Πίσω στο σπίτι: 20 πιγκουίνοι επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον

ισωσ σε ενδιαφερουν

Είκοσι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου, οι οποίοι είχαν βρεθεί σε κίνδυνο στο παρελθόν, αφέθηκαν ελεύθεροι στη περιοχή Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας με τη βοήθεια μιας ομάδας προστασίας άγριων ζώων.

Γεμάτοι χαρά έτρεχαν στη παραλία της Σάντα Καταρίνα είκοσι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου, οι οποίοι μετά από καιρό αφέθηκαν ελέυθεροι στη φύση.

Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις! Πιγκουίνοι γυμνάζονται με τον πιο αστείο τρόπο
Η ομάδα προστασίας άγριων ζώων «Projeto de Monitoramento de Praias da Bacia de Santos» από τη Βραζιλία, είχε αναλάβει την αποκατάσταση της υγείας των πτηνών. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των νεαρών πιγκουίνων, η ομάδα τους άφησε ελεύθερους για να επιστρέψουν στις αποικίες τους στη Παταγονία.

Είναι αρκετά συνηθισμένο τα νεαρά πτηνά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να επεμβαίνουν ομάδες διάσωσης ζώων για τη φροντίδα τους.

Οι είκοσι πιγκουίνοι που αφέθηκαν ελεύθεροι στη Σάντα Καταρίνα ανήκουν στο πρώτο γκρουπ των πτηνών που θα επιστρέψουν στη φύση.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Aύξηση τοξικών κυανοβακτηρίων στο νερό πιθανότερο αίτιο για θνησιμότητα ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καταλήγουν ότι το πιθανότερο αίτιο που προκάλεσε το φαινόμενο της θνησιμότητας ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας είναι...

Σπάνιο και εντυπωσιακό: 7300+ Λευκοί Πελαργοί στην Κύπρο

Ο Λευκός Πελαργός Ciconia ciconia είναι ένα από τα πιο γνωστά μεταναστευτικά είδη πουλιών στον κόσμο, ταξιδεύοντας σε κοπάδια που αριθμούν χιλιάδες. Με τις τεράστιες φτερούγες τους,...

Η βόλτα με το κατοικίδιό σας ωφελεί και εσάς

Στο άκουσμα της φράσης ”ήρθε η ώρα για βόλτα” πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το κουταβάκι χρειάζεται να ουρήσει. Πράγματι, η βόλτα με το Σκύλο...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ