Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού (Olive ridley), στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, που βλέπει Ειρηνικό Ωκεανό. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η κοινότητα απελευθερώνει συνήθως περίπου 500 μικρά χελωνάκια.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αβγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, κυρίως λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι οι φωλιές τους στην παραλία δεν έχουν διαταραχθεί τόσο όσο άλλες χρονιές.

Οι χελώνες αυτές ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά, ενώ είναι κυρίως σαρκοφάγες και τρέφονται με μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Η υγεία των ανθρώπων πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματιών!

ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδων ασφαλτικού σκυροδέματος πλησίον κατοικημένων περιοχών   Σε σήριαλ χωρίς τέλος τείνει να εξελιχθεί το θέμα της λειτουργίας μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος. Οι μαζικές...

21η Μαΐου : Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 – Φιλμ του Τμήματος Περιβάλλοντος

  Το Δίκτυο Natura 2000 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προστασία της φύσης. Το δίκτυο αυτό, που η Ευρωπαϊκή Ένωση...

Στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας για εκατοντάδες φώκιες στη λίμνη Βαϊκάλη

Εκατοντάδες φώκιες εθεάθησαν στη λίμνη Βαϊκάλη να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τον ζεστό ήλιο, ανεβαίνοντας στα βράχια και πλατσουρίζοντας στα κρυστάλλινα νερά. Στιγμές ηρεμίας και...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613