Χριστουγεννιάτικα Χωριά: Έχουν ανοίξει τις πύλες των Χριστουγεννιάτικων χωριών και μας περιμένουν

Επτά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και δήμοι της Κύπρου είναι έτοιμα να υποδεχτούν το κοινό κατά την διάρκεια των γιορτών. Ήδη τα εφτά χωριά που έχει επιλέξει το Υφυπουργείο Τουρισμού έχουν ανοίξει τις πύλες των Χριστουγεννιάτικων χωριών και μας περιμένουν.

Ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το Φικάρδου έβαλαν τα γιορτινά τους για να εντυπωσιάσουν ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα υπάρχουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στην φύση, ξεναγήσεις στα χωριά, εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής με πεντανόστιμα γιορτινά μενού και άλλες πολλές εκπλήξεις θα σας γεμίσουν με μοναδικά κυπριακές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

ΑΓΡΟΣ

Τις γιορτές των Χριστουγέννων έχουμε έναν ακόμα λόγο να επισκεφθούμε τον διάσημο Αγρό, γιατί το χωριό μπήκε στο πνεύμα των γιορτινών ημερών υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών θα λειτουργήσει ένα υπέροχο γιορτινό χωριό, με παραδοσιακά προϊόντα, και εργαστήρια. Το χωριό θα λειτουργήσει από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 10:00 – 16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 – 18:00).

 

ΚΑΛΑΒΑΣΟΣ

 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωρίο θα λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 (καθημερινές 10:00-16:00 και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00). Έχει κυπριακό χαρακτήρα, και έχει στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό σε μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο Χωριό υπάρχουν περίπτερα για φαγητό / ποτό και καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts) τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά. Τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα εμπλουτίζεται με πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων για το κοινό.

ΔΕΡΥΝΕΙΑ

Ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού μέσα από το Σχέδιο Επιχορήγησης Χριστουγεννιάτικων Χωριών 2022-2023.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023. Στόχος του Δήμου Δερύνειας είναι η εμπλοκή των τοπικών επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντών και των Οργανωμένων Συνόλων στην όλη διοργάνωση, ούτως ώστε οι ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοξενία της Δερύνειας, την κυπριακή παράδοση και μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες να προσφέρουν χαμόγελο στα παιδιά και ψυχαγωγία στους ενήλικες.

 

 

ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κύπρου υποδέχεται τα Χριστούγεννα μεταμορφώνοντας ένα παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα, χορωδίες και γιορτινές μελωδίες, έθιμα και εδέσματα! Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ

Η Κυπερούντα, της επαρχίας Λεμεσού, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό της και, μάλιστα, το πρόγραμμα είναι πλούσιο, γεμάτο δραστηριότητες για όλους, μικρούς και μεγάλους. Στον χώρο επίσης θα υπάρχουν διάφορα εργαστήρια, κάθε μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ένα από τα καλύτερα που αναμένονται στο χωριό είναι και τα χιόνια και ποιος ξέρει μπορεί να ήσαστε οι τυχεροί για να απολαύσετε αυτή τη μαγεία

 

 

 

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ

Πλήθος κόσμου από όλες τις Πόλεις υποδέχτηκε τον Άγιο Βασίλη που κατέφθασε θεαματικά συνοδευόμενος από ψαρόβαρκες, speed boats και jet ski και αγκυροβόλησε στο λιμανάκι Λατσιού το Σάββατο 26.11.2022 στις 15.30 το απόγευμα. Με τον σάκο του γεμάτο, πρόσφερε δώρα απλόχερα στους μικρούς του φίλους.

Ακολούθως επιβιβάστηκε στο έλκηθρο του και μαζί με τον Ρούντολφ συνάντησε τα ξωτικά, τον ξυλοπόδαρο, τις Μαζορέτες Λεμεσού, μαθητές και σχολές χορού όπου Παρέλασαν Πανηγυρικά Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πάφου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης. Τελικός προορισμός του, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που στήθηκε στην πλατεία του Δήμου όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο κ. Γιώτη Παπαχριστοφή και από την Εκπρόσωπο του Υφυπουργείου Τουρισμού κα. Νικολέττα Πάφιτου στην εντυπωσιακά στολισμένη Πλατεία. Η έναρξη ολοκληρώθηκε με κάλαντα και τραγούδια της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πάφου καθώς και την δυναμική εμφάνιση του Δήμου Μπέκε που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Ώρες Λειτουργίας Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Σαββατοκύριακα και Αργίες: 10:00 – 21:00. Καθημερινές: 10:00 – 18:00

 

ΦΙΚΑΡΔΟΥ

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο όμορφο Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας, θα λειτουργεί μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 (καθημερινές 11:00-16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-18:00), και εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να μπούν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον εντυπωσιακό στολισμό, τη γιορτινή μουσική, τη γεύση της κυπριακής οινογαστρονομίας, τις δραστηριότητες στη φύση, τα θεματικά εργαστήρια και την απαράμιλλη κυπριακή φιλοξενία.

Επίσης, διάφορες δραστηριότητες (κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τοξοβολία κ.α.) και περίπτερα όπου θα πωλούνται διάφορα παραδοσιακά προϊόντα και όχι μόνο. Στο χωριό θα πραγματοποιούνται επίσης βιωματικά εργαστήρια στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι (διακόσμηση κολοκύθων, αγγειοπλαστική, διακόσμηση κεραμικών, αργαλειός, ζωγραφική).

 

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ