Ταϊλάνδη: Ξύπνησε και είδε έναν ελέφαντα να ψαχουλεύει την κουζίνα της – Για ένα σνακ

Ένας τρομακτικός θόρυβος ξύπνησε την Ratchadawan Puengprasoppon τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όταν σηκώθηκε έντρομη από το κρεβάτι της για να δει τι συνέβαινε, βρήκε την κουζίνα της με μια τρύπα στον τοίχο κι μέσα ένα κεφάλι ελέφαντα.

Ο αρσενικός ελέφαντας ονόματι Boonchuay αποδείχτηκε πως ψαχούλευε με την προβοσκίδα του για κάποιο σνακ, ρίχνοντας κάτω κατσαρόλες και μαγειρικά συμπαρομαρτούντα και μασουλώντας μια πλαστική σακούλα.

Η γυναίκα, μη γνωρίζοντας τι άλλο να κάνει, απλώς κατέγραψε με το κινητό της την προσπάθεια του πεινασμένου επισκέπτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Boonchuay -που ζει στο εθνικό πάρκο Kaeng Krachan της Ταϊλάνδης- επισκέπτεται το χωριό Chalermkiatpattana.

«Έρχονται και μας επισκέπτονται συχνά. Συνήθως κατεβαίνουν όταν έχει λαϊκή αγορά, καθώς μυρίζουν φαγητό» εξηγεί ο επιστάτης του πάρκου.

 

Όπως εξηγεί ο δρ Τζόσουα Πλότνικ, βοηθός καθηγητής ψυχολογίας στο Κολέγιο Χάντερ της Νέας Υόρκης, που μελετά τους πληθυσμούς ελεφάντων στο καταφύγιο άγριας ζωής Salakpra  στη δυτική Ταϊλάνδη, είναι πολύ κοινές οι «έφοδοι» ελεφάντων σε καλλιέργιες καλαμποκιού ή ζαχαροκάλαμου.

«Στα χωριά της Ταϊλάνδης όπου δουλεύω, οι ελέφαντες εισβάλουν στα χωράφια των αγορτών σχεδόν κάθε νύχτα. Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ζήτημα τόσο για τους αγρότες όσο και για τους ελέφαντες» λέει ο ίδιος που σημειώνει, πάντως, πως παρόλα αυτά οι χωρικοί διατηρούν τον σεβασμό τους και τη συμπάθειά τους στα ευφυή αυτά θηλαστικά: «Δυσανασχετούν όταν συμβαίνει αυτό και πραγματικά προσπαθουν να βρουν λύσεις να το σταματήσουν, όμως, δεν κατηγορούν τους ελέφαντες».

 

πηγηlifo.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ