Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2020

ισωσ σε ενδιαφερουν

 

Η Eβδομάδα Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) με κορύφωση τέτοιων δράσεων την προτελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Για το 2020 έχει οριστεί η εβδομάδα 21 Νοεμβρίου-29 Νοεμβρίου 2020 με φετινό σύνθημα «Αθέατα Απόβλητα (Invisible waste)»

Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως Αρχές τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα (π.χ. ΜΚΟ) αλλά και το ευρύ ενδιαφερόμενο κοινό να εμπλακούν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση και προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ewwr.eu ως μέσο καταγραφής και διαχείρισης αυτών των δράσεων, για σκοπούς προβολής, για προώθηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων, για οδηγίες προς διοργανωτές δράσεων (στα ελληνικά και στα αγγλικά) www.ewwr.eu/actions, για προβολή συμμετοχών προηγούμενων ετών και των βραβείων που δόθηκαν https://ewwr.eu/project/#awards η οποία έχει ανοίξει για υποβολή δράσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων στην ιστοσελίδα είναι η 13η Νοεμβρίου 2020 μέσω της ιστοσελίδας www.ewwr.eu ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αυστραλία: Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Unesco έχασε τα μισά κοράλλια του σε 25 χρόνια

Τα μισά από τα κοράλλια του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου στην Αυστραλία χάθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι η κλιματική αλλαγή...

Εμβληματικά αρπακτικά πουλιά πέφτουν θύματα απερίσκεπτων πυροβολισμών

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος (BirdLife Cyprus) καταδικάζουν τον πυροβολισμό δύο εμβληματικών αρπακτικών πουλιών, τα οποία βρέθηκαν τραυματισμένα στην κυπριακή...

Κλιματική αλλαγή: Οι παράκτιες πόλεις στην πρώτη γραμμή της κρίσης

Η στρατηγική τους θέση δίπλα στη θάλασσα τις ανέδειξε σε εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα, όμως οι παράκτιες πόλεις πλέον απειλούνται από την άνοδο της...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613