Το μουσικό δάσος της Ιαπωνίας

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά δάση του πλανήτη, που αφήνει άναυδο τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο Sagano της Ιαπωνίας . Η ιδιαιτερότητα του δεν είναι η απίστευτη φυσική ομορφιά του αλλά το ότι το δάσος αυτό είναι μουσικό.

Μάλιστα, ο ιδιαίτερος ήχος που παράγεται από τον άνεμο ανάμεσα στις φυλλωσιές των μπαμπού αποτελεί έναν από τους 100 διατηρητέους και αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους!

Το “Δάσος των Μπαμπού” αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες από τη βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας Hata, αρχικά για να απολαμβάνει ο αυτοκράτορας το κυνήγι ανάμεσα στα πυκνά φυλλώματα των γιγάντιων μπαμπού.

Στην πορεία όμως, οι Ιάπωνες ευγενείς που τον συνόδευαν, άρχισαν να παρατηρούν την “μουσική” που ακουγόταν σε όλο το δάσος από το πέρασμα του ανέμου ανάμεσα στα καλάμια και μαγεύτηκαν τόσο που συχνά παρομοίαζαν τον φυσικό ήχο του δάσους με “μια άρτια μουσική εκτέλεση”!

Από τότε μέχρι σήμερα ο ήχος παραμένει ο ίδιος, αποτελώντας έναν από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ιαπωνικούς ήχους. Όσοι έχουν επισκεφθεί το δάσος συμφωνούν πως αποτελεί από μόνο του όχι μόνο ένα “θαύμα της φύσης” αλλά και ένα φυσικό δημιούργημα της μουσικής τέχνης, που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μαέστροι και μουσικοί του κόσμου.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η υγεία των ανθρώπων πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών!

ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδων ασφαλτικού σκυροδέματος πλησίον κατοικημένων περιοχών   Σε σήριαλ χωρίς τέλος τείνει να εξελιχθεί το θέμα της λειτουργίας μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος. Οι μαζικές...

Ισπανία: Μείωση κόστους ρεύματος με αύξηση πράσινης ενέργειας

Μέσω της αύξησης της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Ισπανία το αυξημένο κόστος ηλεκτρισμού, το οποίο φέτος το καλοκαίρι έχει...

Οι ηχομιμητικές συσκευές αποδεδειγμένα επιδεινώνουν την παγίδευση πουλιών στην Κύπρο

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι ηχομιμητικές συσκευές αυξάνουν κατά μέσο όρο πάνω από 11 φορές τις συλλήψεις πουλιών-στόχων σε δίχτυα, και αυξάνουν και τις...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613