Πισσούρι: Το φυσικό καταπληκτικό θέρετρο της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο Κόλπος Πισσουρίου, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού (στη μέση της απόστασης μεταξύ Λεμεσού και Πάφου), είναι το τουριστικό θέρετρο του χωριού Πισσουρίου. Η ακτή έχει δει τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει στα ύψη χάρη στην εκπληκτική φυσική ομορφιά της και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται τώρα στην περιοχή.

Η παραλία έχει ψιλή, χρυσή άμμο, πολύχρωμα βότσαλα και τα καθαρά νερά της είναι σχετικά ήρεμα. Τα περίχωρα ενισχύονται περαιτέρω από τα θεαματικα λευκά βράχια του Ακρωτηρίου Άσπρο και στις δύο πλευρές, καθιστώντας την μία από τις πιο γραφικές ακτές του νησιού.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κι ένα γήπεδο πετόσφαιρας παραλίας (beach volley). Υπάρχουν πέντε δημόσια μονοπάτια, με δύο απ΄ αυτά να προσφέρουν πρόσβαση άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το δυτικό άκρο του κόλπου οδηγεί στο Ακρωτήρι Ασπρόροτσος («λευκός βράχος») που προεξέχει από τη θάλασσα. Στο τέλος της παραλίας, υπάρχουν μικροί, αμμώδεις όρμοι. Η θέα από την κορυφή είναι εκπληκτική, ενώ μπορείτε επίσης να πάρετε μια γεύση από τα άγρια πουλιά που επισκέπτονται την περιοχή, μεταξύ των οποίων και γεράκια. Η παραλία είναι συχνά χώρος αναπαραγωγής για θαλάσσιες χελώνες.

Η γύρω περιοχή διαθέτει μια ποικιλία από εστιατόρια, καφετέριες, περίπτερα και καταστήματα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ίδιο το χωριό Πισσούρι, που διατηρεί το γοητευτικό, παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Από τον Απρίλιο – Οκτώβριο υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, ποδήλατο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο με διαθέσιμους χώρους στάθμευσης.

Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.64974 Lon: 32.72205

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πώς ένας ποταμός στη Νέα Ζηλανδία αναγνωρίστηκε ως νομική προσωπικότητα

Το 2017, ο ποταμός Γουανγκανούι στη Νέα Ζηλανδία απέκτησε νόμιμα δικαιώματα, καθώς αναγνωρίστηκε ως νομική προσωπικότητα. Έκτοτε, άλλα έθνη ακολούθησαν το ίδιο σε μια...

Η Γη θερμαίνεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο

Την πέμπτη εκδοχή των δεδομένων του HadCRUT, του συστήματος καταγραφής δηλαδή των παγκόσμιων θερμοκρασιών που ξεκινά από το 1850, ανακοίνωσαν η μετεωρολογική υπηρεσία της...

Σε δορυφορικές εικόνες αποτυπώνονται οι περιβαλλοντικές καταστροφές του 2020

Σε εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρο αποτυπώνεται η έκταση και η ένταση των περιβαλλοντικών καταστροφών κατά τη χρονιά που πέρασε.   Όσο προχωράει το νέο έτος είναι ευκολότερο...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613