«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα αποτελεί ο σκελετός φάλαινας ηλικίας έως 5.000 ετών, που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη πριν μερικές ημέρες.

Ο σκελετός βρέθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ταϊλάνδης, δυτικά της Μπανγκόγκ, και σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστά ένα πολύτιμο «παράθυρο στο παρελθόν», ιδιαιτέρως αναφορικά με την έρευνα για τα επίπεδα της θάλασσας και τη βιοποικιλότητα.

Το εύρημα έχει μήκος 12 μέτρων και εκτιμάται ότι προέρχεται από φάλαινα του Μπράιντ. Τα οστά είναι μερικώς απολιθωμένα και αποτελούν «σπάνιο εύρημα», όπως δήλωσε στο BBC ο ερευνητής θηλαστικών Μάρκους Τσούα, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Μόνο το κεφάλι της φάλαινας έχει μήκος τριών μέτρων.

«Υπάρχουν μόνο λίγα απολιθώματα φαλαινών στην Ασία», τόνισε, και ακόμη λιγότερα βρίσκονται «σε τόσο καλή κατάσταση», είπε.

parathyro-sto-parelthon-o-skeletos-falainas-5-000-eton-stin-tailandi-eikones1

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης Βαραβούτ Σίλπα-άρτσα δείχνουν τα οστά που βρέθηκαν να είναι σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Arxaia falaina 2 Facebook1

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η Γερμανία ψήφισε την κατάργηση της πλαστικής σακούλας από 1/1/2021

Την κατάργηση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης από 1.1.2021 αποφάσισε χθες το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, εξαιρώντας ωστόσο τις σακούλες πολύ μικρού πάχους, γεγονός το...

Η νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των ζώων με απλά λόγια (βίντεο)

Η ΕΕ έχει ορισμένα από τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο. Μάθετε πώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τα άγρια ζώα, τα...

Βρέθηκαν θαλάσσια σαλιγκάρια που αυτο-αποκεφαλίζονται και δημιουργούν νέο σώμα για το κομμένο κεφάλι τους

Εάν κατάφερναν να το κάνουν οι άνθρωποι θα ήταν πάρα πολύ εξελιγμένοι: Να κόψουν μόνοι τους το κεφάλι τους για να ξεφορτωθούν το άρρωστο...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613