Οι αετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι λευκοκέφαλοι θαλασσαετοί ξεπέρασαν τον κίνδυνο της εξαφάνισης και οι πληθυσμοί τους έχουν ανακάμψει στη βόρεια Αμερική, αλλά τα καλά νέα για τις φιλοζωικές οργανώσεις συνοδεύτηκαν από μία εντελώς αναπάντεχη ανησυχία για άλλους φιλόζωους.

 

 

Σμήνη έχουν εντοπιστεί κοντά σε αυτοκινητοδρόμους στο Pacific Northwest, ενώ άλλα πουλιά τρέφονται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Βανκούβερ. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ένα πεινασμένο αρπακτικό καταδίωξε και σκότωσε έναν γλάρο μπροστά στα έκπληκταα μάτια επισκεπτών ενός γηπέδου γκολφ.

 

Οι θαλασσαετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

Με άνοιγμα φτερών 2,44 μέτρων και χαρακτηριστικό λευκό κεφάλι, για πολλά χρόνια θεωρούνταν σπάνιο θέαμα, «μονόκεροι», αλλά οι προσπάθειες των περιβαλλοντικών οργανώσεων και η απαγόρευση χημικών όπως το DDT, βοήθησαν τα μεγαλειώδη πουλιά να ανακάμψουν και να βγουν από την λίστα απειλούμενων ειδών το 2007. Υπολογίζεται πως από 72.000 το 2009, οι αριθμοί τους εκτοξεύτηκαν σε 316.000 το 2019.

 

Ο ραγδαίος πολλαπλασιασμός των αετών όμως προκάλεσε άγχος σε ιδιοκτήτες μικρών κατοικίδιων, που πλέον φορούν κολάρα με καρφιά και γιλέκα «πανοπλίες» στα ζώα τους, για να προστατεύσουν τους τετράποδους φίλους τους από τον κίνδυνο να γίνουν γεύμα κάποιου αρπακτικού.

 

Οι θαλασσαετοί επέστρεψαν στον Καναδά και «ορέγονται» κατοικίδια – Φορούν πανοπλίες στα σκυλάκια

«Οι αετοί είναι αρκετά δυνατοί για να μεταφέρουν έναν σολομό 5,5 κιλών οπότε ένα σκυλάκι 2 κιλών είναι τίποτα για αυτούς», λέει στην Wall Street Journal ο Μαρκ Ρόμποκοφ, ιδιοκτήτης του pet shop AK Bark στο Άνκορατζ. Στο κατάστημά του οι φιλόζωοι μπορούν να βρουν CoyoteVest, προστατευτικά γιλέκα με επένδυση κέβλαρ και καρφιά, που προστατεύει μικρά κατοικίδια από κογιότ.

 

Ο κ. Ρόμποκοφ αμέσως αναγνώρισε την νέα ανάγκη, σε μία πολιτεία με περίπου 30.000 θαλασσαετούς, και τα γιλέκα ενισχύθηκαν με φωτεινές, κόκκινες προεκτάσεις που, όπως λέει, αποτρέπουν τα αρπακτικά πουλιά από το να επιτεθούν.

 

Ο Τομ Άμπραχαμ, διοργανωτής ταξιδιών για το πρακτορείο Butterfield & Robinson, ανησυχεί για τους αετούς που καιροφυλακτούν για να αρπάξουν κάποιο από τα πρόβατά του ή τα κοτόπουλα της κόρης του. «Χάσαμε μία κότα πέρυσι. Δένω σημαίες από πάνω για να δημιουργήσω εμπόδια. Δίνει χρόνο στις κότες να φυλαχτούν».

 

Προς το παρόν πάντως, δεν κυκλοφορούν πανοπλίες για πρόβατα ή κοτόπουλα και η ανάκαμψη των αετών έχει φέρει νέες ισορροπίες στην περιοχή.

πηγηLifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για την επίτευξη των στόχων ποιότητας καυσίμου το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα. Η έκθεση καλύπτει το 2019 και ορισμένες εξελίξεις...

Λύσεις Καθαρής Ενέργειας Αναζητούν στην Αλάσκα

Οι ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία και το υψηλό κόστος οδήγησαν πολλές κοινότητες στην Αλάσκα να αναζητήσουν ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι των ορυκτών...

Η κυβέρνηση της Σκωτίας σχεδιάζει να επιστρέψει το 30% της γης της στη φύση

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προστατεύσει το 30% της γης της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη βιοποικιλότητα και να...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613