Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού (Olive ridley), στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, που βλέπει Ειρηνικό Ωκεανό. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η κοινότητα απελευθερώνει συνήθως περίπου 500 μικρά χελωνάκια.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αβγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, κυρίως λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι οι φωλιές τους στην παραλία δεν έχουν διαταραχθεί τόσο όσο άλλες χρονιές.

Οι χελώνες αυτές ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά, ενώ είναι κυρίως σαρκοφάγες και τρέφονται με μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Copy of Pink and Tan Flowers Modern Artisan Business X Frame Banner

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Στην Αυστραλία οι 6 στους 10 θανάτους από επίθεση καρχαρία το 2020

Απρόκλητες επιθέσεις από καρχαρία σκότωσαν 10 άτομα σε όλο τον κόσμο το 2020, με 6 από τους θανάτους να λαμβάνουν χώρα στα ύδατα της...

Οι κοινωνικές καμηλοπαρδάλεις ζουν περισσότερο

Οι θηλυκές καμηλοπαρδάλεις ζουν περισσότερα χρόνια όταν είναι κοινωνικές! Η αιτία; Λιγότερο στρες, μεγαλύτερη απόδοση στην εύρεση τροφής και μείωση κινδύνου ασθένειας οφειλόμενης σε...

Οι γορίλες έχουν φίλους και κάνουν πάρτι!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι γορίλες μπορούν να σχηματίσουν φιλίες στην παιδική ηλικία τους - ακριβώς όπως οι άνθρωποι Oι γορίλες είναι party...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613