Μια Περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσος… Λεμεσός

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η ξενάγηση  «Μια περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσο και τη Λεμεσό» έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά στοιχεία της Λεμεσού, την παραλιακή περιοχή γνωστή ως «Μόλος».

Παραδοσιακό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους (Λεμεσιανούς), η περιοχή μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο Πάρκο Γλυπτικής, που παρουσιάζει έργα τέχνης Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η ξενάγηση οδηγεί επίσης τους συμμετέχοντες πέρα από το Παλιό Λιμάνι και το Κάστρο της Λεμεσού, το οποίο είναι πλέον ένα μουσείο για την ιστορία της Μεσαιωνικής Κύπρου. Συνεχίζει στην γύρω περιοχή, στην οποία βρίσκονται πολύ ενδιαφέρουσες πέτρινες αποθήκες, πολλές από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και εκθεσιακούς χώρους.

Η διαδρομή στη συνέχεια, περνά από το Μεγάλο Τζαμί ή Τζαμί Κεπήρ, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Νάπας, τη Δημοτική Αγορά και το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της οδού Αγίου Ανδρέου, τώρα ένα γραφικό πεζόδρομο.

Αφετηρία: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Τέρμα: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Μέρες / Ώρες: Δευτέρες, 10:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Μη διαθέσιμη κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Υπολογιζόμενη Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά.
Κρατήσεις: Απαιτείται προκράτηση.
Τιμή: Δωρεάν
Διοργανωτής: Δήμος Λεμεσού, Υφυπουργείο Τουρισμού και Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου
Πληροφορίες: Τηλ. +357 25 362 756

*Λόγω περιορισμών και εισηγήσεων, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφορικά με τις  συγκεντρώσεις ομάδων, οι περιηγήσεις αναστέλλονται μέχρι νεώτερας ανακοίνωσης.

 

https://www.visitcyprus.com/index.php/el/discovercyprus/routes/city-routes/item/2394-excursions

 

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ολλανδία: Επιστήμονες εκπαιδεύουν μέλισσες να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό

Ολλανδοί ερευνητές έχουν εκπαιδεύσει μέλισσες, οι οποίες έχουν μια ασυνήθιστα έντονη αίσθηση οσμής, προκειμένου να εντοπίσουν δείγματα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.   Αυτή η τεχνική τους θα μπορούσε,...

Η Ευρώπη βάζει μπροστά τους νέους για το περιβάλλον

Η Ευτυχία Πράνταλου είναι 25 χρόνων και εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια. Όπως πολλά άτομα της ηλικίας της, ασχολείται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί την...

Τα σκουπίδια και η ρύπανση που έφερε η πανδημία του Κορωνοϊου στην Κύπρο

Με χειρουργικές μάσκες, γάντια μίας χρήσεως και πλαστικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας γεμίζει η φύση μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων. Περιβαλλοντολόγοι και οργανώσεις σημειώνουν...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613