Κατοικίδια που δεν απαιτούν χρόνο για περιποίηση

Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο, για να φροντίζεις ένα ζωάκι, τότε δες τα κατοικίδια που δεν απαιτούν χρόνο για περιποίηση. Δεν σου είπαμε, βέβαια, πως θα τα παρατάς για δέκα μέρες και θα είναι ζωντανά, απλά δεν χρειάζονται πολύ χρόνο.

Όλοι θέλουμε ένα πιστό φίλο στο σπίτι, για να ξεχνιόμαστε και για συντροφιά. Ο καθένας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, βρίσκει και τον ιδανικό, γι’αυτόν, κατοικίδιο. Μην κρίνεις την λίστα, αν έχεις ήδη κάποιο κατοικίδιο, όπως ο σκύλος και πιστεύεις πως δεν είναι τα παρακάτω κατοικίδια ισάξια με το δικό σου. Οι προτάσεις, που σου κάνουμε, είναι καθαρά για άτομα που δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Ινδικό Χοιρίδιο
Αν και ζει από πέντε έως και δέκα χρόνια, είναι η τέλεια επιλογή, για ένα κινητικό και δραστήριο μικρό φίλο. Το καθάρισμα του κλουβιού του είναι βασική δουλειά, που πρέπει να προσέξει, καθώς αν το αφήσεις, μπορεί και να αρρωστήσεις ακόμα και εσύ ο ίδιος, από τα περιττώματα και τις ακαθαρσίες του.

Ψάρι
Μια σίγουρη πρόταση. Αν μπορείς να φροντίσεις ένα φυτό, τότε μπορείς να φροντίσεις και ένα ψάρι. Καθάρισμα κάθε λίγες μέρες τη γυάλα του και πάνω απ’όλα αν πάρεις περισσότερα από ένα, τότε πρόσεξε το είδος, καθώς μπορεί να φάνε το ένα το άλλο.

Σαύρα
Ξέρω πως έτσι αποκαλείς τον/ην πρώην σου, αλλά όχι δεν σου προτείνουμε να τον/ην φέρεις πίσω για κατοικίδιο. Κυριολεκτούμε στο να πάρεις μια αληθινή σαύρα. Όπως και τα δύο προηγούμενα, έτσι και η σαύρα, χρειάζεται καλό καθάρισμα στο κλουβί της και μια λάμπα καθώς είναι ψυχρόαιμο ζώο

πηγηipop.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ