Μια Περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσος… Λεμεσός

Η ξενάγηση  «Μια περιδιάβαση στη Νεάπολη, Νέμεσο και τη Λεμεσό» έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά στοιχεία της Λεμεσού, την παραλιακή περιοχή γνωστή ως «Μόλος».

Παραδοσιακό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους (Λεμεσιανούς), η περιοχή μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο Πάρκο Γλυπτικής, που παρουσιάζει έργα τέχνης Κυπρίων, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η ξενάγηση οδηγεί επίσης τους συμμετέχοντες πέρα από το Παλιό Λιμάνι και το Κάστρο της Λεμεσού, το οποίο είναι πλέον ένα μουσείο για την ιστορία της Μεσαιωνικής Κύπρου. Συνεχίζει στην γύρω περιοχή, στην οποία βρίσκονται πολύ ενδιαφέρουσες πέτρινες αποθήκες, πολλές από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και εκθεσιακούς χώρους.

Η διαδρομή στη συνέχεια, περνά από το Μεγάλο Τζαμί ή Τζαμί Κεπήρ, τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Νάπας, τη Δημοτική Αγορά και το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της οδού Αγίου Ανδρέου, τώρα ένα γραφικό πεζόδρομο.

Αφετηρία: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Τέρμα: Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών, Παλιό Λιμάνι, Πλατεία Συντάγματος
Μέρες / Ώρες: Δευτέρες, 10:00
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Μη διαθέσιμη κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Υπολογιζόμενη Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά.
Κρατήσεις: Απαιτείται προκράτηση.
Τιμή: Δωρεάν
Διοργανωτής: Δήμος Λεμεσού, Υφυπουργείο Τουρισμού και Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου
Πληροφορίες: Τηλ. +357 25 362 756

*Λόγω περιορισμών και εισηγήσεων, που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναφορικά με τις  συγκεντρώσεις ομάδων, οι περιηγήσεις αναστέλλονται μέχρι νεώτερας ανακοίνωσης.

 

https://www.visitcyprus.com/index.php/el/discovercyprus/routes/city-routes/item/2394-excursions

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ