Ξύλινες καθοδηγητικές πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ξύλινες πινακίδες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας, με στόχο να καθοδηγούν τους επισκέπτες στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των δύο Κοινοτήτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «οι επισκέπτες στις δύο ημιορεινές Κοινότητες της Τόχνης και της Χοιροκοιτίας μπορούν να περιηγηθούν με ευκολία στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των δύο χωριών, μετά την τοποθέτηση ξύλινων κατατοπιστικών πινακίδων σε κομβικά σημεία. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τα Κοινοτικά Συμβούλια σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και στηρίχθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού».

Προστίθεται ότι «πέραν από την κατατόπιση του επισκέπτη, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, έχουν επίσης αναδειχθεί και άγνωστα σημεία ενδιαφέροντος όπως το παλαιό λατομείο Τόχνης, τα κατάλοιπα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, το νέο μουσείο Καλαθοπλεκτικής στη Χοιροκοιτία και ο παλιός ελαιόμυλος».

Σημειώνεται ότι «από την τοποθέτηση των ξύλινων πινακίδων δεν παραβιάζεται η αισθητική του χώρου και η γραφικότητα των δύο παραδοσιακών χωριών, αφού είναι κατασκευασμένες από ξύλο και έχουν ομοιόμορφο χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Τόχνη και η Χοιροκοιτία αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα τουριστικά χωριά της επαρχίας Λάρνακας. Η Τόχνη κατέχει την πρωτιά σε αγροτουριστικές κλίνες ενώ η Χοιροκοιτία προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών οργανωτών ταξιδίων και για ημερήσιες εκδρομές».

Ακόμα τα δύο χωριά «διαθέτουν στους πυρήνες τους παραδοσιακά αρχιτεκτονήματα, λιθόστρωτα δρομάκια, ήσυχο περιβάλλον και κυρίως αυθεντική γραφικότητα. Επιπρόσθετα, η κεντρική τους τοποθεσία που προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλο το νησί καθώς και τα νέα έργα που υλοποιούνται, αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για την περαιτέρω, λελογισμένη, ανάπτυξή τους».

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Καθάρισαν 8,5 τόνους σκουπιδιών από το Εβερεστ

Όσο η ανθρωπότητα ζημιώνει το περιβάλλον, άλλο τόσο θα υπάρχουν και εκείνοι που θα αποκαθιστούν αυτή την ανισορροπία. Όπως η Γαλλίδα Marion Chaygneaud-Dupuy που ξεκίνησε μια εκστρατεία καθαρισμού...

Έξι μήνες καλοκαίρι και δύο μήνες χειμώνα μέχρι το 2100

Ραγδαίες αλλαγές στο κλίμα σε ολόκληρο τον πλανήτη αναμένονται τις αμέσως επόμενες δεκαετίες, οι οποίες θα επιφέρουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στη Γη. Συγκεκριμένα, νεότερη έρευνα, όχι...

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης του κοινού για αειφορική χρήση πόρων

Κινδυνεύει να μετατραπεί σε σαβάνα   Ένα μεγάλο μέρος του Αμαζονίου βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής, κινδυνεύοντας να μετατραπεί από τροπικό δάσος σε σαβάνα, χωρίς...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613