Οικολογικά Tips για εξοικονόμηση ενέργειας

Φίλτρα βρύσης, ηλιακός θερμοσίφωνας, αντλία θερμότητας, ενεργειακά τζάμια… 4 «σύμμαχοι» πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκμεταλλεύσου τους και βγες κερδισμένος!

 

Αντί να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό, χρησιμοποιήστε φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού της βρύσης. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αποβλήτων υπό τη μορφή πλαστικών φιαλών. Εσείς γνωρίζατε ότι από τα πλαστικά μπουκάλια που παράγονται ανακυκλώνεται περίπου του 5%;

Εκμεταλλευτείτε τον ηλιακή ενέργεια – Βάλτε ηλιακό θερμοσίφωνα!
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας θεωρείται η καλύτερη επιλογή για χώρες με συχνή ηλιοφάνεια, πόσο μάλλον για την Ελλάδα, όπου σημειώνεται ηλιοφάνεια περίπου 300 ημέρες το χρόνο. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες εξασφαλίζουν οικονομία με τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον αποτελούν σύμμαχο στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, μιας και χάρη σε αυτούς αποφεύγεται η έκλυση δεκάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται και στα φωτοβολταϊκά συστήματα, συνδεδεμένα ή αυτόνομα, που τοποθετούνται ολοένα πιο συχνά στις στέγες. Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν το λογαριασμό ρεύματος.

Επιλέξτε αντλία θερμότητας! 
Μέχρι πρότινος η σύσταση ήταν να επιλέξουμε φυσικό αέριο αντί για πετρέλαιο. Πράγματι, η καύση του προκαλεί λιγότερη ρύπανση σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα! Ωστόσο, το κλιματιστικό του μέλλοντος είναι η αντλία θερμότητας που καταναλώνει ρεύμα και θεωρείται πιο καθαρή ενέργεια για την πράσινη μετάβαση που θέλουμε να πετύχουμε. Σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά, έχετε μια κατοικία που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια, η οποία προσφέρει δωρεάν ρεύμα.

Αντικαταστήστε τα παλιά τζάμια με ενεργειακά!
Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες είναι οικολογικοί και 100% ανακυκλώσιμοι. Ο υαλοπίνακας θεωρείται το πλέον οικολογικό υλικό αφού κατά την παραγωγική του διαδικασία, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα 25kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m², την ώρα που τοποθετημένο σε ένα κτίριο δύναται να εξοικονομήσει έως και 120kg διοξειδίου του άνθρακα ανά m² ετησίως. Επιπλέον, ανακυκλώνεται 100%!

πηγη4green.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ