Προτάσεις για εξορμήσεις στην Κύπρο

Από τις ζεστές ακτές στην παρθένα και δροσερή όαση της οροσειράς του Τροόδους, λάτρεις της φύσης, καλλιτέχνες, φωτογράφοι και εξερευνητές θα απολαύσουν όλοι ανεξαιρέτως την ανακάλυψη σπάνιων φυτών που ξεπροβάλλουν ανάμεσα από καταρράκτες, σπηλιές, δάση, μονοπάτια και απομονωμένες παραλίες και τη συνάντηση με ντροπαλά πλάσματα της φύσης.

Καθώς το νησί βρίσκεται στο μεταναστευτικό μονοπάτι ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, η Κύπρος αποτελεί ένα όνειρο για τους πτηνοπαρατηρητές, με τα κοπάδια των φλαμίνγκο να συχνάζουν στις Αλυκές και πολλά άλλα σημαντικά είδη που διέρχονται ή αναπαράγονται στο νησί. Και βαθιά μέσα στα δάση, το εθνικό ζώο – το αγρινό – όπου περιπλανιέται ελεύθερα, θα πάρετε μία γεύση από αυτό το ντροπαλό, άγριο είδος ​​προβάτου, μια πραγματική απόλαυση για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Ιθαγενή και σπάνια είδη της άγριας ζωής δίνουν επίσης στην Κύπρο μια ιδιαίτερη πινελιά. Οι Πράσινες και οι καρέτα καρέτα χελώνες αναπαράγονται στις αμμώδεις παραλίες του νησιού το καλοκαίρι, ενώ η μεσογειακή φώκια και τα δελφίνια απαντώνται επίσης να κολυμπούν στα ζεστά, ήρεμα και καταγάλανα νερά του νησιού. Οι βοτανολόγοι θα εκτιμήσουν εξίσου την πράσινη πλευρά του νησιού, μ΄ ένα μεγάλο αριθμό από ιθαγενή και ενδημικά φυτά, συμπεριλαμβανομένου του κυπριακού κυκλάμινου και του κυπριακού κρόκου, τα οποία περιμένουν τον επισκέπτη να σκοντάψει επάνω τους στα μονοπάτια της φύσης και σε λιγότερο πεπατημένες οδούς.

Από την εκπληκτική ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου που κόβει την ανάσα, η φυσική γοητεία της Κύπρου είναι τόσο μαγευτική και εμπνέει …κι όλα αυτά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ