Έρχονται αυστηρότερες ποινες για κακοποίηση ζώων

ισωσ σε ενδιαφερουν

Έρχονται αυστηρότερες ποινές για κακοποίηση ζώων δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Νομοσχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί απο την ολομέλεια. «Πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πρακτικές βασανισμού, κακοποίησης, κακομεταχείρισης των ζώων. Πολλαπλασιάζεται το πρόστιμο και οι ποινές που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο κ.Καδής.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο εισάγει αύξηση των ποινών κακομεταχείρισης ζώων, από 1.700 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση πρώτης καταδίκης σε 10.000 ευρώ και από 3.400 ευρώ που ισχύει σήμερα σε περίπτωση μεταγενέστερης καταδίκης σε 20.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Καδής σημείωσε ότι συζητείται στη Βουλή και το θέμα για τη δημιουργία αστυνομίας των ζώων, η οποία θα πλαισιώσει το πιο πάνω νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται τα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, για να αντιμετωπίζουν αυτά τα θέμα πιο αποτελεσματικά.

«Είναι μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες γενικότερα βελτιώνουν το όλο πλαίσιο που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων. Είναι η συνεργασία που έχουμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αυξάνοντας τη χορηγία που τους παρέχεται, για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησεις των ζώων».

Ο Υπουργός Υγείας σχολίαζε και την πρόταση επιβολής προστίμου ύψους 100ευρώ σε όποιον δεν πάει βόλτα τον σκύλο με λουρί και επίσης δεν μαζεύει τα περιττώματά του, λέγοντας ότι θα το εξέταζε, αφού δεν είναι αρνητικοί σε καμία πρόταση η οποία προσθέτει στην ευημερία των ζώων, σεβόμενοι παράλληλα και τον συνάνθρωπο.

 

πηγηant1.com.cy

europe 4 all

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Οι σκύλοι φαίνεται να μυρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τους ανθρώπους με κορονοϊό

Η μύτη των σκύλων πάλι έχει κάνει το «θαύμα» της, καθώς φαίνεται από μικρές έως τώρα δοκιμές ότι οι «καλύτεροι φίλοι» του ανθρώπου έχουν...

Τι είναι αυτό που προσελκύει τα κουνούπια;

Ποια κουνούπια “διψάνε” για αίμα; Συνήθως και τα αρσενικά και τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με νέκταρ και χυμούς φυτών. Ωστόσο, σε πολλά είδη το στόμα...

Ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος «Φυτεύω για το κλίμα»

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής επισκέφθηκε σήμερα το Δασικό Φυτώριο Αθαλάσσας από όπου ανακοίνωσε την έναρξη, για δεύτερη χρονιά,...

gree web banner 300x250 1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

GumActivital e1589827214613