Το μουσικό δάσος της Ιαπωνίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη, που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο Sagano της Ιαπωνίας . Η ιδιαιτερότητα του δεν είναι η απίστευτη φυσική ομορφιά του αλλά το ότι το δάσος αυτό είναι μουσικό.

Μάλιστα, ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!

Το “Δάσος των Μπαμπού” αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αρχικά για να απολαμβάνει ο αυτοκράτορας το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Στην πορεία όμως, οι Ιάπωνες ευγενείς που τον συνόδευαν, άρχισαν να παρατηρούν την “μουσική” που ακουγόταν σε όλο το δάσος από το πέρασμα του ανέμου ανάμεσα στα καλάμια και μαγεύτηκαν τόσο που συχνά παρομοίαζαν τον φυσικό ήχο του δάσους με “μια άρτια μουσική εκτέλεση”!

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος παραμένει ο ίδιος, αποτελώντας έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους. Όσοι έχουν επισκεφθεί το δάσος συμφωνούν πως αποτελεί από μόνο του όχι μόνο ένα “θαύμα της φύσης” αλλά και ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μαέστροι και μουσικοί του κόσμου.

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΗΠΑ: Επίπεδα ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα παρά το lockdown

Οι παγκόσμιες μετρήσεις CO2 έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάιο παρά την πανδημία, η οποία έθεσε σχεδόν όλο τον κόσμο σε παύση. Μία βασική μέτρηση...

Πρόβατο μπαίνει σε ξενοδοχείο και περιμένει το ασανσέρ

Έκπληκτοι έμειναν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Premier Inn στην πόλη Holyhead της Ουαλίας, όταν ένας απροσδόκητος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, ένα πρόβατο εμφανίστηκε...

Πιθανόν το 2020 να είναι η θερμότερη χρονιά

Απαιτούνται καλύτερες δράσεις για τη μείωση της θερμοκρασίας   Η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη Ιστορία αναμένεται να είναι το 2020, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία,...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613