Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

 

Η Eβδομάδα Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Για το 2020 έχει οριστεί η εβδομάδα 21 Νοεμβρίου-29 Νοεμβρίου 2020 με φετινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα (Invisible waste)»

Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως Αρχές τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα (π.χ. ΜΚΟ) αλλά και το ευρύ ενδιαφερόμενο κοινό να εμπλακούν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση και προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ewwr.eu ως μέσο καταγραφής και διαχείρισης αυτών των δράσεων, για σκοπούς προβολής, για προώθηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων, για οδηγίες προς διοργανωτές δράσεων (στα ελληνικά και στα αγγλικά) www.ewwr.eu/actions, για προβολή συμμετοχών προηγούμενων ετών και των βραβείων που δόθηκαν https://ewwr.eu/project/#awards η οποία έχει ανοίξει για υποβολή δράσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων στην ιστοσελίδα είναι η 13η Νοεμβρίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας www.ewwr.eu ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι έξι πανέμορφοι εκδρομικοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε (φωτος)

Η ομορφιά της κυπριακής φύσης, αναδεικνύεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Την περίοδο αυτή, μεγαλώνει δραστικά και η συχνότητα με την...

Αβέβαιο το μέλλον των θαλασσών της Ευρώπης χωρίς την ανάληψη επείγουσας συνεκτικής δράσης

Η σημερινή κατάσταση των θαλασσών της Ευρώπης δεν είναι, σε γενικές γραμμές, ικανοποιητική σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΠ «Marine Messages II» (Θαλάσσια μηνύματα...

Ροζ δελφίνια απολαμβάνουν τα νερά στο Χονγκ Κονγκ

Η επιστροφή των ιδιαίτερων θηλαστικών αποδίδεται στον περιορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613