Τσούχτρα-δολοφόνος: 17χρονος πέθανε από τσίμπημα υπερ-δηλητηριώδους κυβο-μέδουσας – Βίντεο

ισωσ σε ενδιαφερουν

Οι τσούχτρες Box ή κυβο-μέδουσες(Chironex fleckeri) θεωρούνται το πιο δηλητηριώδες ζώο στους ωκεανούς. Τα πλοκάμια τους φτάνουν σε μήκος τα τρία μέτρα και το καθένα έχει εκατομμύρια κελιά με θανάσιμο δηλητήριο.

Ένας 17χρονος από την Αυστραλία ήταν το τελευταίο θύμα αυτής της τσούχτρας. Πέθανε στο νοσοκομείο, μια εβδομάδα αφού τσιμπήθηκε από μια τέτοια μέδουσα σε παραλία του Κουίνσλαντ.

Και σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι το πρώτο θύμα τέτοιας τσούχτρας-που αποκαλείται και τσούχτρα δολοφόνος-από το 2006. «Η κυβο-μέδουσα Chironex fleckeri είναι το μόνο ζώο που το δηλητήριό του σκοτώνει κλειδώνοντας της καρδιά σε κατάσταση συστολής» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Λίζα-Αν Γκέρσουιν, θαλάσσια βιολόγος και ειδικός στις μέδουσες.

Στις 22 Φλεβάρη, ο νεαρός κολυμπούσε στην παραλία Πάτερσον Πόιντ, κοντά στη Μπαμάγκα της Αυστραλίας, όταν δέχτηκε το τσίμπημα της τσούχτρας.

Αμέσως, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου πέρασε μια εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ), αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άτυχος νεαρός είναι το 79ο συνολικά θύμα μιας μέδουσας Chironex fleckeri, που θεωρείται ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη στον κόσμο και το πιο δηλητηριώδες των ωκεανών, με τα πλοκάμια του να απελευθερώνουν θανάσιμο δηλητήριο με το άγγιγμα.

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οικολογία στο διάστημα: Η Ιαπωνία σχεδιάζει ξύλινους δορυφόρους

Μια ιαπωνική εταιρεία και το Πανεπιστήμιο του Κιότο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν έως το 2023 τους πρώτους δορυφόρους στον κόσμο που...

Ερευνητές ανέπτυξαν νέα μέθοδο δορυφορικού εντοπισμού πλαστικών στις θάλασσες

Επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέπτυξαν μία νέα μέθοδο ανίχνευσης πλαστικών που επιπλέουν στις θάλασσες. Η νέα τεχνική, που χρησιμοποιεί δεδομένα των δορυφόρων...

Καναδάς: Δικαιώθηκε ο δασοφύλακας που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει δύο αρκουδάκια

Ένας δασοφύλακας στον Καναδά που απολύθηκε όταν αρνήθηκε να σκοτώσει τα μικρά μιας μαύρης αρκούδας, κέρδισε τη μακρά δικαστική μάχη με τη δικαίωσή του από το εφετείο.   «Νιώθω...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613