Πενήντα λίτρα λάδι από τα παιδιά του ΣΚΕ Γεροσκήπου και την ΑΚΤΗ για «Τηγανοκίνηση»

To πρόγραμμα «Τηγανοκίνησης» παρουσίασε στο καλοκαιρινό σχολείο του ΣΚΕ Γεροσκήπου χτες το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την συγκέντρωση πενήντα λίτρων λάδι από γειτονιά του κέντρου σε πρώτο στάδιο.

Σύμφωνα με την Άννα Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ στο καλοκαιρινό σχολείο του ΣΚΕ Γεροσκήπου η ΑΚΤΗ ( Κέντρο Μελετών και Έρευνας) παρουσίασε στα παιδιά που φιλοξενεί το πρόγραμμα «Τηγανοκίνησης».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης συνέχισε εξήγησαν στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και για το μαγειρικό λάδι και τοποθέτησαν βαρέλι της «Τηγανοκίνησης» στην κουζίνα του Κέντρου Εξυπηρέτησης Παιδιών (ΣΚΕ Γεροσκήπου) με σκοπό να μαζευτούν μεγάλες ποσότητες λαδιού αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως ανέφερε η κ. Τσέλεπου, σε πρώτη ενημέρωση που έγινε στην γειτονιά του κέντρου μαζεύτηκε ήδη ποσότητα λαδιού περίπου πενήντα λίτρων.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα μεταφέρουν στους γονείς και παππούδες τους την δράση της ΑΚΤΗΣ για την συλλογή του τηγανέλαιου, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της Τηγανοκίνησης η κ. Τσέλεπου σημείωσε πως η  Τηγανοκίνηση είναι ένα εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών που εφαρμόζεται με επιτυχία σε περισσότερα από 400 σχολεία στην Κύπρο. Μέσω της «Τηγανοκίνησης» μετατρέπουμε είπε, το τηγανέλαιο από απόβλητο σε βιοντίζελ και δίνουμε πόρους για δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στήριξη περιβαλλοντικών υποδομών για τα σχολεία και τους μαθητές μας σε όλη την Κύπρο, όπως είπε.

Επεσήμανε πως η «Τηγανοκίνηση»  ξεκίνησε με πιλοτική εφαρμογή το 2011 σε 10 σχολεία, όλων των βαθμίδων, του δήμου Αγλαντζιάς και από το Σεπτέμβριο του 2013 εφαρμόζεται σε παγκύπρια βάση. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται σε συνεργασία του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΤΗ, Κέντρο Μελετών και Έρευνας, κατέληξε.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ