Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία στην Καλιφόρνια «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σμήνος των απειλούμενων πτηνών διεκδικούν με επιμονή μια κατοικία στο Τεχατσάπι της Καλιφόρνια, «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια που κατοικεί εκεί.

 

Τουλάχιστον 15 κόνδορες «κατέλαβαν» το σπιτικό της Σίντα Μάικολς το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Κι ακόμη δεν έχουν φύγει» λέει η κόρη της Σιάνα που καταγράφει τις κινήσεις τους σε σειρά Τweet.

Εκτιμάται πως ο αριθμός των σπάνιων πλέον πτηνών δεν υπέρβαίνει τους 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλις 160 είναι οι εναπομείναντες στην Καλιφόρνια.

Η οικογένεια δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία των πτηνών στην περιοχή, ωστόσο, όπως καταγράφουν στις φωτογραφίες τους, οι κόνδορες ρίχνουν κάτω γλάστρες, κουτσουλάνε παντού και ξύνουν πόρτες και τοίχους.

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, απαντώντας στα Tweet της οικογένειας, εξήγησε πως τα πτηνά ανήκουν σε προστατευόμενο είδος και πως η κατοικία βρίσκεται σε ιστορικά παραδοσιακό βιότοπό τους.

«Αν συμβεί ξανά, ενθαρρύνονται οι τρόποι απομάκρυσνής τους για την αποτροπή ζημιών ή εξοικείωσής τους. Αυτοί περιλαμβάνουν μεθόδους μη βλαπτικές, όπως ρίψη νερού, φωνές, παλαμάκια ή άλλα αποτρεπτικά μέτρα όπως σκιάχτρα» προσθέτει η αρμόδια υπηρεσία.

 

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πώς το κοτόπουλο έγινε κοτόπουλο – Ο πρώτος πρόγονος

Μία νέα μελέτη από Κινέζους επιστήμονες ζωολογίας, σχετικά με την προέλευση του κοτόπουλου, αποκαλύπτει πως εξημερώθηκε το πτηνό και ποια είναι η προέλευσή του,...

Γαουράγκαθθο: Το αγκαθωτό μωβ φυτό των αγρών

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία φέτος έχει ως θέμα την ανάληψη δράσης για την αποκατάσταση και αναβίωση...

Η παραγωγή βιολογικού κρέατος δεν είναι τόσο αθώα

Το μέγεθος της ζημιάς για το κλίμα, που προκαλείται από την παραγωγή βιολογικού κρέατος, είναι εξίσου υψηλό με αυτό του συμβατικού εκτρεφόμενου κρέατος, αναφέρει...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613