Οι έξι πανέμορφοι εκδρομικοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε (φωτος)

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η ομορφιά της κυπριακής φύσης, αναδεικνύεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Την περίοδο αυτή, μεγαλώνει δραστικά και η συχνότητα με την οποία οι εκδρομείς πραγματοποιούν εξορμήσεις.

Ιδανικές τοποθεσίες για μονοήμερες -και όχι μόνο- επισκέψεις τόσο στις ορεινές περιοχές όσο και κοντά στα αστικά κέντρα, είναι οι εκδρομικοί χώροι.

Στα  κυπριακά δάση και ύπαιθρο, υπάρχουν και λειτουργούν κανονικά 44 περίπου εκδρομικοί χώροι οι οποίοι έχουν χωρητικότητα 23 και πλέον χιλιάδων ατόμων και παρέχουν όλες τις βασικές διευκολύνσεις στους επισκέπτες. Επίσης, πολλοί από τους εκδρομικούς χώρους διαθέτουν διευκολύνσεις και για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Συγκεντρώσαμε έξι από αυτούς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι:

 

Μάραθος

Ο εκδρομικός χώρος του Μαράθου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων ανάμεσα στα χωριά της Κακοπετριάς και του Προδρόμου.

Είναι προσβάσιμος από τον δρόμο Προδρόμου προς Κακοπετριά μέσω Πάϊνγουτ και έχει χωρητικότητα 300 ατόμων.

Λόγω της τοποθεσίας του στην όμορφη κοιλάδα της Μαραθάσας, είναι περιτριγυρισμένος κυρίως από πεύκα αλλά και πλατάνια.

 

Καμπί του Καλογήρου

Ο εκδρομικός χώρος του Καμπιού, βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ Πλατρών και Προδρόμου, μέσα στο πευκοδάσος του Τροόδους.

Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Μονή Τροοδίτισσας προς Πρόδρομο και 3 χιλιόμετρα από το χωριό του Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανθρώπους της περιοχής, η ονομασία του χώρου προέρχεται από την ονομασία της ευρύτερης περιοχής, αφού πρόκειται για μια μεγάλη, επίπεδη έκταση και η ονομασία «καμπί» δηλώνει ότι πρόκειται για ένα κάμπο μικρής έκτασης. Ο θρύλος λέει ότι στην περιοχή αυτή, ζούσε κάποτε ένας μοναχός εξού και η ονομασία του χώρου.

 

Τροοδίτισσα – Ξεροκόλυμπος

Ο εκδρομικός χώρος της Τροοδίτισσας αποτελεί έναν από πιο γνωστούς στην ορεινή Κύπρο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων και έχει χωρητικότητα 700 ατόμων.

Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από τις Πλάτρες και εντοπίζεται  στα δεξιά του δρόμου, πριν το Μοναστήρι Τροοδίτισσας, από τον δρόμο Πλατρών προς το Μοναστήρι.

Βρίσκεται ανάμεσα σε πλατάνια, των οποίων οι πελώριοι κορμοί σε συνδυασμό με τα  εντυπωσιακά καλυμμένα από  βρύα βράχια, τα ξύλινα γεφυράκια, και τις πετρόκτιστες  βρύσες δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Ορόκλινη

Ο εκδρομικός χώρος της Ορόκλινης βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 100 μέτρων από την επιφάνειας της θάλασσας και αποτελεί έναν εναλλακτικό προορισμό με θέα την θάλασσα

Βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο δυτικά της κοινότητας της Ορόκλινης και έχει χωρητικότητα 130 ατόμων.

Αν και σχετικά μικρός εκδρομικός χώρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγαλύτερους, αφού αποζημιώνει με την εκπληκτική του θέα, προς την θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης στα νότια, της Λάρνακας  στα νοτιοδυτικά

Άγιος Μερκούριος

Ο εκδρομικός χώρος Αγίου Μερκουρίου  βρίσκεται στην επαρχία Πάφου, έχει υψόμετρο 300 μέτρων και χωρητικότητα 500 ατόμων.

Εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα από την Πόλη Χρυσοχούς και 4 χιλιόμετρα από την τοποθεσία Αφτουλλίνα στο δρόμο από Λυσό προς Σταυρό της Ψώκας. Επίσης πρόσβαση υπάρχει από την Γιαλιά προς Άγιο Μερκούριο.

Πήρε την ονομασία του από το εξωκλήσι του Αγίου Μερκούριου στη Λυσό, το οποίο  αποτελεί τη μοναδική εκκλησία αφιερωμένη στο συγκεκριμένο άγιο

Άγιος Αντώνιος

Ο εκδρομικός χώρος Αγίου Αντωνίου, βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου, σε υψόμετρο  μόλις 100 μέτρων ενώ έχει χωρητικότητα 100 ατόμων.

 

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το χωριό Σωτήρα και 8 χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο Ξυλοφάγου – Αγία Νάπα. Ο χώρος πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται πλησίον του και περιβάλλεται από θαμνώδη βλάστηση και πεύκα.

Όλοι οι πιο πάνω εκδρομικοί χώροι πλην αυτού του Μάραθου, διαθέτουν διευκολύνσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ σε όλους επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς.

Εάν οπουδήποτε, αντιληφθείτε πυρκαγιά, καλέστε αμέσως τον αριθμό 1407

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Tips για πιο «πράσινη» καθημερινότητα!

Αν στην καθημερινή σου ζωή επιλέξεις την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, τη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών, τη μετακίνηση με ποδήλατο ή ΜΜΜ και την ανακύκλωση...

Γκουτέρες για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουkμε τη φύση

Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί που ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων» τονίζει σε μήνυμά του για τη...

Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) στα πλαίσια της Δέσμης Σχεδίων που επεξεργάστηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους ενέργειας στους καταναλωτές, ανακοίνωσε την...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ