Χριστουγεννιάτικα Χωριά – Πόλη Χρυσοχούς

Επτά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και δήμοι της Κύπρου είναι έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό κατά την διάρκεια των γιορτών. Ήδη τα εφτά χωριά που έχει επιλέξει το Υφυπουργείο Τουρισμού έχουν ανοίξει τις πύλες των Χριστουγεννιάτικων χωριών και μας περιμένουν.

Ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το Φικάρδου έβαλαν τα γιορτινά τους για να εντυπωσιάσουν ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα υπάρχουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στην φύση,  ξεναγήσεις στα χωριά, εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής με πεντανόστιμα γιορτινά μενού και άλλες πολλές εκπλήξεις θα σας γεμίσουν με μοναδικά κυπριακές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Πόλης Χρυσοχούς

Πλήθος κόσμου από όλες τις Πόλεις υποδέχτηκε τον Άγιο Βασίλη που κατέφθασε θεαματικά συνοδευόμενος από ψαρόβαρκες, speed boats και jet ski και αγκυροβόλησε στο λιμανάκι Λατσιού το Σάββατο 26.11.2022 στις 15.30 το απόγευμα. Με τον σάκο του γεμάτο, πρόσφερε δώρα απλόχερα στους μικρούς του φίλους.

Ακολούθως επιβιβάστηκε στο έλκηθρο του και μαζί με τον Ρούντολφ συνάντησε τα ξωτικά, τον ξυλοπόδαρο, τις Μαζορέτες Λεμεσού, μαθητές και σχολές χορού όπου Παρέλασαν Πανηγυρικά Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πάφου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης. Τελικός προορισμός του, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε στην πλατεία του Δήμου όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο κ. Γιώτη Παπαχριστοφή και από την Εκπρόσωπο του Υφυπουργείου Τουρισμού κα. Νικολέττα Πάφιτου στην εντυπωσιακά στολισμένη Πλατεία. Η έναρξη ολοκληρώθηκε με κάλαντα και τραγούδια της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πάφου καθώς και την δυναμική εμφάνιση του Δήμου Μπέκε που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Ώρες Λειτουργίας Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Σαββατοκύριακα και Αργίες: 10:00 – 21:00. Καθημερινές: 10:00 – 18:00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ