Το μουσικό δάσος της Ιαπωνίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη, που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο Sagano της Ιαπωνίας . Η ιδιαιτερότητα του δεν είναι η απίστευτη φυσική ομορφιά του αλλά το ότι το δάσος αυτό είναι μουσικό.

Μάλιστα, ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!

Το “Δάσος των Μπαμπού” αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αρχικά για να απολαμβάνει ο αυτοκράτορας το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Στην πορεία όμως, οι Ιάπωνες ευγενείς που τον συνόδευαν, άρχισαν να παρατηρούν την “μουσική” που ακουγόταν σε όλο το δάσος από το πέρασμα του ανέμου ανάμεσα στα καλάμια και μαγεύτηκαν τόσο που συχνά παρομοίαζαν τον φυσικό ήχο του δάσους με “μια άρτια μουσική εκτέλεση”!

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος παραμένει ο ίδιος, αποτελώντας έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους. Όσοι έχουν επισκεφθεί το δάσος συμφωνούν πως αποτελεί από μόνο του όχι μόνο ένα “θαύμα της φύσης” αλλά και ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μαέστροι και μουσικοί του κόσμου.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η «Σοφία», το γηραιότερο άγριο πτηνό στον κόσμο έγινε ξανά… μητέρα στα 70 της

Τη λένε Wisdom, δηλαδή «Σοφία» είναι 70 ετών και έχει ζήσει περισσότερο από αρκετούς συντρόφους της, αλλά και από το βιολόγο Τσάντλερ Ρόμπινς που...

Ολιγωρία των μεγάλων επιχειρήσεων για την κλιματική αλλαγή

Λιγότερες από μια στις τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις στον κόσμο έχουν πάρει κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη...

Υπηρεσία Θήρας: Ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται στον ανατολικό διάδρομο μετανάστευσης και για το λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613