5 εντυπωσιακά ροζ μέλη του ζωικού βασιλείου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Το ροζ συναντάται αρκετά σπάνια στα ζώα παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια είδη – από παστέλ ροζ μέχρι φούξια- που θα σε εντυπωσιάσουν.

Αξολότλ με φούξια βράγχια

Τα χρώματα των αξολότλ ποικίλουν- από λευκά μέχρι απαλό ροζ ενώ τα «κερατάκια» τους είναι ροζ.

Το «φτερωτό» τους στέμμα παρόλα αυτά δεν είναι παρά τα βράγχιά τους. Οι χαριτωμένες σαλαμάνδρες έχουν καταγωγή από το Μεξικό και στην φύση είναι είδος υπό εξαφάνιση. Σήμερα τα βρίσκει κανείς κυρίως ως κατοικίδια.

Τα ροζ δελφίνια

Όταν τα δελφίνια του Αμαζονίου είναι μικρά είναι σχεδόν ίδια με τα κοινά δελφίνια καθώς γεννιούνται με κομψά, γκρίζα σώματα. Μεγαλώνοντας όμως αλλάζουν.

Κάποια από τα ενήλικα δελφίνια παίνρουν ένα πανέμορφο απαλό ροζ χρώμα, εξ ου και το ψευδώνυμό τους «ροζ δελφίνια του ποταμού».

Η φαντασμαγορική Okenia rosacea

Παρόλο που μοιάζει περισσότερο με θαλάσσια ανεμώνη η Okenia rosacea ανήκει στα γυμνοβράγχια. Το φαντασμαγορικό θαλάσσιο πλάσμα έχει μήκος 2,5 εκατοστά και συναντάται στη Βόρεια Αμερική.

Το έντονο χρώμα του προειδοποιεί πως είναι τοξικό αν φαγωθεί αποτρέποντας έτσι πολλά άλλα θαλάσσια πλάσματα από το να του επιτεθούν.

Η αρσενική λιβελούλα roseate skimmer

Ενώ τα θηλυκά είναι σαφώς λιγότερο φανταχτερά (έχουν συνήθως καφέ απόχρωση), οι αρσενικές λιβελούλες του συγκεκριμένου είδους εμφανίζουν ροζ-μοβ σώματα όταν φτάσουν στην ενηλικίωση.

Το είδος συναντάται στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, από την Καλιφόρνια έως τη Φλόριντα όπως επίσης στη Χαβάη, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.

Το πιο στιλάτο φίδι

Liophidium pattoni είναι το όνομα του συγκεκριμένου εντυπωσιακού φιδιού που είναι «στολισμένο» με κίτρινα και φούξια στίγματα στη ράχη του ενώ η κοιλιά του είναι κατακίτρινη. Συναντάται στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και δεν είναι επιθετικό ούτε ιδιαίτερα δηλητηριώδες.

 

 

 

 

 

πηγηin.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τι λέει ο κανονισμός για τις δεσμευτικές ετήσιες μειώσεις εκπομπών των αερίων;

Τον Οκτώβριο του 2014, το Συμβούλιο υιοθέτησε πλαίσιο για τις πολιτικές της ΕΕ που αφορούν το κλίμα και την ενέργεια κατά την περίοδο 2020-2030. Το πλαίσιο 2030, θέτει...

Οι λαθροκυνηγοί εξαφανίζουν από τη Γη τους ελέφαντες

Τραγικά τα νέα για τη βιοποικιλότητα του πλανήτη. Ακόμα και οι ελέφαντες μπήκαν, πλέον, στη λίστα των άκρως απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Πριν από λίγες...

Εισήγηση για κατοχύρωση της κυπριακής πατάτας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης

Σχέδια στήριξης για τους γεωργοκτηνοτρόφους και εισήγηση για κατοχύρωση της κυπριακής πατάτας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613