Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού (Olive ridley), στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, που βλέπει Ειρηνικό Ωκεανό. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η κοινότητα απελευθερώνει συνήθως περίπου 500 μικρά χελωνάκια.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αβγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, κυρίως λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι οι φωλιές τους στην παραλία δεν έχουν διαταραχθεί τόσο όσο άλλες χρονιές.

Οι χελώνες αυτές ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά, ενώ είναι κυρίως σαρκοφάγες και τρέφονται με μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πώς η θερμότητα κάνει τα νερά της λίμνης Μπουρλίνσκοε να φαίνονται ροζ

Βίντεο από drone απεικονίζει τα ροζ νερά της λίμνης Μπουρλίνσκοε στη Ρωσία. Το εντυπωσιακό φαινόμενο παρατηρείται κάθε καλοκαίρι και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο...

Τσουχτερά πρόστιμα μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε διαβόητη τοποθεσία παγίδευσης πουλιών

Στις αρχές Νοεμβρίου, μέλη της Αστυνομίας Κύπρου διενήργησαν επιχείρηση σε διαβόητη τοποθεσία παράνομης παγίδευσης πουλιών στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελίες που έλαβαν από...

Second hand ρούχα: Μια οικολογική καταναλωτική συμπεριφορά

Second hand, στα ελληνικά ρούχα από δεύτερο χέρι, είναι τα ρούχα που δεν πωλούνται κανονικά από τις εταιρείες παραγωγής τους. Κάποια ρούχα από δεύτερο...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613