Διαβούλευση για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δάση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η στρατηγική, την οποία θα εγκρίνει η Επιτροπή αργότερα αυτό το έτος, θα βασιστεί στη στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα έως το 2030, καλύπτοντας την ολόκληρο τον δασικό κύκλο και να προωθήσει τις πολλές υπηρεσίες που παρέχουν τα δάση.

Θα στοχεύσει επίσης στη διασφάλιση υγιών και ανθεκτικών δασών που συμβάλλουν σημαντικά στη βιοποικιλότητα και τους κλιματικούς στόχους, στη μείωση και τον έλεγχο των φυσικών καταστροφών, στη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου και στην υποστήριξη μιας κυκλικής βιοοικονομίας και αγροτικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η στρατηγική θα βοηθήσει την ΕΕ να εκπληρώσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις και θα αποτελέσει τη βάση μιας συνεπούς και ολιστικής προσέγγισης για τα δάση. Πρέπει να επιτρέψει την ισχυρή ηγεσία της ΕΕ διεθνώς, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη COP15 για τη βιοποικιλότητα στο Kunming και στο πλαίσιο της ατζέντας αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών το 2030, της συμφωνίας των Παρισίων, της σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα και της σύμβασης για την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Η διαβούλευση επιδιώκει τις απόψεις των πολιτών, οικονομικοί φορείς και όλοι οι άλλοι παράγοντες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα δάση μας, ιδίως σε σχέση με το κλίμα, τη βιοποικιλότητα, τις αγροτικές περιοχές, την κοινωνικοοικονομική ευημερία και τη διαχείριση κινδύνων καταστροφών.

Εξετάζει επίσης τον τρόπο κινητοποίησης των μέσων στήριξης της ΕΕ, της παρακολούθησης των δασών, των βιομηχανιών που βασίζονται στα δάση και του στόχου της ΕΕ για φύτευση τριών δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030, διασφαλίζοντας παράλληλα την παγκόσμια ηγεσία της ΕΕ.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Κλιματική αλλαγή: Τι έχει αλλάξει στη θερμοκρασία σε μέρες και νύχτες

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τις νύχτες και τις μέρες σε μεγάλο μέρος της Γης, μεταξύ των οποίων η Ευρώπη, με τις...

Συμβουλές για το σπίτι : Θέρμανση και ψύξη

Με απλές κινήσεις στο σπίτι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα και να συμβάλετε στην προστασία του κλίματος μειώνοντας τις εκπομπές σας. Από τα...

10 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή των αιτήσεων για το Καθεστώς 4.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά «Επενδύσεις που βελτιώνουν τις συνολικές επιδόσεις...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613