Τσούχτρα-δολοφόνος: 17χρονος πέθανε από τσίμπημα υπερ-δηλητηριώδους κυβο-μέδουσας – Βίντεο

Οι τσούχτρες Box ή κυβο-μέδουσες(Chironex fleckeri) θεωρούνται το πιο δηλητηριώδες ζώο στους ωκεανούς. Τα πλοκάμια τους φτάνουν σε μήκος τα τρία μέτρα και το καθένα έχει εκατομμύρια κελιά με θανάσιμο δηλητήριο.

Ένας 17χρονος από την Αυστραλία ήταν το τελευταίο θύμα αυτής της τσούχτρας. Πέθανε στο νοσοκομείο, μια εβδομάδα αφού τσιμπήθηκε από μια τέτοια μέδουσα σε παραλία του Κουίνσλαντ.

Και σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι το πρώτο θύμα τέτοιας τσούχτρας-που αποκαλείται και τσούχτρα δολοφόνος-από το 2006. «Η κυβο-μέδουσα Chironex fleckeri είναι το μόνο ζώο που το δηλητήριό του σκοτώνει κλειδώνοντας της καρδιά σε κατάσταση συστολής» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Λίζα-Αν Γκέρσουιν, θαλάσσια βιολόγος και ειδικός στις μέδουσες.

Στις 22 Φλεβάρη, ο νεαρός κολυμπούσε στην παραλία Πάτερσον Πόιντ, κοντά στη Μπαμάγκα της Αυστραλίας, όταν δέχτηκε το τσίμπημα της τσούχτρας.

Αμέσως, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου πέρασε μια εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας(ΜΕΘ), αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άτυχος νεαρός είναι το 79ο συνολικά θύμα μιας μέδουσας Chironex fleckeri, που θεωρείται ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη στον κόσμο και το πιο δηλητηριώδες των ωκεανών, με τα πλοκάμια του να απελευθερώνουν θανάσιμο δηλητήριο με το άγγιγμα.

 

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ