«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα αποτελεί ο σκελετός φάλαινας ηλικίας έως 5.000 ετών, που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη πριν μερικές ημέρες.

Ο σκελετός βρέθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ταϊλάνδης, δυτικά της Μπανγκόγκ, και σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστά ένα πολύτιμο «παράθυρο στο παρελθόν», ιδιαιτέρως αναφορικά με την έρευνα για τα επίπεδα της θάλασσας και τη βιοποικιλότητα.

Το εύρημα έχει μήκος 12 μέτρων και εκτιμάται ότι προέρχεται από φάλαινα του Μπράιντ. Τα οστά είναι μερικώς απολιθωμένα και αποτελούν «σπάνιο εύρημα», όπως δήλωσε στο BBC ο ερευνητής θηλαστικών Μάρκους Τσούα, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Μόνο το κεφάλι της φάλαινας έχει μήκος τριών μέτρων.

«Υπάρχουν μόνο λίγα απολιθώματα φαλαινών στην Ασία», τόνισε, και ακόμη λιγότερα βρίσκονται «σε τόσο καλή κατάσταση», είπε.

parathyro-sto-parelthon-o-skeletos-falainas-5-000-eton-stin-tailandi-eikones1

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης Βαραβούτ Σίλπα-άρτσα δείχνουν τα οστά που βρέθηκαν να είναι σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Arxaia falaina 2 Facebook1

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

SOS από περιβαλλοντικές οργανώσεις για την καύση απορριμμάτων

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Μεσόγειος SOS, Greenpeace και WWF Ελλάς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η καύση των απορριμμάτων είναι...

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Όλοι εξαρτώμαστε από την επιβίωσή της

Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, όπως οι πεταλούδες και οι νυχτερίδες, απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για αιώνες, οι μέλισσες -από τα πιο σκληρά εργαζόμενα...

Σκυλάκια βγάζουν βόλτα με λουρί το άλογο της οικογένειας

Δύο γαλλικά μπουλντόγκ, μιας οικογένειας στη Νότια Αφρική, έχουν αναλάβει να βγάζουν βόλτα το άλογο με λουρί. Τα ζώα έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι. Το...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613