Πολωνία: Γεννήθηκε το πρώτο ρινοκεράκι μετά από 155 χρόνια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Για πρώτη φορά στα 155 χρόνια της ιστορίας του, ο ζωολογικός κήπος του Βρότσλαβ στην Πολωνία υποδέχτηκε ένα μωρό ρινοκεράκι.

Η μαμά του, Μαρούσκα, μετά από κύηση 16 μηνών (!) γέννησε το υγιέστατο θηλυκό μωρό στις 6 Ιανουαρίου.

Όπως εξηγεί η Τζαστίνα Νοβίτσκα, φροντίστρια ζώων στον κήπο, πρόκειται για τον πρώτο, όχι μόνο ινδικό, αλλά γενικώς ρινόκερο που γεννιέται στον ζωολογικό κήπο.

Οι ινδικοί ρινόκεροι είναι πλέον δυσεύρετο είδος. Τα θηλαστικά αυτά ζουν σε μόλις 66 ζωολογικούς κήπους στον κόσμο ενώ είναι ακριβοθώρητοι και στην άγρια φύση.

Κι αυτό καθώς πριν από κάποιες δεκαετίες, λόγω του μεγάλου κεράτου τους που φτάνει τα 57 εκατοστά, το είδος έγινε στόχος εκτεταμένης λαθροθηρίας και απειλήθηκε με αφανισμό.

Ωστόσο, το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από τη δεκαετία του 1970, συνετέλεσε στην αύξηση του πληθυσμού τους που τώρα μετρά 3.600 άτομα παγκοσμίως.

Όπως λένε οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Βρότσλαβ, λόγω της σπανιότητας του είδους, η γέννηση του μικρού ρινόκερου είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους φροντιστές, ίσως να μην είναι και ο τελευταίος ρινόκερος που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο καθώς οι γονείς του είναι ακόμη πολύ νέοι και ενδέχεται να ζευγαρώσουν ξανά.

 

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Προβληματισμοί σχετικά με τις φιλοδοξίες για κλιματική ουδετερότητα στην Ευρώπη την εποχή του Covid-19

Η Ευρώπη, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας η οποία εξαπλώνεται γρήγορα σε ολόκληρη...

«Σφαγή» αιωνόβιων δέντρων στο Τρόοδος

Το Κέντρο Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Τμήμα...

Παιδιά που ζουν με σκυλιά έχουν καλύτερη συναισθηματική ανάπτυξη

23% λιγότερο πιθανό να έχουν δυσκολίες στη συναισθηματική έκφραση και στις κοινωνικές επαφές Καλύτερη η κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που μεγαλώνουν σε σπίτια με σκύλους. Τα...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613