Λύσεις Καθαρής Ενέργειας Αναζητούν στην Αλάσκα

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία και το υψηλό κόστος οδήγησαν πολλές κοινότητες στην Αλάσκα να αναζητήσουν ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι των ορυκτών καυσίμων. Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πρόσφατα τους βραβευμένους ενός νέου προγράμματος για να βοηθήσει τις απομακρυσμένες κοινότητες να βρουν λύσεις καθαρής ενέργειας.

 

Το πρόγραμμα εταιρικής σχέσης Energy Transitions Initiative ή ETIPP θα βοηθήσει πέντε πόλεις της Αλάσκας να εξερευνήσουν τα πάντα, από υβριδικά αλιευτικά σκάφη έως τη μείωση της εξάρτησης από το ντίζελ.

Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται στην Αλάσκα, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική, όπου πολλές κοινότητες βασίζονται σε ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια. Ηλεκτρικά λεωφορεία κινούνται στους δρόμους του Juneau και του Tok. Και πολιτείες όπως η Ουάσινγκτον εξερευνούν ηλεκτρικά πορθμεία ως τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

Τι γίνεται όμως με τα αλιευτικά σκάφη;

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά στον εμπορικό αλιευτικό στόλο όσον αφορά την εξερεύνηση εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με τα πλοία με κινητήρα ντίζελ», δήλωσε η Linda Behnken, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Ψαράδων της Αλάσκας Longline.
Γι ‘αυτό υπέβαλαν αίτηση για το ομοσπονδιακό πρόγραμμα εταιρικής σχέσης Energy Transitions Initiative. Κατά το επόμενο έτος, το πιλοτικό έργο θα συνδέσει 11 απομακρυσμένες κοινότητες σε όλη τη χώρα με εθνικούς εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν στην επίλυση των ενεργειακών τους ζητημάτων.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αργεντινή: Το κρανίο του δεινοσαύρου «που προκαλούσε φόβο» εντοπίστηκε στην Παταγονία

Ο κερασφόρος Llukalkan aliocranianus είχε μήκος περίπου 5 μέτρα και έζησε στη Λατινική Αμερική 85 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι ερευνητές βρήκαν οστά δίπλα σε...

Η ΟΠΟΚ συνυπογράφει Κοινή Διακήρυξη για την Προστασία της Χερσονήσου Ακάμα

Η Χερσόνησος του Ακάμα να διαφυλαχθεί ως αναπόσπαστο και σημαντικότατο τμήμα της κοινής μας, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς! Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) ,...

Μέριμνα για την επιβίωση των αδέσποτων γάτων με ταΐστρες σε σημεία της Λεμεσού

Στην επιλογή συγκεκριμένων σημείων προχώρησε ο Δήμος Λεμεσού τοποθετώντας ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα και ειδικότερα για τους γάτους, τα περιστέρια και άλλα πουλιά που...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613