Ανέπαφη πλαστική συσκευασία από το 1992 – Ένα ακόμα «ιστορικό σκουπίδι» από πλαστικό

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η συσκευασία ενός σάντουιτς, με ζαμπόν και ντομάτα, που καταναλώθηκε πριν από 29 χρόνια, εντοπίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms της Σκωτίας.

Η συσκευασία βρέθηκε στο Mar Lodge Estate, κοντά στο Μπρέμερ του Αμπερντινσάιρ την Κυριακή. Η ημερομηνία λήξης, που διακρίνεται χωρίς δυσκολία στη συσκευασία, ήταν η 23η Μαρτίου 1992. Το κόστος του σάντουιτς ήταν μία λίρα και εννέα πένες.

Σύμφωνα με το National Trust for Scotland, τον αρμόδιο οργανισμό για τις τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος ή φυσικού κάλλους, η συσκευασία ήταν άθικτη και «ρύπαινε μια ιδιαίτερη και όμορφη περιοχή». Παράλληλα υπογράμμισε πως το πλαστικό δεν είναι ένα βιοδιασπώμενο υλικό και παραμένει στο περιβάλλον για πολύ καιρό.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία δείγμα «ιστορικών σκουπιδιών» που εντοπίστηκαν στη Σκωτία πολλά χρόνια μετά τη χρήση τους. Μεταξύ των προηγούμενων ευρημάτων ήταν το τηλεχειριστήριο ενός παιχνιδιού που είχε κατασκευαστεί στην πρώην ΕΣΣΔ κατά τη δεκαετία του 1960. Βρέθηκε κατά τον καθαρισμό παραλίας.

Σε παραλία της Σκωτίας βρέθηκε επίσης αναμνηστικό από Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη περισσότερο από 35 χρόνια πριν. Ο αναπτήρας είχε κατασκευαστή για τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε από το Μεξικό το 1986.

Κατά τον καθαρισμό παραλίας στο Σάδερλαντ, που πραγματοποιήθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις, εντοπίστηκαν μπουκάλια λοσιόν από τη Ρωσία και συσκευασίες μαρμελάδας από τη Νέα Γη. Τα «ευρήματα» αυτά ήταν ανάμεσα στα 250 κιλά απορριμμάτων που ξεβράστηκαν στην παραλία.

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Υπναράς σκυλάκος κοιμάται και βγάζει αστείους ήχους

Όταν ο Θορ κοιμάται, τα σαγόνια του τρέμουν και κουνιούνται, με αποτέλεσμα να ακούγονται ροχαλητά που προκαλούν μόνο γέλιο. Ύπουλη επίθεση: Πύθωνας βγαίνει από τους...

Έρευνα: Ο παπαγάλος Kea μπορεί να χρησιμοποιεί οθόνες αφής (βίντεο)

Έρευνα διαπιστώνει πως ο παπαγάλος Kea, από τη Νέα Ζηλανδία, μπορεί να χρησιμοποιήσει οθόνες αφής, αλλά δεν μπορεί να διαχωρίσει τον πραγματικό από τον...

600 εκατομμύρια θάνατοι πουλιών ετησίως στις ΗΠΑ από γυάλινα κτίρια

Τα γυάλινα κτίρια αποτελούν τη σημαντικότερη ανθρωπογενή αιτία θανάτου για τα... πουλιά καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν τα διαφανή τζάμια και πέφτουν πάνω τους...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613