Τον δρόμο της ανακύκλωσης παίρνουν τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ξεκίνησε σήμερα ο διαχωρισμός των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου μέσα από την συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου, του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ αλλά και του Οργανισμού  `Cans fοr Kids`, αλλά και η τοποθέτηση τους σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Άννας Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, στόχος της ΑΚΤΗΣ  από την αρχή της συνεργασίας της με τον Δήμο Γεροσκήπου στην τοποθέτηση των εικαστικών κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, ήταν η  συλλογή σκουπιδιών, η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην ανακύκλωση, η διαλογή, η καταμέτρηση, η καταγραφή, η αξιολόγηση στοιχείων αλλά και η διαδικασία προώθησης των υλικών σε μονάδες ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η κ. Τσέλεπου σε συνεργασία με το Πράσινο σημείο Κολώνης αφού διαχώρισαν τα σκουπίδια από το ανακυκλόψαρο και το κοχύλι τοποθέτησαν σε διαφορετικά κοντέινερ τα πλαστικά και τα μεταλλικά σκουπίδια όπου από εκεί θα πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Επεσήμανε ακόμη πως τα μεταλλικά κουτάκια με δική τους ευθύνη θα παραδίδονται στον Οργανισμό `Cans fοr Kids` που ανακυκλώνει το μέταλλο και από τα έσοδα της πώλησης εξοπλίζει παιδικά Νοσοκομεία της χώρας μας.

Σήμερα είπε,  ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία και ευχαριστούμε τους εθελοντές του `Cans for Kids ” για την ανταπόκριση. Η Ακτή αποδεικνύει καθημερινά την περιβαλλοντική της ευαισθησία, καταλήγει η ανακοίνωση.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Εκρηκτική ανάπτυξη στην περιοχή των Αλυκών Ακρωτηρίου – Ανησυχίες για το περιβάλλον

Εκρηκτική είναι η ανάπτυξη στην περιοχή των Αλυκών Ακρωτηρίου όπου οι επενδύσεις είναι σημαντικές και στα σκαριά βρίσκονται σειρά από μεγάλων αναπτύξεων, με επίκεντρο...

Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι περπάτησαν στη Γη

Συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι (T.rex) εκτιμάται ότι περπάτησαν στη Γη κατά τη διάρκεια της εποχής των δεινοσαύρων, σύμφωνα με τους πρώτους σχετικούς υπολογισμούς Αμερικανών...

Σκύλος: ο πρώτος σύντροφος του ανθρώπου

Ο Σκύλος: ο πρώτος σύντροφος του ανθρώπου. Είναι ένα από τα αγαπημένα κατοικίδια του ανθρώπου, είναι η συντροφιά μας σε κάθε στιγμή της ζωής...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613