Γνωρίστε τον Λάρι, τη γάτα που εδώ και 10 χρόνια κατέχει… κυβερνητική θέση στην Αγγλία

Ο Λάρι είναι μια γατούλα που ζει στο Λονδίνο. Όμως σε αντίθεση με άλλα μέλη του είδους του, έχει μια σημαντική… κρατική αποστολή.

Και αυτό γιατί εδώ και δέκα χρόνια είναι επιφορτισμένος με το σοβαρότατο καθήκον της εξόντωσης ενός σημαντικού εχθρού του βασιλείου: Των ποντικών που ζουν στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου στεγάζεται η κυβέρνηση.

 

Την γατούλα είχε προσλάβει ο τότε πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στις 15 Φεβρουαρίου του 2011.

Πριν από αυτό ο Λάρι ήταν αδέσποτος, ήδη όμως ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο είχε αποδείξει τα ταλέντα του ως κυνηγός. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη γάτα που ανέλαβε τη συγκεκριμένη… θέση ευθύνης, μετά τον θάνατο του προκατόχου του Χάμφρεϊ το 1997, ο οποίος είχε υπηρετήσει τρεις πρωθυπουργούς.

 

Ο Λάρι έχει γνωριστεί με πολλούς ηγέτες του πλανήτη, όμως ο αγαπημένος του μέχρι σήμερα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Όταν επισκέφθηκε τη χώρα του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι προτίμησε… να πάρει έναν υπνάκο -και ποιος τον αδικεί;

Στη διάρκεια της καριέρας του, δεν έχουν λείψει και τα πολιτικά παρασκήνια, αφού όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι κηδεμόνας σκύλων, εκφράστηκαν ανησυχίες ότι τα… ποντίκια του Λάρι στη Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μετρημένα.

 

Ο ίδιος, όμως, αποδείχθηκε ισχυρότερος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και σήμερα, στα 14 του χρόνια, παραμένει ακόμη στη θέση του.

Φυσικά, επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, οι επισκέπτες τον βρίσκουν συχνότερα να τεμπελιάζει σε κάποια κουπαστή, παρά να επιτίθεται με μένος σε… άγρια τρωκτικά.

πηγηIn.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ