Το ελάφι που ζει με βέλος σφηνωμένο στο κεφάλι του

ισωσ σε ενδιαφερουν

Ο καναδικός χειμώνας είναι δύσκολος για τα ελάφια, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η τροφή γίνεται δυσεύρετη. Όμως, για το «Καρότο», ένα ελάφι που ζει στο βόρειο Οντάριο, υπάρχει μια επιπλέον πρόκληση καθώς θεάθηκε με ένα βέλος σφηνωμένο στο κεφάλι του.

 

«Ήταν πολύ δύσκολο να το αντικρίζω», είπε η Lee-Anne Carver, φωτογράφος άγριας ζωής στην πόλη της Kenora, η οποία ονομάτισε το νεαρό ζώο. «Φωτογραφίζω ζώα εδώ και χρόνια και υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με το Καρότο. Δεν μοιάζει με κανένα ελάφι που έχω γνωρίσει ποτέ». Τώρα, η Carver προσπαθεί να μοιραστεί την ατυχία του Καρότου, με την ελπίδα να σώσει και άλλα τραυματισμένα ελάφια και να τα προστατεύσει.

 

 

 

Τα τελευταία τρία χρόνια, το Καρότο, επισκέπτεται την Carver και τον σύζυγό της στην αυλή τους. «Είναι πολύ ευγενικός και στοργικός», είπε η Carver. Αλλά την περασμένη εβδομάδα ο σύζυγος της Carver παρατήρησε ότι το ελάφι είχε τραυματιστεί. Όταν βγήκε στη χιονισμένη αυλή για να ερευνήσει, είδε ένα μαύρο βέλος με λαμπερή πράσινη άκρη να εξέχει από το κεφάλι του ζώου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρά τον σοκαριστικό τραυματισμό, ωστόσο, το ελάφι δεν φαίνεται να έχει προβλήματα. Όταν πλησίασε την Carver για να μυρίσει το χέρι της, η φωτογράφος δεν είδε αίμα ή κάποιο σημάδι μόλυνσης. «Ήταν πολύ ενοχλητικό να βλέπεις», είπε. «Αλλά συμπεριφερόταν φυσιολογικά».

 

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί στην Carver ότι δεν θα κάνουν ευθανασία στο ελάφι, αλλά αξιωματικοί συντήρησης και κυνηγοί έχουν συμβουλεύσει να μην αφαιρέσουν το βέλος επειδή πιθανώς προλαμβάνει την αιμορραγία, ενώ η εξαγωγή του θα μπορούσε να ανοίξει ξανά την πληγή στο κεφάλι του και να προκαλέσει μόλυνση.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Είναι πραγματικά ενοχλητικό. Θέλω να απλώσω το χέρι μου και να το τραβήξω, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό», λέει η φωτογράφος. Την Τετάρτη το απόγευμα, αστυνομικοί και προσωπικό από το υπουργείο φυσικών πόρων της επαρχίας έφτασαν στην ιδιοκτησία της Carver, ελπίζοντας να κόψουν το βέλος. Μετά από πολλές προσπάθειες για να ναρκώσουν το ζώο οι αξιωματικοί πέτυχαν να κόψουν τον πάνω μισό άξονα του βέλους, αλλά η προσπάθεια να γίνει πλήρης εξαγωγή θα συνεχιστεί.

 

Πριν από τέσσερα χρόνια, η πόλη της Kenora πέρασε έναν νόμο που επιτρέπει στους κατοίκους να στοχεύουν ελάφια με τόξα εντός των ορίων της πόλης. Η  Carver ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook, το Carrot the Magic Deer και έχει λάβει μηνύματα από υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. «Το Διαδίκτυο είναι ένα μέρος όπου όλοι θέλουν να διαφωνήσουν για κάτι. Αλλά ο Carrot φαίνεται να ενώνει τους ανθρώπους», δήλωσε η Carver.

πηγηlifo.gr

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Βρετανία: Απαγόρευση πώλησης προϊόντων από αποψιλωμένα δάση

Κόκκινο ανάβει η βρετανική κυβέρνηση στην πώληση από σούπερ μάρκετ και εστιατόρια προϊόντων που σχετίζονται με την παράνομη αποψίλωση των δασών, σε μια προσπάθεια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να συμπεριλάβει και...

Θα είναι το 2020 το θερμότερο έτος;

Αυξημένες πιθανότητες να είναι το 2020 ως το θερμότερο έτος εδώ και ενάμιση αιώνα που γίνονται μετρήσεις σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών...

Φαράγγι του Άβακα (Γραμμικό) – Επαρχία Πάφου, Δάσος του Ακάμα Μονοπάτι της Φύσης

Συντεταγμένες αφετηρίας: Lat: 34.920499 Lon: 32.337698 Υψόμετρο Αφετηρίας: 47 μ. Υψόμετρο ψηλότερου σημείου: 45 μ. Υψόμετρο τερματισμού: 45 μ. Αφετηρία: Φαράγγι του Άβακα, ακολουθώντας τον δρόμο Άγιος Γεώργιος Πέγειας - Τοξεύτρα για 2.5...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613