Έρχονται αυστηρότερες ποινες για κακοποίηση ζώων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για κακοποίηση ζώων δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Νομοσχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απο την ολομέλεια. «Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πρακτικές βασανισμού, κακοποίησης, κακομεταχείρισης των ζώων. Πολλαπλασιάζεται το πρόστιμο και οι ποινές που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο κ.Καδής.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο εισάγει αύξηση των ποινών κακομεταχείρισης ζώων, από 1.700 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση πρώτης καταδίκης σε 10.000 ευρώ και από 3.400 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση μεταγενέστερης καταδίκης σε 20.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Καδής σημείωσε ότι συζητείται στη Βουλή και το θέμα για τη δημιουργία αστυνομίας των ζώων, η οποία θα πλαισιώσει το πιο πάνω νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται τα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, για να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέμα πιο αποτελεσματικά.

«Είναι μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες γενικότερα βελτιώνουν το όλο πλαίσιο που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων. Είναι η συνεργασία που έχουμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αυξάνοντας τη χορηγία που τους παρέχεται, για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησεις των ζώων».

Ο Υπουργός Υγείας σχολίαζε και την πρόταση επιβολής προστίμου ύψους 100ευρώ σε όποιον δεν πάει βόλτα τον σκύλο με λουρί και επίσης δεν μαζεύει τα περιττώματά του, λέγοντας ότι θα το εξέταζε, αφού δεν είναι αρνητικοί σε καμία πρόταση η οποία προσθέτει στην ευημερία των ζώων, σεβόμενοι παράλληλα και τον συνάνθρωπο.

 

πηγηant1.com.cy

imagew

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τα ζώα με το δυνατότερο δάγκωμα στον κόσμο

Υπάρχουν ζώα σε αυτόν τον πλανήτη, που το δάγκωμα τους είναι φονικό, καθώς ασκούν τεράστια πίεση και μπορούν να κάνουν τα κόκκαλα μας κομμάτια....

Η παράξενη φιλία μιας γάτας με μια αγελάδα

Μια ιδιαίτερη φιλία φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε μια γάτα με μια αγελάδα. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Rumble Viral του YouTube, η...

«Τεθωρακισμένο σκαθάρι» επιβιώνει ακόμη κι αν το πατήσει αυτοκίνητο

Πολύ σκληρό για να πεθάνει. Πιο πολύ και από τον Μπρους Γουίλις στις ομώνυμες ταινίες, τον τιμητικό τίτλο αξίζει ένα σκαθάρι που επιβιώνει ακόμη...
Frezy Lac Cream e1589827104269

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613