Τον δρόμο της ανακύκλωσης παίρνουν τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ξεκίνησε σήμερα ο διαχωρισμός των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου μέσα από την συνεργασία του Δήμου Γεροσκήπου, του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ αλλά και του Οργανισμού  `Cans fοr Kids`, αλλά και η τοποθέτηση τους σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Άννας Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, στόχος της ΑΚΤΗΣ  από την αρχή της συνεργασίας της με τον Δήμο Γεροσκήπου στην τοποθέτηση των εικαστικών κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, ήταν η  συλλογή σκουπιδιών, η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην ανακύκλωση, η διαλογή, η καταμέτρηση, η καταγραφή, η αξιολόγηση στοιχείων αλλά και η διαδικασία προώθησης των υλικών σε μονάδες ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η κ. Τσέλεπου σε συνεργασία με το Πράσινο σημείο Κολώνης αφού διαχώρισαν τα σκουπίδια από το ανακυκλόψαρο και το κοχύλι τοποθέτησαν σε διαφορετικά κοντέινερ τα πλαστικά και τα μεταλλικά σκουπίδια όπου από εκεί θα πάρουν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Επεσήμανε ακόμη πως τα μεταλλικά κουτάκια με δική τους ευθύνη θα παραδίδονται στον Οργανισμό `Cans fοr Kids` που ανακυκλώνει το μέταλλο και από τα έσοδα της πώλησης εξοπλίζει παιδικά Νοσοκομεία της χώρας μας.

Σήμερα είπε,  ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία και ευχαριστούμε τους εθελοντές του `Cans for Kids ” για την ανταπόκριση. Η Ακτή αποδεικνύει καθημερινά την περιβαλλοντική της ευαισθησία, καταλήγει η ανακοίνωση.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μειώνονται οι πληθυσμοί εντόμων

Η μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη Γη συνδέεται με την εκρηκτική κυριαρχία του ανθρώπινου είδους, το οποίο πριν από 10.000 χρόνια αριθμούσε ένα εκατομμύριο...

Δεκαεννιά Μονάχους – Μονάχους σε ολόκληρη την Κύπρο

Συνολικά 4 – 5 Μεσογειακές φώκιες Μονάχους – Μονάχους εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Αγίας Νάπας, ενώ ο αριθμός τους σε ολόκληρη...

Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι περπάτησαν στη Γη

Συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι (T.rex) εκτιμάται ότι περπάτησαν στη Γη κατά τη διάρκεια της εποχής των δεινοσαύρων, σύμφωνα με τους πρώτους σχετικούς υπολογισμούς Αμερικανών...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613