Οι κερασιές στην Ιαπωνία είχαν να ανθίσουν τόσο νωρίς από το 812 μ.Χ

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η φετινή ανθοφορία της κερασιάς στην Ιαπωνία ήρθε νωρίτερα «από ποτέ» στην καταγεγραμμένη ιστορία, και σίγουρα τουλάχιστον από το 812 μ.Χ. όπου έχουν εντοπιστεί οι παλαιότερες αναφορές για το φαινόμενο.

Η «εποχή της Σάκουρα» στο Κιότο κορυφώθηκε στις 26 Μαρτίου σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Οσάκα. Οι πρώιμες ανθοφορίες, οι οποίες παρουσιάζονται όλο και πιο συχνά κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ενδέχεται να οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με επιστήμονες. Τα αρχεία από το Κιότο χρονολογούνται από 812 μ.Χ. και εντοπίζονται σε έγγραφα και ημερολόγια αυτοκρατορικών δικαστηρίων.

Η άνοιξη στην πόλη φέτος ήταν ασυνήθιστα ζεστή. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί εκεί το 1409, όταν η ανθοφορία κορυφώθηκε στις 27 Μαρτίου. Τα άνθη παραμένουν στα δέντρα για λίγες μόνο ημέρες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για οικονομικούς όσο και για πολιτισμικούς λόγους. Φίλοι και οικογένειες μαζεύονται για το γεγονός, ενώ το Instagram πλημμυρίζει από φωτογραφίες. Το σύνολο των δεδομένων για την άνθηση των κερασιών στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα πολύτιμο γιατί εκτείνεται σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Παλαιότερη επιστημονική δημοσίευση στο Biological Conservation για το Κιότο, όπου οι εορτασμοί για την άνθηση, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα, δίνουν στοιχεία για το κλίμα κατά το παρελθόν και αποδεικνύουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας τοπικά σχετίζεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αστικοποίηση. Ο Yasuyuki Aono, ερευνητής στο Osaka Prefecture University, έχει εντοπίσει στοιχεία από το 812 μ.Χ. μελετώντας ημερολόγια και χρονικά αυτοκρατόρων, αριστοκρατών, κυβερνητών και μοναχών.

Περίπου από το 1800 και μετά τα δεδομένα στο Κιότο αποκαλύπτουν πως η ανθοφορία μετατοπίζεται από τα μέσα του Απριλίου προς τις αρχές του μήνα. Το φαινόμενο παρατηρείται στενά, ενώ η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτία για την πρώτη ανθοφορία και την κορύφωσή της.

Το 2021 η ανθοφορία ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου, οκτώ ημέρες νωρίτερα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2004.

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Μωρά ελεφαντάκια που βουτούν στη λάσπη – Και είναι μια ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα

Δεν ξέρουμε πώς περνάτε αυτές τις δύσκολες μέρες, όμως ευχόμαστε να βρίσκεστε σε χώρο με επαρκή κλιματισμό. Ωστόσο, ακόμη κι αν είστε αναγκασμένος ή αναγκασμένη...

Η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα θα μας κάνει πιο… ηλίθιους

Η εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα δεν έχει επίπτωση μόνο στο περιβάλλον, αλλά ίσως και στη συλλογιστική μας ικανότητα. Αυτό υποδεικνύει μια νέα...

Η μάντρα της Τζιεραμίδας στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά

Η μάντρα της Τζιεραμίδας στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά: Αναδιαμορφώθηκε από το Τμήμα Δασών το 2015 στα πλαίσια της πολιτικής του Τμήματος για ανάδειξη...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613