Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ανακοινώθηκε η έναρξη του Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022, «Είναι στο χέρι μας να μην ξανασυμβεί», από την Τράπεζα Κύπρου, τον Οργανισμό Reaction και μέλη του Δικτύου SupportCY που θα τρέξει για τους επόμενους 14 μήνες, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Επιτρόπου του Πολίτη και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, όπως επίσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, «Είναι στο χέρι μας να μην ξανασυμβεί», θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και πέρα από τους βασικούς του στόχους, περιλαμβάνει την χορήγηση εξοπλισμού στις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας και ορεινής Λεμεσού, σε άλλες ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες, σε εθελοντικές ομάδες, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το κοινό και τα παιδιά.

Για το σκοπό αυτό, προστίθεται, έχει ενισχυθεί ουσιαστικά το Crisis & Disasters Support Center (CDSC) του Reaction-SupportCY, έχουν εξασφαλιστεί και απογειώνονται τις επόμενες ημέρες drones για πρόληψη και εντοπισμό των πυρκαγιών συνδράμοντας στις ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών.

Αναφέρεται ακόμα ότι έχει εξασφαλιστεί εξοπλισμός και ενισχύονται εθελοντές για αύξηση των περιπολιών για προστασία των δασών και της υπαίθρου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, το Υπουργείο Γεωργίας και τον Επίτροπο του Πολίτη.

Περαιτέρω θα προσφερθεί εξοπλισμός πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών στις πρόσφατα πληγείσες περιοχές της ορεινής Λάρνακας και ορεινής Λεμεσού, σε άλλες ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ενώ προγραμματίζονται καθαρισμοί σε Σημεία Υψηλού Κινδύνου σε συνεργασία με Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κρατικές υπηρεσίες.

Επίσης έχει ξεκινήσει διαδικασία ετοιμασίας εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά και για μεγάλους, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση στη πρόληψη πυρκαγιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με την Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Θα στηρίξει τρία σχολεία, στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, για όλη τη σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πώς μπορούμε να προωθήσουμε τη βιώσιμη κατανάλωση;

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με προτάσεις μέτρων για την προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, συμπεριλαμβανομένου του "δικαιώματος στην επισκευή". "Πρέπει...

1η Διεθνής Ημέρα Αγγελοκαρχαρία

Αυτή η Παρασκευή, 26 Ιουνίου, είναι η 1η Διεθνής Ημέρα Αγγελοκαρχαρία και η περιβαλλοντική οργάνωση iSea προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να γιορτάσει μαζί της. Οι Αγγελοκαρχαρίες,...

ΗΠΑ: Ο τυφώνας “Σάλι” ξέβρασε αλιγάτορα έξω από σπίτια

Τρομαγμένη κάτοικος βιντεοσκοπεί αλιγάτορα που εμφανίστηκε έξω από το παράθυρό της. "Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε μέσα", φώναζε.   Ο τυφώνας Σάλι συνεχίζει να σαρώνει τις...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613