Γαλλία: Η Γερουσία μπλόκαρε δημοψήφισμα για την κλιματική αλλαγή

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το «μπλοκάρισμα» δημοψηφίσματος που είχε υποσχεθεί ο Εμανουέλ Μακρόν για το αν θα κατοχυρωθεί στο σύνταγμα η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

Ο ηγέτης της Γαλλίας είχε υποσχεθεί τη διεξαγωγή ενός τέτοιου δημοψηφίσματος, ως απάντηση στην κριτική ότι δεν έχει κάνει αρκετά για την προστασία του πλανήτη.

 

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απαιτείται η έγκριση τόσο της Γερουσίας όσο και της Εθνοσυνέλευσης στη Γαλλία. Η Γερουσία (άνω βουλή), που ελέγχεται από τους αντιπολιτευόμενους συντηρητικούς, τον Μάιο έκανε ηπιότερο ένα προσχέδιο νομοσχεδίου που απαιτούσε το σύνταγμα να «εγγυάται» τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, επιλέγοντας λιγότερο δεσμευτική διατύπωση.

 

Η αρχική πρόταση είχε γίνει από μια επιτροπή 150 πολιτών, που συστάθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν, με αποστολή την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Δεξιοί βουλευτές είχαν εκφράσει ανησυχία ότι η «εγγύηση» της πολιτείας μπορεί να εξελιχθεί σε εμπόδιο για την καινοτομία και τη γαλλική επιχειρηματικότητα.

 

Κεντρώοι γερουσιαστές επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους ότι αυτή η ψηφοφορία στη Γερουσία σίγουρα κλείνει την πόρτα στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. «Οι συντηρητικοί στη Γερουσία αποτυγχάνουν να κατανοήσουν τη σημασία των περιβαλλοντικών ζητημάτων», υπογράμμισαν.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ψήφισμα για προστασία πάρκου Αθαλάσσας – «Κάτω τα χέρια από τα Πάρκα»

Ο Δήμος Αγλαντζιάς είναι πάντα θετικός στον διάλογο σχετικά με αιτήματα των κατοίκων του και παρόλο που το θέμα με το προτεινόμενο σχέδιο για...

Εμφάνιση μεδουσών στα παράλια της Κύπρου – Οδηγίες προς λουόμενους

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με σκοπό την ενημέρωση και διασφάλιση της προστασίας των λουομένων,...

ΗΠΑ: Ο τυφώνας “Σάλι” ξέβρασε αλιγάτορα έξω από σπίτια

Τρομαγμένη κάτοικος βιντεοσκοπεί αλιγάτορα που εμφανίστηκε έξω από το παράθυρό της. "Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε μέσα", φώναζε.   Ο τυφώνας Σάλι συνεχίζει να σαρώνει τις...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613