Τμ. Περιβάλλοντος: Χωρίς δράση αύξηση δημοτικών στερεών αποβλήτων σε 3,88 δισ. τόνους ετησίως

Κάθε χρόνο παράγονται 2,24 δισεκατομμύρια τόνοι δημοτικών στερεών αποβλήτων και χωρίς δράση, μέχρι το 2025, θα αυξηθούν στους 3,88 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήματος Περιβάλλοντος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων, που γιορτάζεται για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου.

Στην Κύπρο, αναφέρεται, «έχουμε αποφασίσει να γυρίσουμε σελίδα και πολύ σύντομα θα είμαστε στο δρόμο της εφαρμογής και υλοποίησης της κυκλικής οικονομίας, συνεργαζόμενοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Η Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων γιορτάζεται για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2023 και διοργανώνεται από κοινού από την UN Environment Programme (UNEP) και UN Human Settlements Programme (UN Habitat) και στοχεύει στην ενημέρωση της σημασίας για τα μηδενικά απόβλητα και στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, σημειώνεται.

«Την ημέρα αυτή καλούμαστε να επανεξετάσουμε τις πρακτικές μας για ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας», αναφέρει η ανακοίνωση. «Αυτό σημαίνει να μειώσουμε τη χρήση των πόρων και των εκπομπών στο περιβάλλον σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων, καθώς αυτό αποτελεί καίριο παράγοντα στην αντιμετώπιση της τριπλής πλανητικής κρίσης, δηλαδή της κλιματικής αλλαγής, της μείωσης της βιοποικιλότητας και της ρύπανσης».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ