Τον δρόμο της ανακύκλωσης παίρνουν τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ξεκίνησε σήμερα ο διαχωρισμός των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου μέσα από την συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου, του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ αλλά και του Οργανισμού  `Cans fοr Kids`, αλλά και η τοποθέτηση τους σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Άννας Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, στόχος της ΑΚΤΗΣ  από την αρχή της συνεργασίας της με τον Δήμο Γεροσκήπου στην τοποθέτηση των εικαστικών κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, ήταν η  συλλογή σκουπιδιών, η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην ανακύκλωση, η διαλογή, η καταμέτρηση, η καταγραφή, η αξιολόγηση στοιχείων αλλά και η διαδικασία προώθησης των υλικών σε μονάδες ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η κ. Τσέλεπου σε συνεργασία με το Πράσινο σημείο Κολώνης αφού διαχώρισαν τα σκουπίδια από το ανακυκλόψαρο και το κοχύλι τοποθέτησαν σε διαφορετικά κοντέινερ τα πλαστικά και τα μεταλλικά σκουπίδια όπου από εκεί θα πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Επεσήμανε ακόμη πως τα μεταλλικά κουτάκια με δική τους ευθύνη θα παραδίδονται στον Οργανισμό `Cans fοr Kids` που ανακυκλώνει το μέταλλο και από τα έσοδα της πώλησης εξοπλίζει παιδικά Νοσοκομεία της χώρας μας.

Σήμερα είπε,  ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία και ευχαριστούμε τους εθελοντές του `Cans for Kids ” για την ανταπόκριση. Η Ακτή αποδεικνύει καθημερινά την περιβαλλοντική της ευαισθησία, καταλήγει η ανακοίνωση.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πώς το κοτόπουλο έγινε κοτόπουλο – Ο πρώτος πρόγονος

Μία νέα μελέτη από Κινέζους επιστήμονες ζωολογίας, σχετικά με την προέλευση του κοτόπουλου, αποκαλύπτει πως εξημερώθηκε το πτηνό και ποια είναι η προέλευσή του,...

Σε ισχύ το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων

Στη βάση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που εφαρμόζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες...

O δεινόσαυρος που “κλωσά” τα αβγά του εδώ και 70 εκατ. χρόνια – Μοναδικό απολίθωμα βρέθηκε στη νότια Κίνα

Για πρώτη φορά στα χρονικά της παλαιοντολογίας, ερευνητές στην Κίνα έφεραν στο φως έναν απολιθωμένο δεινόσαυρο καθισμένο πάνω σε δεκάδες αβγά –ένα εύρημα που...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613