5 εντυπωσιακά ροζ μέλη του ζωικού βασιλείου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Το ροζ συναντάται αρκετά σπάνια στα ζώα παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια είδη – από παστέλ ροζ μέχρι φούξια- που θα σε εντυπωσιάσουν.

Αξολότλ με φούξια βράγχια

Τα χρώματα των αξολότλ ποικίλουν- από λευκά μέχρι απαλό ροζ ενώ τα «κερατάκια» τους είναι ροζ.

Το «φτερωτό» τους στέμμα παρόλα αυτά δεν είναι παρά τα βράγχιά τους. Οι χαριτωμένες σαλαμάνδρες έχουν καταγωγή από το Μεξικό και στην φύση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Σήμερα τα βρίσκει κανείς κυρίως ως κατοικίδια.

Τα ροζ δελφίνια

Όταν τα δελφίνια του Αμαζονίου είναι μικρά είναι σχεδόν ίδια με τα κοινά δελφίνια καθώς γεννιούνται με κομψά, γκρίζα σώματα. Μεγαλώνοντας όμως αλλάζουν.

Κάποια από τα ενήλικα δελφίνια παίνρουν ένα πανέμορφο απαλό ροζ χρώμα, εξ ου και το ψευδώνυμό τους «ροζ δελφίνια του ποταμού».

Η φαντασμαγορική Okenia rosacea

Παρόλο που μοιάζει περισσότερο με θαλάσσια ανεμώνη η Okenia rosacea ανήκει στα γυμνοβράγχια. Το φαντασμαγορικό θαλάσσιο πλάσμα έχει μήκος 2,5 εκατοστά και συναντάται στη Βόρεια Αμερική.

Το έντονο χρώμα του προειδοποιεί πως είναι τοξικό αν φαγωθεί αποτρέποντας έτσι πολλά άλλα θαλάσσια πλάσματα από το να του επιτεθούν.

Η αρσενική λιβελούλα roseate skimmer

Ενώ τα θηλυκά είναι σαφώς λιγότερο φανταχτερά (έχουν συνήθως καφέ απόχρωση), οι αρσενικές λιβελούλες του συγκεκριμένου είδους εμφανίζουν ροζ-μοβ σώματα όταν φτάσουν στην ενηλικίωση.

Το είδος συναντάται στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, από την Καλιφόρνια έως τη Φλόριντα όπως επίσης στη Χαβάη, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.

Το πιο στιλάτο φίδι

Liophidium pattoni είναι το όνομα του συγκεκριμένου εντυπωσιακού φιδιού που είναι «στολισμένο» με κίτρινα και φούξια στίγματα στη ράχη του ενώ η κοιλιά του είναι κατακίτρινη. Συναντάται στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και δεν είναι επιθετικό ούτε ιδιαίτερα δηλητηριώδες.

 

 

 

 

 

πηγηin.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Κλιματική αλλαγή: Xειρότερη από την πανδημία – Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι πλούσιες χώρες

Η κλιματική αλλαγή είναι χειρότερη από την πανδημία του κορονοϊού αλλά οι πλούσιες χώρες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Πέντε χρόνια μετά τη φιλόδοξη Συμφωνία για...

ΕΕ: Πάνω από ένας θάνατος στους οκτώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται με τη ρύπανση

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 13% των θανάτων συνδέονται με τη ρύπανση, αναφέρει έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (AEE), σύμφωνα...

Πώς μπορούν οι τοξίνες των άγριων ζώων να είναι ευεργετικές για τον άνθρωπο

Το δηλητήριο του φιδιού και οι κυνόδοντες της αράχνης ταραντούλα δεν έχουν μόνο φονικές ιδιότητες. Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613