Χριστουγεννιάτικα Χωριά – Φικάρδου

Επτά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και δήμοι της Κύπρου είναι έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό κατά την διάρκεια των γιορτών. Ήδη τα εφτά χωριά που έχει επιλέξει το Υφυπουργείο Τουρισμού έχουν ανοίξει τις πύλες των Χριστουγεννιάτικων χωριών και μας περιμένουν.

Ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το Φικάρδου έβαλαν τα γιορτινά τους για να εντυπωσιάσουν ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα υπάρχουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στην φύση,  ξεναγήσεις στα χωριά, εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής με πεντανόστιμα γιορτινά μενού και άλλες πολλές εκπλήξεις θα σας γεμίσουν με μοναδικά κυπριακές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Φικάρδου

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο όμορφο Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας, θα λειτουργεί μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 (καθημερινές 11:00-16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-18:00), και εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να μπούν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον εντυπωσιακό στολισμό, τη γιορτινή μουσική, τη γεύση της κυπριακής οινογαστρονομίας, τις δραστηριότητες στη φύση, τα θεματικά εργαστήρια και την απαράμιλλη κυπριακή φιλοξενία.

Επίσης, διάφορες δραστηριότητες (κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τοξοβολία κ.α.) και περίπτερα όπου θα πωλούνται διάφορα παραδοσιακά προϊόντα και όχι μόνο. Στο χωριό θα πραγματοποιούνται επίσης βιωματικά εργαστήρια στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι (διακόσμηση κολοκύθων, αγγειοπλαστική, διακόσμηση κεραμικών, αργαλειός, ζωγραφική).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ