Στην Αυστραλία οι 6 στους 10 θανάτους από επίθεση καρχαρία το 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

Απρόκλητες επιθέσεις από καρχαρία σκότωσαν 10 άτομα σε όλο τον κόσμο το 2020, με 6 από τους θανάτους να λαμβάνουν χώρα στα ύδατα της Αυστραλίας, σύμφωνα με διεθνή στοιχεία.

Ο αριθμός των θανάτων από επίθεση καρχαρία και οι “συναντήσεις” με καρχαρία στην Αυστραλία, ήταν μόνο ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο, με 18 περιστατικά να καταγράφονται από το Διεθνές Αρχείο Επίθεσης Καρχαρία (Isaf) του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Ο μέσος όρος τα τελευταία πέντε χρόνια είναι 16.

Οι 10 εφετινοί θάνατοι παγκοσμίως ήταν υψηλότεροι από τον μέσο όρο των 4, αλλά οι 57 επιβεβαιωμένες “συναντήσεις” ανθρώπων με καρχαρίες ήταν πολύ κάτω από τον πενταετή μέσο όρο των 80.

Η πτώση των αναφερόμενων επιθέσεων μπορεί βέβεια να οφείλεται στα lockdown λόγω Covid-19 και σε συνεπακόλουθη πτώση του παράκτιου τουρισμού.

Η αύξηση των θανάτων σε 6 στην Αυστραλία ήταν “πιθανότατα θέμα τύχης”, ανέφερε η σχετική έκθεση, καθώς ο αριθμός των θανάτων ήταν ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι μεταξύ Ιουλίου 2019 και Ιουνίου 2020 υπήρχαν 125 θάνατοι λόγω πνιγμού κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας.

“Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων μέσα στο νερό και όσο μεγαλύτερο είναι το ζώο, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού”.

Τέσσερις από τους έξι θανάτους στην Αυστραλία προήλθαν από δάγκωμα μεγάλου λευκού καρχαρία.

Συνολικά στον πλανήτη κατά το 2020, υπήρξαν 57 τραυματισμοί λόγω δαγκώματος καρχαρία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταγράφουν 33, εκ των οποίων 16 στη Φλόριντα, σύμφωνα με τον Guardian.

Εκτός από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, καμία άλλη χώρα δεν κατέγραψε περισσότερα από ένα δάγκωμα το 2020.

πηγηNews247.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ιδιοκτήτες μέσων θαλάσσιων σπορ: Ανεξέλεγκτες επεμβάσεις με τρακτέρ και μπουλντόζες στις παραλίες του Πρωταρά

Ανεξέλεγκτες  και χωρίς οποιαδήποτε μελέτη, επεμβάσεις με τρακτέρ και μπουλντόζες στις παραλίες του Πρωταρά εξαφανίζουν ή μετατοπίζουν χρόνο με τον χρόνο την άμμο που...

Το πρώτο τεχνητό ενεργειακό νησί στη Δανία

Η κυβέρνηση της Δανίας συμφώνησε να αναλάβει το πλειοψηφικό μερίδιο σε ένα τεχνητό «ενεργειακό νησί» ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών, το οποίο πρόκειται να χτιστεί...

Πόσο φιλικά στο περιβάλλον είναι τα νέα βιοαποδομήσιμα, λιπασματοποιήσιμα και βιολογικά πλαστικά προϊόντα

Η πρόληψη και η μείωση των πλαστικών αποβλήτων θα πρέπει πράγματι να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, και πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613