Ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα

Πρωταθλητές στην κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής. Στερεοφωνικό. 149 κιλοβατώρες το χρόνο. Ρούτερ. 96 κιλοβατώρες το χρόνο. Κλιματιστικό. 70 κιλοβατώρες το χρόνο. Δορυφορικός δέκτης. 61 κιλοβατώρες το χρόνο. Συνολικά 400 κιλοβατώρες το χρόνο, χωρίς πολλές συσκευές!

 

Η εξοικονόμηση στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα, την ώρα που η ενεργειακή κρίση δεν λέει να υποχωρήσει και οι καταναλωτές ψάχνουν να βρουν λύσεις που θα τους εξασφαλίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

 

 

Μόνο στην πρίζα & πληρώνεις 400 κιλοβατώρες το χρόνο

  • Στερεοφωνικό (σε αναμονή), 149 κιλοβατώρες το χρόνο
  • Ρούτερ, 96 κιλοβατώρες το χρόνο
  • Κλιματιστικό (σε αναμονή), 70 κιλοβατώρες το χρόνο
  • Δορυφορικός δέκτης, 61 κιλοβατώρες το χρόνο

Γλιτώστε χρήματα στο ρεύμα από συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε!

Οι λύσεις εξοικονόμησης στο ρεύμα είναι όχι απλά χρήσιμες, αλλά απαραίτητες. Ένα παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να έλθει από ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές που κάθε νοικοκυριό έχει και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand by), δηλαδή είναι απλά στην πρίζα. Θέλετε να μάθετε πόσο ρεύμα «καίνε» το χρόνο λίγες ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές σε ένα νοικοκυριό; Πάμε να δούμε!

Συσκευές-πρωταθλήτριες στην κατανάλωση ρεύματος!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το στερεοφωνικό, το οποίο σε κατάσταση αναμονής, χωρίς δηλαδή να λειτουργεί, «καίει» 17 watt, δηλαδή 149 κιλοβατώρες το χρόνο. Το ρούτερ (το μηχάνημα που μας επιτρέπει να έχουμε internet) «καίει» 11-12 watt, δηλαδή 96 κιλοβατώρες το χρόνο. Ένα κλιματιστικό «καίει» 8-9 watt, δηλαδή 70 κιλοβατώρες το χρόνο. Ένας δορυφορικός δέκτης (πολλά νοικοκυριά έχουν) «καίει» περίπου 7 watt, δηλαδή 61 κιλοβατώρες το χρόνο.

Κοντά σε αυτά υπάρχει η τηλεόραση, ο φούρνος μικροκυμάτων, οι φορτιστές για τα κινητά τηλέφωνα και για τον φορητό υπολογιστή (lap top) και άλλες συσκευές, οι οποίες έχουν μικρότερη κατανάλωση (2-5 watt), αλλά κι αυτές όλες μαζί «καίνε» ρεύμα. Με απλά λόγια, χωρίς να υπολογίσουμε όλες τις συσκευές που υπάρχουν σε ένα σπίτι, αλλά λίγες για ένα μικρό νοικοκυριό, τότε πληρώνουμε 400 κιλοβατώρες το χρόνο. Για να βρούμε το κόστος πολλαπλασιάζουμε την τιμή της κιλοβατώρας που δεν είναι σταθερή πλέον, αλλά κάθε μήνα αλλάζει και καταλήγουμε σε ένα ποσό περίπου στα 80-100 ευρώ ετησίως. Καθόλου αμελητέο και μάλιστα αυτό το ποσό μεγαλώνει αν έχουμε περισσότερες συσκευές.

Τι μπορώ να κάνω;

Πολύ απλά, κλείστε το «μαγικό» κόκκινο λαμπάκι του πολύπριζου, ειδικά από τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε.

Οι συσκευές που αφήνονται σε stand by (κατάσταση αναμονής) συντελούν στην άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Απλές κινήσεις, όπως το να σβήσετε την καφετιέρα, την τηλεόραση, τον υπολογιστή, να αφαιρέσετε τον φορτιστή του κινητού από την πρίζα, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή που δεν έχετε την πρόθεση να χρησιμοποιήσετε εκείνη τη στιγμή, μπορούν να συνεισφέρουν πραγματικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

πηγη4green.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ