Τα οικολογικά αεροπλάνα της Airbus

Με μια πρώτη ματιά τα τρία νέα αεροσκάφη της Airbus δεν δείχνουν διαφορετικά από τα προηγούμενα με λίγο πιο μακριά φτερά.

Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η μεγάλη διαφορά έγκειται στην πρόωση υδρογόνου, κάτι που πριν από 5 χρόνια δεν ήταν καν στα σχέδια της αεροναυπηγικής εταιρείας.

«Αυτό που μας έδειξε η κρίση του κορονοϊού είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η υγεία, ένα υγιές περιβάλλον. Για αυτό το λόγο και ήταν για εμάς κίνητρο όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε την δέσμευσή μας, αλλά να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας να φέρουμε στην αγορά ένα προϊόν με μηδενικές εκπομπές αερίων» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αερίων και η Airbus ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να αναπτύξει τα πρώτα εμπορικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών ως το 2035. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες, με το υδρογόνο να ξεχωρίζει ήδη.

«Ναι θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι με ένα τόσο επαναστατικό προϊόν. Είναι και σε πλήρη αρμονία με τα όσα ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον vτερ Λάιεν την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με αυτή τη φιλοδοξία, να κάνουμε την Ευρώπη πραγματικά την πρώτη ήπειρο με βιώσιμους και φιλόδοξους στόχους, ειδικά αν αφορά την εξασφάλιση της βιωσιμότητας» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κλάδο της αεροπορίας κατά 50%.

 

 

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ