Έρχονται αυστηρότερες ποινες για κακοποίηση ζώων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για κακοποίηση ζώων δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Νομοσχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απο την ολομέλεια. «Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πρακτικές βασανισμού, κακοποίησης, κακομεταχείρισης των ζώων. Πολλαπλασιάζεται το πρόστιμο και οι ποινές που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο κ.Καδής.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο εισάγει αύξηση των ποινών κακομεταχείρισης ζώων, από 1.700 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση πρώτης καταδίκης σε 10.000 ευρώ και από 3.400 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση μεταγενέστερης καταδίκης σε 20.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Καδής σημείωσε ότι συζητείται στη Βουλή και το θέμα για τη δημιουργία αστυνομίας των ζώων, η οποία θα πλαισιώσει το πιο πάνω νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται τα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, για να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέμα πιο αποτελεσματικά.

«Είναι μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες γενικότερα βελτιώνουν το όλο πλαίσιο που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων. Είναι η συνεργασία που έχουμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αυξάνοντας τη χορηγία που τους παρέχεται, για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησεις των ζώων».

Ο Υπουργός Υγείας σχολίαζε και την πρόταση επιβολής προστίμου ύψους 100ευρώ σε όποιον δεν πάει βόλτα τον σκύλο με λουρί και επίσης δεν μαζεύει τα περιττώματά του, λέγοντας ότι θα το εξέταζε, αφού δεν είναι αρνητικοί σε καμία πρόταση η οποία προσθέτει στην ευημερία των ζώων, σεβόμενοι παράλληλα και τον συνάνθρωπο.

 

πηγηant1.com.cy

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στον Αμαζόνιο: Μαίνονται “σοκαριστικές” φωτιές

Με την περίοδο ξηρασίας στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου να είναι ακόμα στην αρχή της, ακτιβιστές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ύπαρξη “σοκαριστικών”...

Οι φάλαινες του Βόρειου Ατλαντικού μικραίνουν σε μέγεθος λόγω των αλιευτικών εργαλείων

Οι φάλαινες στον Βόρειο Ατλαντικό, γνωστές ως "σωστές φάλαινες" συρρικνώνονται σε μέγεθος, σύμφωνα με ερευνητές. Βασική αιτία είναι η εμπλοκή τους με τα αλιευτικά, τα...

Συμβουλές για το σπίτι: Μόνωση

Με απλές κινήσεις στο σπίτι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα και να συμβάλετε στην προστασία του κλίματος μειώνοντας τις εκπομπές σας.   Αντικαταστήστε τα...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613