Πέθανε ο Big Jake, το ψηλότερο άλογο στον κόσμο

ισωσ σε ενδιαφερουν

Πέθανε στο Ουισκόνσιν το ψηλότερο άλογο στον κόσμο σε ηλικία 20 ετών.

Ο 20χρονος Big Jake ζούσε στη Smokey Hollow Farm στην επαρχία Poynette. Η Valicia Gilbert, σύζυγος του ιδιοκτήτη του αγροκτήματος, Jerry Gilbert, δήλωσε ότι ο Big Jake πέθανε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά αρνήθηκε να δώσει την ακριβή ημερομηνία θανάτου του.

«Θα προτιμούσαμε να μην τον θυμόμαστε από μια ημερομηνία – ήταν ένα τραυματικό γεγονός για την οικογένειά μας», είπε στο Associated Press.

Ο Big Jake ήταν σχεδόν 2,10μ. και ζύγιζε 1.136 κιλά. Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον είχε αναγνωρίσει ως το ψηλότερο εν ζωή άλογο στον κόσμο, το 2010.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου είπε στο WMTV ότι ο Big Jake ήταν «σούπερ σταρ» και «πραγματικά ένα υπέροχο ζώο». Πρόσθεσε ότι γεννήθηκε στη Νεμπράσκα και τότε ζύγιζε 109 κιλά.

«Είναι πολύ ήσυχο (το αγρόκτημα). Νομίζω ότι τα άλλα άλογα έχουν πάρει τον χρόνο τους για να θρηνήσουν επειδή ο Τζέικ ήταν το κέντρο της προσοχής εδώ. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Μοιάζει σα να είναι ακόμα εδώ, αλλά δεν είναι».

Με πληροφορίες του AP

 

 

 

 

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

12 οικολογικά tips καθαριότητας!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λένε. Και ισχύει. Ένα περιποιημένο σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, αλλά και στην ψυχολογία μας. Δεν...

Ήπιος χειμώνας προβλέπεται για την Ευρώπη

Η Ευρώπη ενδέχεται να βιώσει σχετικά ήπιο χειμώνα ξανά φέτος, παρά το φαινόμενο Λα Νίνια που συνήθως φέρνει ψυχρότερες συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο, εκτιμά...

Πάει στην επιτροπή περιβάλλοντος η συζήτηση κανονισμών για κατοικίδια

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει την έναρξη της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος των νέων Κανονισμών που ρυθμίζουν την κατοχή πώληση...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613