απομακρυσμένες κοινότητες να βρουν λύσεις καθαρής ενέργειας.

 

Το πρόγραμμα εταιρικής σχέσης Energy Transitions Initiative ή ETIPP θα βοηθήσει πέντε πόλεις της Αλάσκας να εξερευνήσουν τα πάντα, από υβριδικά αλιευτικά σκάφη έως τη μείωση της εξάρτησης από το ντίζελ.

Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται στην Αλάσκα, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική, όπου πολλές κοινότητες βασίζονται σε ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια. Ηλεκτρικά λεωφορεία κινούνται στους δρόμους του Juneau και του Tok. Και πολιτείες όπως η Ουάσινγκτον εξερευνούν ηλεκτρικά πορθμεία ως τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

Τι γίνεται όμως με τα αλιευτικά σκάφη;

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά στον εμπορικό αλιευτικό στόλο όσον αφορά την εξερεύνηση εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τα πλοία με κινητήρα ντίζελ», δήλωσε η Linda Behnken, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Ψαράδων της Αλάσκας Longline.
Γι ‘αυτό υπέβαλαν αίτηση για το ομοσπονδιακό πρόγραμμα εταιρικής σχέσης Energy Transitions Initiative. Κατά το επόμενο έτος, το πιλοτικό έργο θα συνδέσει 11 απομακρυσμένες κοινότητες σε όλη τη χώρα με εθνικούς εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν στην επίλυση των ενεργειακών τους ζητημάτων.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Το ΗΒ εγκαινιάζει την Κλιματική Εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με φιλόδοξες κλιματικές δεσμεύσεις

22 περιφέρειες, 452 πόλεις, 1,101 επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων το Facebook και η Ford), 549 πανεπιστήμια και 45 από τους μεγαλύτερους επενδυτές έχουν...

Άντρας ζει 34 χρόνια με έναν αλιγάτορα – Τον βγάζει βόλτα με λουρί σαν σκύλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι να έχουν ένα σκυλάκι ή μια γατούλα για κατοικίδιο. Όμως, αυτός ο άντρας από την Ιαπωνία υιοθέτησε έναν αλιγάτορα...

Αυστραλία: Αποικία από χιλιάδες νυχτερίδες προκαλούν χάος στο ηλεκτρικό δίκτυο της Αδελαΐδας

Η μεγαλύτερη νυχτερίδα της Αυστραλίας κάνει τη ζωή των κατοίκων στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας πολύ δύσκολη. Μια αποικία με περισσότερες από 25.000 νυχτερίδες, με το χαρακτηριστικό γκρίζο κεφάλι, έχουν βυθίσει τα νοικοκυριά...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613