Δράσεις του Φιλοδασικού Σύνδεσμου Αγρού για πυροπροστασία του Αγρού και των γειτονικών χωριών

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σε συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την πυροπροσπασία του Αγρού και των γειτονικών χωριών έχει αποφασίσει ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά από αίτημα προς το Τμήμα Δασών έγινε κλάδεμα των δρόμων Αγρού-Ποταμίτισσας, Αγρού-Αγίου Ιωάννη, και Αγρού-Παπούτσας από συνεργείο του Τμήματος Δασών για μείωση του κινδύνου έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα θα γίνει προσπάθεια για κλάδεμα του δρόμου Αγρού-Κάτω Μύλου και Αγρού-Ποταμίτισσας.

Έχει ετοιμαστεί έντυπο για έλεγχο των υποδομών των εξοχικών κατοικιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.Παράλληλα,όπως αναφέρεται «θα προσεγγιστούν οι ιδιοκτήτες πευκόφυτων ιδιωτικών τεμαχίων για παροχή συμβουλών διαχείρισης της βλάστησης των τεμαχίων τους, ενώ έχει γίνει απομάκρυνση των πυκνών βάτων στον ποταμό από τον Άκρος μέχρι τον Νερόμυλο του Κουδουνή με στόχο να καθαρίσει ο ποταμός από την ανεπιθύμητη βλάστηση μέχρι τον Κάουρα».

Αποφασίστηκε επίσης συμμετοχή στην αξιοποίηση και διαχείριση εθελοντών από το Τμήμα Δασών. Στόχος η δημιουργία μικρής εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης για την ποιο αποτελεσματική πυροπροστασία της περιοχής με κύριο στόχο την επάνδρωση μικρού πυροσβεστικού οχήματος όπου τις μέρες κόκκινου συναγερμού με άνεμο πάνω από 5 μποφόρ θα περιπολεί μεταξύ Κάτω Μύλου-Ποταμίτισσας.

«Όλοι μαζί έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να προστατέψουμε τον τόπο μας από τις πυρκαγιές, ώστε να προσφέρουμε ένα πιο πράσινο περιβάλλον στις επόμενες γενιές» καταλήγει η ανακοίνωση.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Σκυλίτσα υιοθέτησε νεογέννητο ορφανό γατάκι

Μια σκυλίτσα, όχι μόνο έσωσε τη ζωή σε ένα νεογέννητο ορφανό γατάκι αλλά ανέλαβε την φροντίδα και την προστασία του, αποδεικνύοντας ότι το ένστικτο...

Γιατί χρειαζόμαστε τους γύπες

Οι γύπες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από ψοφίμια ζώων, διατηρώντας τη μεταφορά ενέργειας μέσω τροφικών πλεγμάτων και υποστηρίζοντας σημαντικές οικοσυστημικές υπηρεσίες, όπως η ανακύκλωση θρεπτικών...

Προσοχή: Αυξημένη δραστηριότητα των φιδιών στην Κυπριακή φύση

Αυτή την περίοδο, μετά τη λήξη της χειμερίας νάρκης, παρατηρείται μία αυξημένη δραστηριότητα των φιδιών στην Κυπριακή φύση. Στον τόπο μας υπάρχουν 8 είδη φιδιών,...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613