Ανέπαφη πλαστική συσκευασία από το 1992 – Ένα ακόμα «ιστορικό σκουπίδι» από πλαστικό

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συσκευασία ενός σάντουιτς, με ζαμπόν και ντομάτα, που καταναλώθηκε πριν από 29 χρόνια, εντοπίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms της Σκωτίας.

Η συσκευασία βρέθηκε στο Mar Lodge Estate, κοντά στο Μπρέμερ του Αμπερντινσάιρ την Κυριακή. Η ημερομηνία λήξης, που διακρίνεται χωρίς δυσκολία στη συσκευασία, ήταν η 23η Μαρτίου 1992. Το κόστος του σάντουιτς ήταν μία λίρα και εννέα πένες.

Σύμφωνα με το National Trust for Scotland, τον αρμόδιο οργανισμό για τις τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος ή φυσικού κάλλους, η συσκευασία ήταν άθικτη και «ρύπαινε μια ιδιαίτερη και όμορφη περιοχή». Παράλληλα υπογράμμισε πως το πλαστικό δεν είναι ένα βιοδιασπώμενο υλικό και παραμένει στο περιβάλλον για πολύ καιρό.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία δείγμα «ιστορικών σκουπιδιών» που εντοπίστηκαν στη Σκωτία πολλά χρόνια μετά τη χρήση τους. Μεταξύ των προηγούμενων ευρημάτων ήταν το τηλεχειριστήριο ενός παιχνιδιού που είχε κατασκευαστεί στην πρώην ΕΣΣΔ κατά τη δεκαετία του 1960. Βρέθηκε κατά τον καθαρισμό παραλίας.

Σε παραλία της Σκωτίας βρέθηκε επίσης αναμνηστικό από Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη περισσότερο από 35 χρόνια πριν. Ο αναπτήρας είχε κατασκευαστή για τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε από το Μεξικό το 1986.

Κατά τον καθαρισμό παραλίας στο Σάδερλαντ, που πραγματοποιήθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις, εντοπίστηκαν μπουκάλια λοσιόν από τη Ρωσία και συσκευασίες μαρμελάδας από τη Νέα Γη. Τα «ευρήματα» αυτά ήταν ανάμεσα στα 250 κιλά απορριμμάτων που ξεβράστηκαν στην παραλία.

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Νόμος η υποχρεωτική βόλτα των σκύλων δύο φορές την ημέρα

Με το νέο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να ξεμπερδεύουν με μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο, αλλά θα απαιτείται να βγάζουν...

Η «πιο άσχημη ορχιδέα στον κόσμο» ανάμεσα στα φυτά που ανακαλύφθηκαν φέτος

Η «πιο άσχημη ορχιδέα στον κόσμο», ένα μανιτάρι που ανακαλύφθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου και ένας αλλόκοτος θάμνος είναι στην κορυφή της λίστας με τα νέα είδη,...

Όλοι χωράνε στην επαρχία Αμμοχώστου

H επαρχία Αμμοχώστου, και ιδιαίτερα οι δύο τουριστικοί προορισμοί Αγία Νάπα και Πρωταράς, είναι οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί της Κύπρου και δύο από τους...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613