Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

 

Η Eβδομάδα Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Για το 2020 έχει οριστεί η εβδομάδα 21 Νοεμβρίου-29 Νοεμβρίου 2020 με φετινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα (Invisible waste)»

Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως Αρχές τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα (π.χ. ΜΚΟ) αλλά και το ευρύ ενδιαφερόμενο κοινό να εμπλακούν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση και προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ewwr.eu ως μέσο καταγραφής και διαχείρισης αυτών των δράσεων, για σκοπούς προβολής, για προώθηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων, για οδηγίες προς διοργανωτές δράσεων (στα ελληνικά και στα αγγλικά) www.ewwr.eu/actions, για προβολή συμμετοχών προηγούμενων ετών και των βραβείων που δόθηκαν https://ewwr.eu/project/#awards η οποία έχει ανοίξει για υποβολή δράσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων στην ιστοσελίδα είναι η 13η Νοεμβρίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας www.ewwr.eu ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

50 συμβουλές για το περιβάλλον

1. Αποφεύγετε τις συσκευασίες µιας χρήσης. 2. Αποφύγετε όλα τα προϊόντα αµιάντου. 3. Χρησιµοποιήστε επαναφορτιζόµενες µπαταρίες. 4. Αντικαταστήστε τους κοινούς λαµπτήρες πυρακτώσεως µε νέους λαµπτήρες χαµηλής κατανάλωσης. 5. Προτιµήστε...

Τα δέντρα δεσμεύουν λιγότερο διοξείδιο άνθρακα

«Η κατάσταση μοιάζει με άνθρωπο που δεν μπορεί να φάει άλλο»   Η κλιματική αλλαγή φαίνεται πως κάνει τα δέντρα να ρίχνουν τα φύλλα τους νωρίτερα, σύμφωνα...

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή «αλλάζει» τις εποχές

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται πως κάνει τα δέντρα να ρίχνουν τα φύλλα τους νωρίτερα, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή έρευνα. Η μελέτη αφενός δείχνει...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613