Έρχονται αυστηρότερες ποινες για κακοποίηση ζώων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για κακοποίηση ζώων δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Νομοσχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απο την ολομέλεια. «Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πρακτικές βασανισμού, κακοποίησης, κακομεταχείρισης των ζώων. Πολλαπλασιάζεται το πρόστιμο και οι ποινές που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο κ.Καδής.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο εισάγει αύξηση των ποινών κακομεταχείρισης ζώων, από 1.700 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση πρώτης καταδίκης σε 10.000 ευρώ και από 3.400 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση μεταγενέστερης καταδίκης σε 20.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Καδής σημείωσε ότι συζητείται στη Βουλή και το θέμα για τη δημιουργία αστυνομίας των ζώων, η οποία θα πλαισιώσει το πιο πάνω νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται τα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, για να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέμα πιο αποτελεσματικά.

«Είναι μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες γενικότερα βελτιώνουν το όλο πλαίσιο που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων. Είναι η συνεργασία που έχουμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αυξάνοντας τη χορηγία που τους παρέχεται, για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησεις των ζώων».

Ο Υπουργός Υγείας σχολίαζε και την πρόταση επιβολής προστίμου ύψους 100ευρώ σε όποιον δεν πάει βόλτα τον σκύλο με λουρί και επίσης δεν μαζεύει τα περιττώματά του, λέγοντας ότι θα το εξέταζε, αφού δεν είναι αρνητικοί σε καμία πρόταση η οποία προσθέτει στην ευημερία των ζώων, σεβόμενοι παράλληλα και τον συνάνθρωπο.

 

πηγηant1.com.cy

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Aύξηση τοξικών κυανοβακτηρίων στο νερό πιθανότερο αίτιο για θνησιμότητα ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καταλήγουν ότι το πιθανότερο αίτιο που προκάλεσε το φαινόμενο της θνησιμότητας ψαριών στη λίμνη Αθαλάσσας είναι...

Καταδύσεις: Αμφιθέατρο Χώρος Κατάδυσης

Τοποθεσία: Κόλπος των Κοραλλίων, Πάφος Τύπος: Ακτή Βάθος: 4-12 μέτρα Ορατότητα: 20 μέτρα Πρόσβαση: Από την ακτή ακριβώς μετά το ακρωτήριο του Κόλπου των Κοραλλίων, σε μικρή απόσταση...

Ταξίδια με κατοικίδια στην Ευρώπη- Τι ισχύει

Ποιοι είναι ευρωπαϊκοί κανόνες που εφαρμόζονται για να μπορεί να ταξιδέψει κανείς εύκολα και ασφάλεια με το κατοικίδιό του στην ΕΕ; Η ΕΕ έχει θεσμοθετήσει κανόνες για...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613