Πολωνία: Γεννήθηκε το πρώτο ρινοκεράκι μετά από 155 χρόνια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Για πρώτη φορά στα 155 χρόνια της ιστορίας του, ο ζωολογικός κήπος του Βρότσλαβ στην Πολωνία υποδέχτηκε ένα μωρό ρινοκεράκι.

Η μαμά του, Μαρούσκα, μετά από κύηση 16 μηνών (!) γέννησε το υγιέστατο θηλυκό μωρό στις 6 Ιανουαρίου.

Όπως εξηγεί η Τζαστίνα Νοβίτσκα, φροντίστρια ζώων στον κήπο, πρόκειται για τον πρώτο, όχι μόνο ινδικό, αλλά γενικώς ρινόκερο που γεννιέται στον ζωολογικό κήπο.

Οι ινδικοί ρινόκεροι είναι πλέον δυσεύρετο είδος. Τα θηλαστικά αυτά ζουν σε μόλις 66 ζωολογικούς κήπους στον κόσμο ενώ είναι ακριβοθώρητοι και στην άγρια φύση.

Κι αυτό καθώς πριν από κάποιες δεκαετίες, λόγω του μεγάλου κεράτου τους που φτάνει τα 57 εκατοστά, το είδος έγινε στόχος εκτεταμένης λαθροθηρίας και απειλήθηκε με αφανισμό.

Ωστόσο, το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από τη δεκαετία του 1970, συνετέλεσε στην αύξηση του πληθυσμού τους που τώρα μετρά 3.600 άτομα παγκοσμίως.

Όπως λένε οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Βρότσλαβ, λόγω της σπανιότητας του είδους, η γέννηση του μικρού ρινόκερου είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους φροντιστές, ίσως να μην είναι και ο τελευταίος ρινόκερος που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο καθώς οι γονείς του είναι ακόμη πολύ νέοι και ενδέχεται να ζευγαρώσουν ξανά.

 

 

 

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος «Φυτεύω για το κλίμα»

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής επισκέφθηκε σήμερα το Δασικό Φυτώριο Αθαλάσσας από όπου ανακοίνωσε την έναρξη, για δεύτερη χρονιά,...

Σήμερα η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κοπή των δέντρων στο πρώην στρατόπεδο Παναγίδη στη Λευκωσία

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στις 6:00 μ.μ., έξω από το πρώην στρατόπεδο Παναγίδη στη Λευκωσία, με αφορμή την κοπή των δέντρων με σκοπό τη...

Απομακρύνουμε φυσικά τα έντομα από την κουζίνα

Έφτασε το καλοκαίρι και μαζί με τη ζέστη κάνουν την εμφάνιση τους πολλοί «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες στην κουζίνα μας. Επειδή λοιπόν όταν γυρίσουμε από τις...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613