Δεκάδες κροκόδειλοι το έσκασαν από φάρμα εκτροφής

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένας άγνωστος αριθμός μικρών κροκοδείλων του Νείλου δραπέτευσε από ένα αγρόκτημα αναπαραγωγής στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.

Έχουν πιαστεί 26 ερπετά, αλλά οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι δεν ξέρουν πόσα ακόμη κυκλοφορούν ελεύθερα.

Πιστεύεται ότι οι κροκόδειλοι διέφυγαν μέσω σπασμένου φράχτη σε ένα αγρόκτημα αναπαραγωγής έξω από το Μπονιβάλε και έφτασαν στον ποταμό Μπρι.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να προσέχουν και να μην τους πλησιάσουν.

«Είναι πολύ επικίνδυνα. Πρόκειται για άγρια ζώα, παρόλο που ζούσαν σε αιχμαλωσία», δήλωσε ο Πέτρο βαν Ριν, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας, CapeNature.
«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να τους πλησιάσουν και να μείνουν μακριά από το ποτάμι μέχρι να πιαστούν όλοι».

Οι κροκόδειλοι, που πιστεύεται ότι έχουν μήκος έως 1,5 μέτρο, διέφυγαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Η εκτροφή τους γίνεται κυρίως για δερμάτινα προϊόντα και οι κροκόδειλοι του γλυκού νερού έχουν μέσο μήκος 5 μέτρων, με τα ενήλικα αρσενικά να ζυγίζουν περισσότερο από μισό τόνο.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για την παρακολούθηση των κροκοδείλων και έχει βάλει δολώματα σε κλουβιά κατά μήκος της όχθης του ποταμού, ανακοίνωσε η CapeNature, ενώ στο κυνήγι συμμετέχουν και γαικτήμονες της περιοχής.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

«Ψάρι αλιγάτορας» ανασύρθηκε από φράγμα στο Κιόνελι

Εντύπωση προκάλεσε ο εντοπισμός ενός «ψαριού αλιγάτορα» στο φράγμα Κιονελίου στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με το Cyprus Wildlife Research Institute, το περίεργο ψάρι, που βρέθηκε νεκρό,...

Γιατί μιλάμε στους σκύλους όπως και στα παιδιά;

Η «μωρουδίστικη» γλώσσα είναι ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται μόνο απέναντι σε μικρά παιδιά αλλά και απέναντι σε σκύλους. Έρευνα δείχνει ότι αυτός ο...

Στα σκουπίδια καταλήγει το 1/3 των τροφίμων

    Σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων που θα μπορούσαν να καταναλωθούν, καταλήγουν στα σκουπίδια. Αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Επιτροπής για τη Δημόσια...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613