Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει το οικολογικό σήμα της ΕΕ σε όλα τα καλλυντικά

ισωσ σε ενδιαφερουν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέα κριτήρια για το οικολογικό σήμα της ΕΕ για τα καλλυντικά, προσφέροντας στους καταναλωτές σε ολόκληρη την ΕΕ το πλεονέκτημα της αξιόπιστης απόδειξης για γνήσια πράσινα εμπορικά σήματα.

Σήμερα, τρία στα τέσσερα προϊόντα περιποίησης που πωλούνται στην Ευρώπη φέρουν περιβαλλοντικό ισχυρισμό ή ετικέτα, και ωστόσο πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι αβάσιμοι ή παραπλανητικός.

Το οικολογικό σήμα της ΕΕ είναι μια αξιόπιστη επαληθευμένη ετικέτα περιβαλλοντικής εξαιρετικής ποιότητας από τρίτους, η οποία λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, από την εξόρυξη πρώτων υλών έως την τελική διάθεση.

Τα ενημερωμένα κριτήρια του οικολογικού σήματος της ΕΕ θα ισχύουν πλέον για όλα τα καλλυντικά προϊόντα, όπως ορίζονται στον κανονισμό για τα καλλυντικά της ΕΕ. Οι προηγούμενες απαιτήσεις για τα καλλυντικά προς απονομή του οικολογικού σήματος της ΕΕ κάλυπταν μια περιορισμένη γκάμα αποκαλούμενων προϊόντων «rinse-off», όπως τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ. Οι ενημερωμένοι κανόνες περιλαμβάνουν καλλυντικά «leave-on» όπως κρέμες, έλαια, λοσιόν περιποίησης δέρματος, αποσμητικά, αντηλιακά, καθώς και προϊόντα κομμωτικής και μακιγιάζ.

Αυτό δίνει στους αγοραστές τη δυνατότητα να επιλέγουν προϊόντα που πληρούν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και τα οποία δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, περισσότερα από 83.000 αγαθά/υπηρεσίες διαθέτουν το οικολογικό σήμα της ΕΕ στην Ευρώπη, δείχνοντας μεγάλη ζήτηση στην αγορά για πιστοποιημένα πράσινα προϊόντα.

Ο αριθμός των προϊόντων οικολογικού σήματος της ΕΕ που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με αυτό το νέο συνδυασμένο πακέτο καλλυντικών.

Το οικολογικό σήμα της ΕΕ υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση και τη φιλοδοξία μηδενικής ρύπανσης, ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση των καταναλωτών που αναζητούν υγιεινές και βιώσιμες επιλογές.

πηγηenvinow.gr

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Κερδίζει Έδαφος η Χρήση Βιομάζας σε Πολλές Χώρες

Ολοένα και περισσότερες χώρες στον κόσμο στρέφονται προς τις ΑΠΕ, προσπαθώντας να πετύχουν την απανθρακοποίηση των οικονομιών τους. Στο επίκεντρο αρκετών χωρών βρίσκεται πλέον...

9 ζώα που κατέχουν εντυπωσιακά ρεκόρ σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες

Aν και ποικίλλουν σε μέγεθος, σχήμα και είδος, τα ζώα που ακολουθούν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι όλα κάτοχοι παγκόσμιου ρεκόρ. Από ένα καλαμάρι με...

Σκύλος κλαίει από ανακούφιση μόλις συνειδητοποιεί ότι έρχονται να τον σώσουν

Μπορεί τα σκυλιά να μην μπορούν να εκφραστούν με λόγια, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν επικοινωνούν μαζί μας. Οι διάφοροι ήχοι που...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613