Χονγκ Κονγκ: Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν χάρη στην παύση κυκλοφορίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σπάνια ροζ δελφίνια επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ, αφότου σταματά η κυκλοφορία των φέρι λόγω κορονοϊού, δίνοντας στους επιστήμονες μια ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Σε μια πυκνή μητροπολιτική περιοχή, στο Χονγκ Κονγκ, το ροζ ή λευκό δελφίνι της Κίνας ή το δελφίνι Ινδο-Ειρηνικού, έχει κανονικά επιστρέψει στις πλωτές οδούς γύρω από την πόλη.

 

Η έλλειψη κυκλοφορίας πορθμείων που προέκυψε από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, επέτρεψε στα ζώα να κάνουν την επανεμφάνισή τους στο Δέλτα του ποταμού Περλ που συνδέει το πολυσύχναστο Μακάο με το πιο πολυσύχναστο Χονγκ Κονγκ.

Τα περιστατικά θέασής τους έχουν αυξηθεί κατά 30% από τον Μάρτιο, σε σχέση με πέρυσι, επιτρέποντας σε επιστήμονες όπως η Lindsay Porter, μία θαλάσσια βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews, μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουν το χαρισματικό υδρόβιο θηλαστικό ζώο.

Έχοντας μικρόφωνα στο νερό, αυτή και η ομάδα της ανακάλυψαν ότι τα δελφίνια έχουν προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν στο δέλτα του ποταμού Περλ.

Η Porter εξήγησε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για την προστασία των δελφινιών, με την δικαιολογία ότι υπάρχουν θαλάσσια πάρκα όπου η κυκλοφορία των σκαφών είναι περιορισμένη, χωρίς ωστόσο να απαγορεύεται.

Η Porter ελπίζει ότι η ταχύτητα ανάκαμψης του πληθυσμού ροζ δελφινιών, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων για την COVID-19 έως σήμερα, θα σήμαινε ότι οποιαδήποτε σοβαρή στρατηγική διατήρησης της άγριας θαλάσσιας ζωής γύρω από το Χονγκ Κονγκ θα μετατρέψει την παρακμή σε επιστροφή των δελφινιών, σύμφωνα με το Good News Network.

Πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν παρατηρήσει την παρουσία περισσότερων άγριων ζώων στους δρόμους και τις θαλάσσιες οδούς τους από τότε που έχουν τεθεί σε λειτουργία οι περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, από τα ντίνγκο στις πόλεις της Αυστραλίας έως τα ψάρια στα κανάλια της Βενετίας.

Αυτό κάνει πολλούς βιολόγους να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται πραγματικά να δοθεί ο χρόνος και η ευκαιρία στην άγρια ζωή να ανακάμψει.

 

πηγηNews247.gr

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η ΕΕ ενέκρινε τη συμφωνία για το νερό της βρύσης και απαιτούν την τήρηση της νομοθεσίας

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου τη συμφωνία για την οδηγία για το πόσιμο νερό και ενέκρινε ψήφισμα που ζητά την ορθή...

Απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για την επίτευξη των στόχων ποιότητας καυσίμου το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα. Η έκθεση καλύπτει το 2019 και ορισμένες εξελίξεις...

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Όλοι εξαρτώμαστε από την επιβίωσή της

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, όπως οι πεταλούδες και οι νυχτερίδες, απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για αιώνες, οι μέλισσες -από τα πιο σκληρά εργαζόμενα...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613