Ενδιαφέρουσες Τοποθεσίες: Γεωπάρκο Τροόδους

ισωσ σε ενδιαφερουν

Το Γεωπάρκο Τροόδους άνοιξε το 2015, μετά από 10 χρόνια κατασκευής και συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη.

Βρίσκεται κοντά στο εγκαταλειμμένο ορυχείο Αμιάντου στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, κοντά στο δρόμο Καρβουνά – Τροόδους και δίπλα στο Βοτανικό Κήπο του Τροόδους.

Το Γεωπάρκο διαθέτει εκπαιδευτική αυλή και σημείο θέας, καθώς και κέντρο επισκεπτών που παρουσιάζει τη γεωλογία της οροσειράς του Τροόδους μέσα από μια ποικιλία διαδραστικών οθόνων υψηλής τεχνολογίας.

Στην αίθουσα εκθεμάτων παρουσιάζονται τα γεωμορφολογικά πετρώματα της περιοχής, ενώ στην αίθουσα προβολών προβάλλεται ένα βίντεο το οποίο δείχνει την ανάδυση του νησιού από τη θάλασσα και τη σημασία της γεωλογίας του Τροόδους. Υπάρχει επίσης μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη.

Περιοχή: Περιοχή Τροόδους (Επαρχία Λευκωσίας)
Διεύθυνση: Δρόμος Καρβουνά – Τροόδους
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 25752401, email: [email protected]
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 09:00 – 16:00.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Είσοδος: Ενήλικες €3,00 / Παιδιά €2,00 (6 – 18), κάτω των 6 δωρεάν. Ειδικές τιμές για γκρουπ των 10 ή περισσότερων ατόμων.
Ιστοσελίδα: www.troodos-geo.org
Οι ώρες λειτουργίας καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ιστορικό ρεκόρ για το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, του κυριότερου «αερίου του θερμοκηπίου» που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, έφθασε προ ημερών για πρώτη φορά...

Παράνομη θανάτωση Μελισσοφάγων στη Λίμνη Σορός

Για παράνομη θανάτωση δεκάδων Μελισσοφάγων και άλλων προστατευόμενων ειδών, στην περιοχή της Λίμνης Σορός, στο Μενεού, κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος...

Η ανθρωπογενής μάζα ξεπέρασε τη βιομάζα – Το αποτύπωμα του ανθρώπου έχει αυξηθεί ραγδαία

Το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη, το 2020, ξεπερνά τη βιομάζα όλων των ζώντων οργανισμών, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η ποσότητα πλαστικού, από μόνη της,...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613