Τα οικολογικά αεροπλάνα της Airbus

ισωσ σε ενδιαφερουν

Με μια πρώτη ματιά τα τρία νέα αεροσκάφη της Airbus δεν δείχνουν διαφορετικά από τα προηγούμενα με λίγο πιο μακριά φτερά.

Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η μεγάλη διαφορά έγκειται στην πρόωση υδρογόνου, κάτι που πριν από 5 χρόνια δεν ήταν καν στα σχέδια της αεροναυπηγικής εταιρείας.

«Αυτό που μας έδειξε η κρίση του κορονοϊού είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα δεν είναι μόνο η ασφάλεια, αλλά και η υγεία, ένα υγιές περιβάλλον. Για αυτό το λόγο και ήταν για εμάς κίνητρο όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε την δέσμευσή μας, αλλά να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας να φέρουμε στην αγορά ένα προϊόν με μηδενικές εκπομπές αερίων» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αερίων και η Airbus ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να αναπτύξει τα πρώτα εμπορικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών ως το 2035. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες, με το υδρογόνο να ξεχωρίζει ήδη.

«Ναι θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι με ένα τόσο επαναστατικό προϊόν. Είναι και σε πλήρη αρμονία με τα όσα ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον vτερ Λάιεν την περασμένη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με αυτή τη φιλοδοξία, να κάνουμε την Ευρώπη πραγματικά την πρώτη ήπειρο με βιώσιμους και φιλόδοξους στόχους, ειδικά αν αφορά την εξασφάλιση της βιωσιμότητας» δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κλάδο της αεροπορίας κατά 50%.

 

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Με θερμοκρασίες-ρεκόρ το 2020

Μία από τις τρεις θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ αναμένεται να αποδειχθεί το 2020, με τις παγκόσμιες θερμοκρασίες από τον Ιανουάριο έως και...

Η τουλίπα που φέρνει την Άνοιξη στον Ακάμα (εικόνες)

Με την τουλίπα του Ακάμα, ένα είδος που απαντά αποκλειστικά στη Χερσόνησο του Ακάμα, καλωσορίζει τον Μάρτιο και την Άνοιξη το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής...

Δέκα οικολογικές συμβουλές μαγειρικής

Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης δεν είναι απλώς μία ιδεολογία αλλά αφορά τις καθημερινές επιλογές μας, από την διαχείριση των απορριμμάτων του νοικοκυριού μας και...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613