Μια Περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσος… Λεμεσός

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η ξενάγηση  «Μια περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσο και τη Λεμεσό» έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά στοιχεία της Λεμεσού, την παραλιακή περιοχή γνωστή ως «Μόλος».

Παραδοσιακό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους (Λεμεσιανούς), η περιοχή μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο Πάρκο Γλυπτικής, που παρουσιάζει έργα τέχνης Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η ξενάγηση οδηγεί επίσης τους συμμετέχοντες πέρα από το Παλιό Λιμάνι και το Κάστρο της Λεμεσού, το οποίο είναι πλέον ένα μουσείο για την ιστορία της Μεσαιωνικής Κύπρου. Συνεχίζει στην γύρω περιοχή, στην οποία βρίσκονται πολύ ενδιαφέρουσες πέτρινες αποθήκες, πολλές από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και εκθεσιακούς χώρους.

Η διαδρομή στη συνέχεια, περνά από το Μεγάλο Τζαμί ή Τζαμί Κεπήρ, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Νάπας, τη Δημοτική Αγορά και το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της οδού Αγίου Ανδρέου, τώρα ένα γραφικό πεζόδρομο.

Αφετηρία: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Τέρμα: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Μέρες / Ώρες: Δευτέρες, 10:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Μη διαθέσιμη κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Υπολογιζόμενη Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά.
Κρατήσεις: Απαιτείται προκράτηση.
Τιμή: Δωρεάν
Διοργανωτής: Δήμος Λεμεσού, Υφυπουργείο Τουρισμού και Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου
Πληροφορίες: Τηλ. +357 25 362 756

*Λόγω περιορισμών και εισηγήσεων, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφορικά με τις  συγκεντρώσεις ομάδων, οι περιηγήσεις αναστέλλονται μέχρι νεώτερας ανακοίνωσης.

 

https://www.visitcyprus.com/index.php/el/discovercyprus/routes/city-routes/item/2394-excursions

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Καύση ξύλων: Η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης στη Βρετανία

Η οικιακή καύση ξύλων έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγοντας που ρυπαίνει τρεις φορές περισσότερο από την οδική κυκλοφορία,...

Στο σκαμνί και για τη μη προστασία των οικοτόπων

Η Κομισιόν έχει βάλει την Κύπρο στο σκαμνί και για τη μη προστασία των οικοτόπων. Όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, για ακόμη...

Πολεμηθκιά – To φυλλοβόλο δέντρο που μοιάζει με την μεσπιλιά

Στην Πολεμηθκιά φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με τη μία από τις δύο εκδοχές που είναι καταγεγραμμένες στα βιβλία του Δήμου Πολεμιδιών, το όνομα της...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613