Γνωρίστε τον Λάρι, τη γάτα που εδώ και 10 χρόνια κατέχει… κυβερνητική θέση στην Αγγλία

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο Λάρι είναι μια γατούλα που ζει στο Λονδίνο. Όμως σε αντίθεση με άλλα μέλη του είδους του, έχει μια σημαντική… κρατική αποστολή.

Και αυτό γιατί εδώ και δέκα χρόνια είναι επιφορτισμένος με το σοβαρότατο καθήκον της εξόντωσης ενός σημαντικού εχθρού του βασιλείου: Των ποντικών που ζουν στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου στεγάζεται η κυβέρνηση.

 

Την γατούλα είχε προσλάβει ο τότε πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στις 15 Φεβρουαρίου του 2011.

Πριν από αυτό ο Λάρι ήταν αδέσποτος, ήδη όμως ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο είχε αποδείξει τα ταλέντα του ως κυνηγός. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη γάτα που ανέλαβε τη συγκεκριμένη… θέση ευθύνης, μετά τον θάνατο του προκατόχου του Χάμφρεϊ το 1997, ο οποίος είχε υπηρετήσει τρεις πρωθυπουργούς.

 

Ο Λάρι έχει γνωριστεί με πολλούς ηγέτες του πλανήτη, όμως ο αγαπημένος του μέχρι σήμερα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Όταν επισκέφθηκε τη χώρα του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Λάρι προτίμησε… να πάρει έναν υπνάκο -και ποιος τον αδικεί;

Στη διάρκεια της καριέρας του, δεν έχουν λείψει και τα πολιτικά παρασκήνια, αφού όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι κηδεμόνας σκύλων, εκφράστηκαν ανησυχίες ότι τα… ποντίκια του Λάρι στη Ντάουνινγκ Στριτ ήταν μετρημένα.

 

Ο ίδιος, όμως, αποδείχθηκε ισχυρότερος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και σήμερα, στα 14 του χρόνια, παραμένει ακόμη στη θέση του.

Φυσικά, επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, οι επισκέπτες τον βρίσκουν συχνότερα να τεμπελιάζει σε κάποια κουπαστή, παρά να επιτίθεται με μένος σε… άγρια τρωκτικά.

πηγηIn.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Φυτό για το μήνα Αύγουστο η Πιγκουικούλα Κρυσταλλίνα

Η Πιγκουικούλα Κρυσταλλίνα (Pinguiculacrystallina), το μοναδικό εντομοφάγο φυτό της κυπριακής χλωρίδας, θεωρείται το φυτό για τον μήνα Αύγουστο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας «η...

Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαιότητας

Ανακαλύψτε τα πλούσια ιστορικά αξιοθέατα ενός νησιού, από το οποίο έχουν περάσει χιλιάδες επισκέπτες ανά τους αιώνες, και το οποίο φέρει το μοναδικό σημάδι...

Τα σχέδιο για Ακάμα επί τάπητος στην Συντονιστική Επιτροπή ΟΠΟΚ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ) κατά την τελευταία της συνεδρία συζήτησε την διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και ειδικής οικολογικής αξιολόγησης...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613