Διαβούλευση για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δάση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η στρατηγική, την οποία θα εγκρίνει η Επιτροπή αργότερα αυτό το έτος, θα βασιστεί στη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα έως το 2030, καλύπτοντας την ολόκληρο τον δασικό κύκλο και να προωθήσει τις πολλές υπηρεσίες που παρέχουν τα δάση.

Θα στοχεύσει επίσης στη διασφάλιση υγιών και ανθεκτικών δασών που συμβάλλουν σημαντικά στη βιοποικιλότητα και τους κλιματικούς στόχους, στη μείωση και τον έλεγχο των φυσικών καταστροφών, στη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου και στην υποστήριξη μιας κυκλικής βιοοικονομίας και αγροτικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η στρατηγική θα βοηθήσει την ΕΕ να εκπληρώσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις και θα αποτελέσει τη βάση μιας συνεπούς και ολιστικής προσέγγισης για τα δάση. Πρέπει να επιτρέψει την ισχυρή ηγεσία της ΕΕ διεθνώς, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη COP15 για τη βιοποικιλότητα στο Kunming και στο πλαίσιο της ατζέντας αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών το 2030, της συμφωνίας των Παρισίων, της σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα και της σύμβασης για την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Η διαβούλευση επιδιώκει τις απόψεις των πολιτών, οικονομικοί φορείς και όλοι οι άλλοι παράγοντες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα δάση μας, ιδίως σε σχέση με το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, τις αγροτικές περιοχές, την κοινωνικοοικονομική ευημερία και τη διαχείριση κινδύνων καταστροφών.

Εξετάζει επίσης τον τρόπο κινητοποίησης των μέσων στήριξης της ΕΕ, της παρακολούθησης των δασών, των βιομηχανιών που βασίζονται στα δάση και του στόχου της ΕΕ για φύτευση τριών δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030, διασφαλίζοντας παράλληλα την παγκόσμια ηγεσία της ΕΕ.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Θανάσιμος ύπνος: Φίδι κάνει πέσιμο σε γάτα που κοιμάται – Βίντεο

Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που ένα φίδι κάνει «πέσιμο» σε μια γατούλα που κοιμάται. Η γάτα μας, όπως κάνουν όλες οι γατούλες, απολαμβάνει τον...

Θα είναι το 2020 το θερμότερο έτος;

Αυξημένες πιθανότητες να είναι το 2020 ως το θερμότερο έτος εδώ και ενάμιση αιώνα που γίνονται μετρήσεις σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών...

Ο Φαν Σινγκ έκλεψε την παράσταση στο ζωολογικό πάρκο Ouwehands στην Ολλανδία

Το πρώτο γιγαντιαίο πάντα που γεννήθηκε στην Ολλανδία, ηλικίας περίπου 7 μηνών, έκανε σήμερα το ντεμπούτο του ενώπιον κοινού, στο ζωολογικό πάρκο Ouwehands. Τον Φαν Σινγκ μπόρεσαν...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613