Οι αετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι λευκοκέφαλοι θαλασσαετοί ξεπέρασαν τον κίνδυνο της εξαφάνισης και οι πληθυσμοί τους έχουν ανακάμψει στη βόρεια Αμερική, αλλά τα καλά νέα για τις φιλοζωικές οργανώσεις συνοδεύτηκαν από μία εντελώς αναπάντεχη ανησυχία για άλλους φιλόζωους.

 

 

Σμήνη έχουν εντοπιστεί κοντά σε αυτοκινητοδρόμους στο Pacific Northwest, ενώ άλλα πουλιά τρέφονται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Βανκούβερ. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ένα πεινασμένο αρπακτικό καταδίωξε και σκότωσε έναν γλάρο μπροστά στα έκπληκταα μάτια επισκεπτών ενός γηπέδου γκολφ.

 

Οι θαλασσαετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

Με άνοιγμα φτερών 2,44 μέτρων και χαρακτηριστικό λευκό κεφάλι, για πολλά χρόνια θεωρούνταν σπάνιο θέαμα, «μονόκεροι», αλλά οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων και η απαγόρευση χημικών όπως το DDT, βοήθησαν τα μεγαλειώδη πουλιά να ανακάμψουν και να βγουν από την λίστα απειλούμενων ειδών το 2007. Υπολογίζεται πως από 72.000 το 2009, οι αριθμοί τους εκτοξεύτηκαν σε 316.000 το 2019.

 

Ο ραγδαίος πολλαπλασιασμός των αετών όμως προκάλεσε άγχος σε ιδιοκτήτες μικρών κατοικίδιων, που πλέον φορούν κολάρα με καρφιά και γιλέκα «πανοπλίες» στα ζώα τους, για να προστατεύσουν τους τετράποδους φίλους τους από τον κίνδυνο να γίνουν γεύμα κάποιου αρπακτικού.

 

Οι θαλασσαετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

«Οι αετοί είναι αρκετά δυνατοί για να μεταφέρουν έναν σολομό 5,5 κιλών οπότε ένα σκυλάκι 2 κιλών είναι τίποτα για αυτούς», λέει στην Wall Street Journal ο Μαρκ Ρόμποκοφ, ιδιοκτήτης του pet shop AK Bark στο Άνκορατζ. Στο κατάστημά του οι φιλόζωοι μπορούν να βρουν CoyoteVest, προστατευτικά γιλέκα με επένδυση κέβλαρ και καρφιά, που προστατεύει μικρά κατοικίδια από κογιότ.

 

Ο κ. Ρόμποκοφ αμέσως αναγνώρισε την νέα ανάγκη, σε μία πολιτεία με περίπου 30.000 θαλασσαετούς, και τα γιλέκα ενισχύθηκαν με φωτεινές, κόκκινες προεκτάσεις που, όπως λέει, αποτρέπουν τα αρπακτικά πουλιά από το να επιτεθούν.

 

Ο Τομ Άμπραχαμ, διοργανωτής ταξιδιών για το πρακτορείο Butterfield & Robinson, ανησυχεί για τους αετούς που καιροφυλακτούν για να αρπάξουν κάποιο από τα πρόβατά του ή τα κοτόπουλα της κόρης του. «Χάσαμε μία κότα πέρυσι. Δένω σημαίες από πάνω για να δημιουργήσω εμπόδια. Δίνει χρόνο στις κότες να φυλαχτούν».

 

Προς το παρόν πάντως, δεν κυκλοφορούν πανοπλίες για πρόβατα ή κοτόπουλα και η ανάκαμψη των αετών έχει φέρει νέες ισορροπίες στην περιοχή.

πηγηLifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Υδάτινος κόσμος η Γη πριν από 3 έως 4 δισ. έτη

Η ξηρά ήταν μάλλον σπάνιο πράγμα πριν τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια στη Γη και οι ωκεανοί του πλανήτη μας είχαν σχεδόν διπλάσιο νερό...

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Αργήσαμε πολύ για το όραμα του 2050

Αν το όραμα μας είναι μέχρι το 2050 η Κύπρος να λειτουργεί ως μια οικονομία που θα βασίζεται εξολοκλήρου σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή...

Ήπιος χειμώνας προβλέπεται για την Ευρώπη

Η Ευρώπη ενδέχεται να βιώσει σχετικά ήπιο χειμώνα ξανά φέτος, παρά το φαινόμενο Λα Νίνια που συνήθως φέρνει ψυχρότερες συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο, εκτιμά...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613