Κόνδορες έκαναν «κατάληψη» σε κατοικία στην Καλιφόρνια «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια

ισωσ σε ενδιαφερουν

Σμήνος των απειλούμενων πτηνών διεκδικούν με επιμονή μια κατοικία στο Τεχατσάπι της Καλιφόρνια, «κηρύσσοντας πόλεμο» στην οικογένεια που κατοικεί εκεί.

 

Τουλάχιστον 15 κόνδορες «κατέλαβαν» το σπιτικό της Σίντα Μάικολς το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Κι ακόμη δεν έχουν φύγει» λέει η κόρη της Σιάνα που καταγράφει τις κινήσεις τους σε σειρά Τweet.

Εκτιμάται πως ο αριθμός των σπάνιων πλέον πτηνών δεν υπέρβαίνει τους 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόλις 160 είναι οι εναπομείναντες στην Καλιφόρνια.

Η οικογένεια δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία των πτηνών στην περιοχή, ωστόσο, όπως καταγράφουν στις φωτογραφίες τους, οι κόνδορες ρίχνουν κάτω γλάστρες, κουτσουλάνε παντού και ξύνουν πόρτες και τοίχους.

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, απαντώντας στα Tweet της οικογένειας, εξήγησε πως τα πτηνά ανήκουν σε προστατευόμενο είδος και πως η κατοικία βρίσκεται σε ιστορικά παραδοσιακό βιότοπό τους.

«Αν συμβεί ξανά, ενθαρρύνονται οι τρόποι απομάκρυσνής τους για την αποτροπή ζημιών ή εξοικείωσής τους. Αυτοί περιλαμβάνουν μεθόδους μη βλαπτικές, όπως ρίψη νερού, φωνές, παλαμάκια ή άλλα αποτρεπτικά μέτρα όπως σκιάχτρα» προσθέτει η αρμόδια υπηρεσία.

 

πηγηlifo.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Kουνελάκι χτυπάει το κουδουνάκι όταν πεινάει – Βίντεο

Τα κουνέλια ως γνωστόν λατρεύουν τα καρότα και ποτέ δεν τα βαριούνται. Το κουνελάκι του παρακάτω βίντεο όποτε έχει λιγούρες, βαράει το κουδουνάκι του...

Τα κρίνα του γιαλού έκαναν την εμφάνιση τους στις παραλίες της Κύπρου-Που τα συναντάμε

Με τα λευκά κρίνα της θάλασσας, γνωστά και από την αρχαιότητα, υποδέχτηκε τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Πρόκειται για τo...

Εντυπωσιακή, αλλά εφήμερη η βελτίωση της ποιότητας του αέρα το 2020 λόγω lockdown

Τα lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που επιβλήθηκαν πέρυσι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή, αλλά πρόσκαιρη βελτίωση της ποιότητας...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613