Θα ήθελες να ξέρεις τι ονειρεύεται ο σκύλος σου;

ισωσ σε ενδιαφερουν

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι ονειρεύεται ο σκύλος σου; Εκεί που έχει ξαπλώσει και κοιμάται παρατηρείς τα ποδαράκια του να κάνουν μικρά τινάγματα και εσύ να σκέφτεσαι αν βλέπει ότι πηγαίνει κάποια βόλτα ή καμία φορά ακόμα μπορεί να αφήσει κάποιο πολύ αχνό γάβγισμα.

Ονειρεύεται ο σκύλος σου;
Οι επιστήμονες φαίνεται ακόμα να μην έχουν κατασταλάξει όσον αφορά στα όνειρα και τον αγαπημένο σου φίλο όμως τείνουν να πιστεύουν ότι όλα τα σπονδυλωτά ονειρεύονται και έχουν κάνει κάποιες σκέψεις ακόμα και για τα φυτά…

Δε θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο εμείς το μονοπώλιο των ονείρων ωστόσο. Όπως εμείς, λοιπόν, έτσι και τα σκυλιά έχουν διάφορους κύκλους ύπνου όπως είναι το Rapid Eye Movement γνωστό και ως REM και φάσεις όπου οι βολβοί των ματιών δεν παρουσιάζουν κάποια γρήγορη κίνηση. Κατά τη διάρκεια του REM τα όνειρα που βλέπουμε είναι πιο ζωντανά και τα θυμομάστε και πιο εύκολα γιατί σχετίζονται με τον τρόπο που έχει το σώμα μας να επεξεργάζεται την μνήμη.

Μέσω ενός πειράματος που είχε πραγματοποιηθεί σε ποντίκια οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ονειρεύονται και οι σκύλοι. Καθώς κατά τον REM ύπνο με τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό μπορούν να παρακολουθήσουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές στο MIT κατέληξαν πως τα ζώα έχουν πολύπλοκα όνειρα μέσα στα οποία μπορούν να θυμούνται και να αναπαράγουν μεγάλες σειρές από γεγονότα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου αναφέρει ότι τα σκυλιά περνούν περίπου τη μισή μέρα τους στον ύπνο. Για κουτάβια, ηλικιωμένους σκύλους και μεγαλύτερες φυλές, ο χρόνος που ονειρεύονται μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

πίεση του κεφαλιού απ’ τον σκύλο
Τι ονειρεύεται ο σκύλος σου;
Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα κουτάβια και τα μεγαλύτερα σκυλιά στριφογυρίζουν και κινούνται πολύ στον ύπνο τους. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές συμβαίνει λόγω του ότι οι αρθρώσεις τους είναι είτε ανεπαρκώς ανεπτυγμένες στα κουτάβια είτε φθαρμένες στα μεγαλύτερης ηλικίας σκυλιά. Πληροφοριακά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα βρέφη και τους ηλικιωμένους ανθρώπους!!

Σε ένα πείραμα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, τα πορίσματα έδειξαν ότι τα σκυλιά ονειρεύονται… σκυλάκια! Το μοτίβο των ονείρων στα σκυλιά φαίνεται να μοιάζει πολύ με το μοτίβο των ονείρων στους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα δε μπορούμε να ξέρουμε ποτέ με σιγουριά τι ονειρεύεται ο αγαπημένος μας φίλος μπορούμε όμως να μαντέψουμε! Όταν τον παρατηρείς να κοιμάται μπορείς να βρεις κοινά στοιχεία στις κινήσεις που κάνει στον ύπνο του με την καθημερινότητά του; Αν ναι, τότε έχεις καλές πιθανότητες να ξέρεις τι μπορεί να ονειρεύεται ο σκύλος σου!

πηγηipop.gr

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Xορηγία για φωτοβολταϊκά συστήματα, σημεία φόρτισης και έξυπνων μετρητών σε οικίες

Σχέδιο χορηγιών για την εγκατάσταση/επέκταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ή και σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών σε οικίες, για τη φόρτιση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος τύπου plug-in Το...

Η Ευρώπη χρειάζεται υγιή δάση για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή

Σχεδόν η μισή ΕΕ καλύπτεται από δάση, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας. Οι ευρωβουλευτές...

Γαλλία: Το 2020 ήταν η θερμότερη χρονιά από το 1900

Το έτος 2020 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στη Γαλλία από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις το 1900, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613