Το μουσικό δάσος της Ιαπωνίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη, που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο Sagano της Ιαπωνίας . Η ιδιαιτερότητα του δεν είναι η απίστευτη φυσική ομορφιά του αλλά το ότι το δάσος αυτό είναι μουσικό.

Μάλιστα, ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!

Το “Δάσος των Μπαμπού” αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αρχικά για να απολαμβάνει ο αυτοκράτορας το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Στην πορεία όμως, οι Ιάπωνες ευγενείς που τον συνόδευαν, άρχισαν να παρατηρούν την “μουσική” που ακουγόταν σε όλο το δάσος από το πέρασμα του ανέμου ανάμεσα στα καλάμια και μαγεύτηκαν τόσο που συχνά παρομοίαζαν τον φυσικό ήχο του δάσους με “μια άρτια μουσική εκτέλεση”!

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος παραμένει ο ίδιος, αποτελώντας έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους. Όσοι έχουν επισκεφθεί το δάσος συμφωνούν πως αποτελεί από μόνο του όχι μόνο ένα “θαύμα της φύσης” αλλά και ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μαέστροι και μουσικοί του κόσμου.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ισπανία: Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο θετικά στον κορονοϊό

Τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στην Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι κτηνιατρικές αρχές.   Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων...

Τι λέει ο κανονισμός για τις δεσμευτικές ετήσιες μειώσεις εκπομπών των αερίων;

Τον Οκτώβριο του 2014, το Συμβούλιο υιοθέτησε πλαίσιο για τις πολιτικές της ΕΕ που αφορούν το κλίμα και την ενέργεια κατά την περίοδο 2020-2030. Το πλαίσιο 2030, θέτει...

Τα σκουπίδια και η ρύπανση που έφερε η πανδημία του Κορωνοϊου στην Κύπρο

Με χειρουργικές μάσκες, γάντια μίας χρήσεως και πλαστικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας γεμίζει η φύση μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων. Περιβαλλοντολόγοι και οργανώσεις σημειώνουν...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613