Εικόνες φρίκης στην Καμπότζη: Δεκάδες σκύλοι στοιβαγμένοι σε κλουβιά καθ’ οδόν προς το σφαγείο

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες ντροπής με δεκάδες πεινασμένους, αφυδατωμένους σκύλους στοιβαγμένους σε μεταλλικά κλουβιά καθ’ οδόν προς ένα σφαγείο στην Καμπότζη, για να πουληθεί το κρέας τους.

Το κρέας σκύλου καταναλώνεται σε χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Καμπότζη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 61 σκυλιά – αδέσποτα και κλεμμένα – γλίτωσαν με επέμβαση των Αρχών την Κυριακή, που συνέλαβαν τον οδηγό. Ήταν η πρώτη τέτοια επέμβαση στην Καμπότζη.

 

https://twitter.com/fourpawsint/status/1363803571146420226?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1363803571146420226%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fkampotzi-dekades-skyloi-kloybia-kath-odon-pros-sfageio

 

 

Όπως διαπιστώθηκε τα σκυλιά υπέφεραν από εξάντληση λόγω του καύσωνα και από αφυδάτωση, ενώ πολλά ήταν νηστικά επί μέρες. Ευτυχώς, όμως, θα έχουν πλέον διαφορετική μοίρα χάρη στις προσπάθειες των οργανώσεων FOUR PAWS, Paw Patrol Cambodia και Animal Rescue Cambodia, που τους παρέχουν τροφή και φάρμακα και αναζητούν νέες κατοικίες για τα αδέσποτα και τους ιδιοκτήτων των κλεμμένων. «Η πρώτη αυτή επέμβαση [των Αρχών] στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους λαθρέμπορους σ’ ολόκληρη την Καμπότζη ότι το εμπόριο κρέατος σκύλου δεν θα είναι πλέον ανεκτό», είπε η κτηνίατρος της FOUR PAWS, δρ Κάθριν Πόλακ στη βρετανική εφημερίδα Τhe Mirror.

 

 

iefimerida.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ