Τύλιξαν με αντιπυρική κουβέρτα το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου

ισωσ σε ενδιαφερουν

Πυροσβέστες τύλιξαν τη βάση του μεγαλύτερου δέντρου στον κόσμο προκειμένου να το προστατεύσουν από τις φλόγες που απειλούν το διάσημο πάρκο με τις γιγάντιες σεκόγιες στη Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια.

 

Το δέντρο του στρατηγού Σέρμαν είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όγκο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Έχει ύψος 84 μέτρα και περιφέρεια 31 μέτρα στο επίπεδο του εδάφους.

 

Το κολοσσιαίο δέντρο του στρατηγού Σέρμαν στο δάσος του εθνικού πάρκου τυλίχθηκε με αντιπυρικό υλικό ως προστασία από την θερμοκρασία και στη χειρότερη περίπτωση από τις φλόγες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ρεβέκκα Πάτερσον.

 

Το αλουμινένιο περιτύλιγμα μπορεί να αντέξει υψηλές θερμοκρασίες για μικρό όμως, χρονικό διάστημα.

 

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι χρησιμοποιούν το υλικό εδώ και αρκετά χρόνια σε ολόκληρη τη δυτική πλευρά των ΗΠΑ για την προστασία ευαίσθητων κατασκευών από φλόγες. Σπίτια κοντά στη λίμνη Ταχόε που ήταν τυλιγμένα με προστατευτικό υλικό διασώθηκαν, όπως τονίζουν.

 

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή έχει δύο εστίες στο εθνικό πάρκο και αναμενόταν να φτάσει στο Γιγαντιαίο Δάσος, ένα άλσος με 2.000 σεκόγιες, την Πέμπτη.

 

Η φωτιά αυτή ξεκίνησε μετά από μια πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες σεκόγιες, ηλικίας χιλιάδων ετών, στην περιοχή πέρυσι.

 

«Ας ελπίσουμε ότι το γιγαντιαίο δάσος θα βγει από αυτό αλώβητο» δήλωσε η Ρεβέκκα Πάτερσον.

 

Οι γιγάντιες σεκόγιες (Υπερίων η άλλη ονομασία του δέντρου) προσαρμόζονται στη φωτιά, η οποία μπορεί να τις βοηθήσει ακόμα και να ευδοκιμήσουν απελευθερώνοντας σπόρους από τους κώνους τους και δημιουργώντας ξέφωτα που επιτρέπουν στην ανάπτυξη νέων δέντρων.

 

Αλλά η εξαιρετική ένταση των πυρκαγιών, που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή, μπορεί να καταστρέψει τα δέντρα. Αυτό συνέβη πέρυσι όταν μία άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 7.500 έως 10.600 σεκόγιες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

 

Η ιστορική ξηρασία και τα κύματα του καύσωνα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή έχουν κάνει πιο δύσκολες τις κατασβέσεις των πυρκαγιών στην αμερικανική δύση.

 

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή έχει κάνει την περιοχή πολύ πιο ζεστή και ξηρή τα τελευταία 30 χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει τον καιρό πιο ακραίο και τις πυρκαγιές πιο συχνές και καταστροφικές.

 

Οι πυρκαγιές ανάγκασαν σεν εκκένωση του πάρκου αυτήν την εβδομάδα αλλά και τμημάτων της πόλης Three Rivers έξω από την κύρια είσοδο καθώς οι ειδικοί ξεκίνησαν να δημιουργούν παράλληλα αντιπυρικές ζώνες μεταξύ της φωτιάς και της κοινότητας.

 

Οι πυρκαγιές είναι από τις τελευταίες σε ένα καλοκαίρι που έχουν καεί σχεδόν 9.195 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Καλιφόρνια.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Έγιναν παρεμβάσεις αποστράγγισης στη προστατευόμενη λίμνη Ορόκλινης

Παρεμβάσεις για αποστράγγιση της λεκάνης απορροής της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 "Λίμνη Ορόκλινης" καταγγέλει το BirdLifeCyprus. Οπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook: Παρεμβάσεις για αποστράγγιση...

Σκύλοι με ειδικές ανάγκες απολαμβάνουν την πρώτη τους βόλτα με τα καινούρια τους αναπηρικά αμαξίδια

Στιγμές χαράς και παιχνιδιού έζησαν 18 σκύλοι με ειδικές ανάγκες, όταν έκαναν την πρώτη τους βόλτα στην παραλία της Ταγγέρης με τα νέα τους...

Το 2019 καταγράφηκαν 308 φυσικές καταστροφές – Λόγω κλιματικής αλλαγής το 77%

Η κλιματική αλλαγή γίνεται όλο και πιο απειλητική για την ανθρωπότητα. Το 2019 καταγράφηκαν 308 φυσικές καταστροφές, το 77% των οποίων αφορούσε το κλίμα, σύμφωνα με την ετήσια...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613