Καταγράφηκε ρεκόρ γεννήσεων χελωνών υπό εξαφάνιση

ισωσ σε ενδιαφερουν

Αριθμό ρεκόρ σημείωσαν φέτος οι γεννήσεις θαλάσσιων χελωνών υπό εξαφάνιση σε παραλία στο βόρειο Μεξικό. Το γεγονός αυτό προήλθε από τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Λεπιδόχελυς του Ειρηνικού (Olive ridley), στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, που βλέπει Ειρηνικό Ωκεανό. Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η κοινότητα απελευθερώνει συνήθως περίπου 500 μικρά χελωνάκια.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αβγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Φέτος, ωστόσο, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, κυρίως λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι οι φωλιές τους στην παραλία δεν έχουν διαταραχθεί τόσο όσο άλλες χρονιές.

Οι χελώνες αυτές ζυγίζουν συνήθως 34-50 κιλά ως ενήλικες, φτάνοντας σε μήκος μέχρι και τα 60-70 εκατοστά, ενώ είναι κυρίως σαρκοφάγες και τρέφονται με μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Θα ήθελες να ξέρεις τι ονειρεύεται ο σκύλος σου;

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι ονειρεύεται ο σκύλος σου; Εκεί που έχει ξαπλώσει και κοιμάται παρατηρείς τα ποδαράκια του να κάνουν μικρά τινάγματα και...

Φάλαινες δολοφόνοι φέρονται να επιτίθενται συντονισμένα εναντίον σκαφών

Γρίφο αποτελεί για τους επιστήμονες η έρευνα περιστατικών με φάλαινες δολοφόνους (όρκα) που φέρονται πως συντονισμένα στρέφονται εναντίον σκαφών κατά μήκος των ακτών της Ισπανίας και...

SOS για τον πλανήτη: Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει τα επόμενα 5 χρόνια

«Καμπανάκι» από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO): Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες θα φτάσουν το όριο του 1,5 βαθμού, μεταξύ του 2020 και του 2024   Οι...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ