Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού (Olive ridley), στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, που βλέπει Ειρηνικό Ωκεανό. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η κοινότητα απελευθερώνει συνήθως περίπου 500 μικρά χελωνάκια.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αβγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, κυρίως λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι οι φωλιές τους στην παραλία δεν έχουν διαταραχθεί τόσο όσο άλλες χρονιές.

Οι χελώνες αυτές ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά, ενώ είναι κυρίως σαρκοφάγες και τρέφονται με μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των ζώων με απλά λόγια (βίντεο)

Η ΕΕ έχει ορισμένα από τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο. Μάθετε πώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τα άγρια ζώα, τα...

IUCN: Το 30% των ζώων που μελετήθηκαν κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και άλλοι παράγοντες, που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο...

Πολεμηθκιά – To φυλλοβόλο δέντρο που μοιάζει με την μεσπιλιά

Στην Πολεμηθκιά φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με τη μία από τις δύο εκδοχές που είναι καταγεγραμμένες στα βιβλία του Δήμου Πολεμιδιών, το όνομα της...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613