Ξύλινες καθοδηγητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ξύλινες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας, με στόχο να καθοδηγούν τους επισκέπτες στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των δύο Κοινοτήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «οι επισκέπτες στις δύο ημιορεινές Κοινότητες της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας μπορούν να περιηγηθούν με ευκολία στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των δύο χωριών, μετά την τοποθέτηση ξύλινων κατατοπιστικών πινακίδων σε κομβικά σημεία. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τα Κοινοτικά Συμβούλια σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και στηρίχθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού».

Προστίθεται ότι «πέραν από την κατατόπιση του επισκέπτη, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, έχουν επίσης αναδειχθεί και άγνωστα σημεία ενδιαφέροντος όπως το παλαιό λατομείο Τόχνης, τα κατάλοιπα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, το νέο μουσείο Καλαθοπλεκτικής στη Χοιροκοιτία και ο παλιός ελαιόμυλος».

Σημειώνεται ότι «από την τοποθέτηση των ξύλινων πινακίδων δεν παραβιάζεται η αισθητική του χώρου και η γραφικότητα των δύο παραδοσιακών χωριών, αφού είναι κατασκευασμένες από ξύλο και έχουν ομοιόμορφο χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Τόχνη και η Χοιροκοιτία αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα τουριστικά χωριά της επαρχίας Λάρνακας. Η Τόχνη κατέχει την πρωτιά σε αγροτουριστικές κλίνες ενώ η Χοιροκοιτία προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών οργανωτών ταξιδίων και για ημερήσιες εκδρομές».

Ακόμα τα δύο χωριά «διαθέτουν στους πυρήνες τους παραδοσιακά αρχιτεκτονήματα, λιθόστρωτα δρομάκια, ήσυχο περιβάλλον και κυρίως αυθεντική γραφικότητα. Επιπρόσθετα, η κεντρική τους τοποθεσία που προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλο το νησί καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται, αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για την περαιτέρω, λελογισμένη, ανάπτυξή τους».

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οκτώ στους δέκα Κύπριους ανακυκλώνουν μπαταρίες

Οκτώ στους δέκα Κύπριους ανακυκλώνουν μπαταρίες, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΑΦΗΣ Κρις Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες...

Με 24ωρη ένοπλη προστασία ζουν οι τελευταίοι 2 βόρειοι λευκοί ρινόκεροι του πλανήτη

Οι τελευταίοι δύο βόρειοι λευκοί ρινόκεροι έχουν πλέον 24ωρη ένοπλη συνοδεία, μπας και γλιτώσει το είδος από την οριστική εξαφάνιση. Το υποείδος του λευκού...

Πρέπει να κλείσουν 3.000 σταθμοί παραγωγής ενέργειας

Ο κόσμος θα πρέπει να κλείσει σχεδόν 3.000 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα πριν από το 2030 αν θέλει να έχει πιθανότητα...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613