Στην Αυστραλία οι 6 στους 10 θανάτους από επίθεση καρχαρία το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Απρόκλητες επιθέσεις από καρχαρία σκότωσαν 10 άτομα σε όλο τον κόσμο το 2020, με 6 από τους θανάτους να λαμβάνουν χώρα στα ύδατα της Αυστραλίας, σύμφωνα με διεθνή στοιχεία.

Ο αριθμός των θανάτων από επίθεση καρχαρία και οι “συναντήσεις” με καρχαρία στην Αυστραλία, ήταν μόνο ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο, με 18 περιστατικά να καταγράφονται από το Διεθνές Αρχείο Επίθεσης Καρχαρία (Isaf) του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Ο μέσος όρος τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 16.

Οι 10 εφετινοί θάνατοι παγκοσμίως ήταν υψηλότεροι από τον μέσο όρο των 4, αλλά οι 57 επιβεβαιωμένες “συναντήσεις” ανθρώπων με καρχαρίες ήταν πολύ κάτω από τον πενταετή μέσο όρο των 80.

Η πτώση των αναφερόμενων επιθέσεων μπορεί βέβεια να οφείλεται στα lockdown λόγω Covid-19 και σε συνεπακόλουθη πτώση του παράκτιου τουρισμού.

Η αύξηση των θανάτων σε 6 στην Αυστραλία ήταν “πιθανότατα θέμα τύχης”, ανέφερε η σχετική έκθεση, καθώς ο αριθμός των θανάτων ήταν ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι μεταξύ Ιουλίου 2019 και Ιουνίου 2020 υπήρχαν 125 θάνατοι λόγω πνιγμού κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας.

“Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων μέσα στο νερό και όσο μεγαλύτερο είναι το ζώο, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού”.

Τέσσερις από τους έξι θανάτους στην Αυστραλία προήλθαν από δάγκωμα μεγάλου λευκού καρχαρία.

Συνολικά στον πλανήτη κατά το 2020, υπήρξαν 57 τραυματισμοί λόγω δαγκώματος καρχαρία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταγράφουν 33, εκ των οποίων 16 στη Φλόριντα, σύμφωνα με τον Guardian.

Εκτός από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, καμία άλλη χώρα δεν κατέγραψε περισσότερα από ένα δάγκωμα το 2020.

πηγηNews247.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πιθανή άνοδος ενός μέτρου της στάθμης της θάλασσας

Μείζον θέμα αποτελεί η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε «καυτή πατάτα», ορισμένοι όμως ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται...

Γορίλες στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Δύο γορίλες, που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, εξετάστηκαν και διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19, αφού ασθένησαν ενώ ένας τρίτος...

Αρχίζει το πρόγραμμα στείρωσης εγκαταλελειμμένων γάτων – Κατάλογος Φιλοζωικών Οργανώσεων

Αρχίζει από σήμερα η υλοποίηση του αγκύπριου κυβερνητικού προγράμματος στείρωσης εγκαταλελειμμένων γάτων, συνολικής δαπάνης €75.000 ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613