Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία στην Καλιφόρνια «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σμήνος των απειλούμενων πτηνών διεκδικούν με επιμονή μια κατοικία στο Τεχατσάπι της Καλιφόρνια, «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια που κατοικεί εκεί.

 

Τουλάχιστον 15 κόνδορες «κατέλαβαν» το σπιτικό της Σίντα Μάικολς το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Κι ακόμη δεν έχουν φύγει» λέει η κόρη της Σιάνα που καταγράφει τις κινήσεις τους σε σειρά Τweet.

Εκτιμάται πως ο αριθμός των σπάνιων πλέον πτηνών δεν υπέρβαίνει τους 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλις 160 είναι οι εναπομείναντες στην Καλιφόρνια.

Η οικογένεια δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία των πτηνών στην περιοχή, ωστόσο, όπως καταγράφουν στις φωτογραφίες τους, οι κόνδορες ρίχνουν κάτω γλάστρες, κουτσουλάνε παντού και ξύνουν πόρτες και τοίχους.

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, απαντώντας στα Tweet της οικογένειας, εξήγησε πως τα πτηνά ανήκουν σε προστατευόμενο είδος και πως η κατοικία βρίσκεται σε ιστορικά παραδοσιακό βιότοπό τους.

«Αν συμβεί ξανά, ενθαρρύνονται οι τρόποι απομάκρυσνής τους για την αποτροπή ζημιών ή εξοικείωσής τους. Αυτοί περιλαμβάνουν μεθόδους μη βλαπτικές, όπως ρίψη νερού, φωνές, παλαμάκια ή άλλα αποτρεπτικά μέτρα όπως σκιάχτρα» προσθέτει η αρμόδια υπηρεσία.

 

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Φωτιές – ρεκόρ εντός Ιουνίου στον Αμαζόνιο

Ο αριθμός των πυρκαγιών στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου που εκτείνεται στη βραζιλιάνικη επικράτεια αυξήθηκε κατά 20% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο...

Σχεδόν 26.000 έξτρα τόνοι πλαστικών αποβλήτων βρίσκονται στις θάλασσες του πλανήτη λόγω της πανδημίας

Η πανδημία έχει επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών με πλαστικά, καθώς έξτρα απόβλητα, συνολικού βάρους περίπου 25.900 τόνων, εκτιμάται ότι ήδη...

Εισήγηση για κατοχύρωση της κυπριακής πατάτας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης

Σχέδια στήριξης για τους γεωργοκτηνοτρόφους και εισήγηση για κατοχύρωση της κυπριακής πατάτας ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613