Ρινόκεροι και αρκούδες στον ζωολογικό κήπο της Πέγειας

Ρινόκεροι και αρκούδες στον ζωολογικό κήπο της Πέγειας

Με δύο μικρούς ρινόκερους και δύο ασιατικές αρκούδες εμπλουτίστηκε ο ζωολογικός κήπος της Πέγειας, σύμφωνα με τον κτηνίατρο και υποδιευθυντή του Ζωολογικού Πάρκου, Ιούλιο Χριστοφόρου. Οι ρινόκεροι ήρθαν από έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα και εγκλιματίζονται φυσιολογικά στο νέο τους περιβάλλον. Πρόσθεσε πως οι ρινόκεροι ζουν 40 – 50 χρόνια, ωστόσο αυτοί που φιλοξενούνται στο Ζωολογικό Πάρκο της Πέγειας είναι ακόμη μικροί αφού το θηλυκό είναι μόλις 3 χρόνων και το αρσενικό 2 χρόνων. Έχουν, τόνισε, μεγάλο μέγεθος και αναμένεται να διπλασιαστούν και να τριπλασιαστούν σε μέγεθος. Το βάρος τους, είπε ο κ. Χριστοφόρου, μπορεί να φτάσει μέχρι τους τέσσερις τόνους και γίνονται τεράστια ζώα.

Επίσης, ο ζωολογικός κήπος της Πέγειας καλωσόρισε αρκούδες μετά από πέντε χρόνια διαδικασίας και έρευνας και αφίχθηκαν από ένα ζωολογικό κήπο στην Ινδονησία. Οι αρκούδες, συνέχισε, είναι πιο ιδιόρρυθμα και πιο ευαίσθητα ζώα και στο χώρο που φιλοξενούνται τοποθετήθηκε και κλιματισμός έτσι ώστε να προσαρμοστούν κατάλληλα.

Επίσης, συνέχισε, οι αρκούδες δεν είναι τόσο κοινωνικές όπως οι ρινόκεροι, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο να εγκλιματιστούν από τους ρινόκερους, αλλά θα τα καταφέρουν. Η ασιατική αρκούδα του Ήλιου είναι η μικρότερη αρκούδα του κόσμου και τα μοναδικά δύο του είδους στην Ευρώπη. Πρόκειται, συνέχισε, για ένα αρκετά σπάνιο είδος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξή τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ