Με τα «Ανακυκλώψαρα» η Medochemie στη μάχη κατά της ρύπανσης των θαλασσών μας

ισωσ σε ενδιαφερουν

 

 

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ενέργειες φιλικές προς αυτό, η φαρμακοβιομηχανία Medochemie σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου προβαίνει στην εγκατάσταση καινοτόμου Έργου Ανακύκλωσης στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων.

Η τοποθέτηση του «Ανακυκλώψαρου», ενός πρωτότυπου έργου σε σχήμα ψαριού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 18:00 και εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Στόχος είναι η προώθηση του μηνύματος ότι όλοι θα πρέπει να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητα μας, αφού σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στη Μεσόγειο Θάλασσα και τα οποία μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στον ανθρώπινο οργανισμό, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Το μέγεθος της καταστροφής καταδεικνύει και το γεγονός ότι από 27 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται κάθε χρόνο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο το 30% ανακυκλώνεται.  Μάλιστα αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, τότε μέχρι το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια, ενώ η φήμη της Μεσογείου ως τουριστικού προορισμού και περιοχής με πλούσια αλιευτική δράση, θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Όπως δήλωσε ο Δρ Χριστάκης Σεργίδης, Προέδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie,  η κρίση του COVID-19, η οποία έχει οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής πλαστικών προϊόντων, όπως χειρουργικές μάσκες, γάντια και προστατευτικό εξοπλισμό, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ανακύκλωση.

Με τον ίδιο τρόπο που μαζί αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα την πανδημία, συμπλήρωσε ο κύριος Σεργίδης, έτσι μαζί θα πρέπει να καταπολεμήσουμε και τη ρύπανση των θαλασσών μας. Η ανακύκλωση μπορεί να βάλει φρένο στην εξαφάνιση εκατομμυρίων θαλάσσιων ζώων και στην καταστροφή των μικροοργανισμών, που παράγουν περισσότερο από 10% του οξυγόνου που αναπνέουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Medochemie, έχοντας σαν αποστολή την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει την εγκατάσταση νέων καινοτόμων έργων ανακύκλωσης και σε άλλες παραλίες της Κύπρου, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς.

 

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τη χαμηλότερη επιβράδυνση των τελευταίων 1.000 ετών παρουσιάζει το Ρεύμα του Κόλπου (Video)

  Ποτέ παλαιότερα δεν ήταν τόσο αδύναμο το Ρεύμα του Κόλπου στο Μεξικό, που είναι γνωστό ως Gulf Stream System (AMOC), όσο είναι τις τελευταίες...

Νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων

Σήμερα η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά παραβάσεων για το περιβάλλον που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση απορριμμάτων και δεν είναι καθόλου τυχαίο...

Έρχονται αυστηρότερες ποινες για κακοποίηση ζώων

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για κακοποίηση ζώων δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής Νομοσχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απο την...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613