Ενδιαφέρουσες Τοποθεσίες: Γεωπάρκο Τροόδους

ισωσ σε ενδιαφερουν

Το Γεωπάρκο Τροόδους άνοιξε το 2015, μετά από 10 χρόνια κατασκευής και συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη.

Βρίσκεται κοντά στο εγκαταλειμμένο ορυχείο Αμιάντου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, κοντά στο δρόμο Καρβουνά – Τροόδους και δίπλα στο Βοτανικό Κήπο του Τροόδους.

Το Γεωπάρκο διαθέτει εκπαιδευτική αυλή και σημείο θέας, καθώς και κέντρο επισκεπτών που παρουσιάζει τη γεωλογία της οροσειράς του Τροόδους μέσα από μια ποικιλία διαδραστικών οθόνων υψηλής τεχνολογίας.

Στην αίθουσα εκθεμάτων παρουσιάζονται τα γεωμορφολογικά πετρώματα της περιοχής, ενώ στην αίθουσα προβολών προβάλλεται ένα βίντεο το οποίο δείχνει την ανάδυση του νησιού από τη θάλασσα και τη σημασία της γεωλογίας του Τροόδους. Υπάρχει επίσης μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη.

Περιοχή: Περιοχή Τροόδους (Επαρχία Λευκωσίας)
Διεύθυνση: Δρόμος Καρβουνά – Τροόδους
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 25752401, email: [email protected]
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 09:00 – 16:00.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Είσοδος: Ενήλικες €3,00 / Παιδιά €2,00 (6 – 18), κάτω των 6 δωρεάν. Ειδικές τιμές για γκρουπ των 10 ή περισσότερων ατόμων.
Ιστοσελίδα: www.troodos-geo.org
Οι ώρες λειτουργίας καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Λεοπάρδαλη του χιονιού πέθανε από πνευμονία λόγω κορωνοϊού

Ο Rilu ήταν 11 ετών και φιλοξενούνταν στο Miller Park Zoo, που ανακοίνωσε τον θάνατό του. Σε προηγούμενη ανάρτηση, την Πέμπτη, ο ζωολογικός κήπος...

Η βαφή ενός πτερυγίου ανεμογεννητριών με μαύρο χρώμα μειώνει τον θάνατο πουλιών

Η βαφή του ενός πτερυγίου των ανεμογεννητριών με μαύρο χρώμα θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους των πουλιών στα αιολικά πάρκα έως και 70%,...

Τι είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια;

Ποια κουνούπια “διψάνε” για αίμα; Συνήθως και τα αρσενικά και τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με νέκταρ και χυμούς φυτών. Ωστόσο, σε πολλά είδη το στόμα...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613